18 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Felkészülési tornán bizonyítottak a lányok

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mérkőzésekről itt! >>>

 

Felkészülési tornán bizonyítottak a lányok

Kerekegyháza nyerte a kupát

Női futballban öt csapat, nyolcvan játékosa adott randevút egymásnak az augusztus 8-ai mezőfalvi meghívásos felkészülési kupán. Kerekegyháza, Enying, Csákvár, Sárbogárd és a házigazda Mezőfalva csapati léptek pályára. Lendületes, helyenként keményebb játékot is láthattunk a résztvevőktől. Végül a tavaly alakult, még nagyon fiatal csapat a Kerekegyháza vihette haza trófeát. A kupa célja az őszi bajnokság előtti forma próbálgatása, taktikai, erőnléti felmérés.

 

Augusztus 8-án fél tíztől ismét sípszótól volt hangos a mezőfalvi focipálya. A hazai vizeken még szokatlan látvány, a női futball remek élményének ígérete fogadta a szurkolókat. Csalódni ezúttal sem kellet a nézőknek, hiszen öt együttes kiváló női futballistái próbálgatták oroszlánkörmeiket. A vendéglátó szerepében Mezőfalva derekasan kitett magáért, mivel két csapatnyi játékos – az IFI és a felnőtt keret – vette fel a harcot az ellenfelekkel. Südi László a verseny végén a következőképpen összegzett:

- Röviden összefoglalva az eredmények most számunkra másodlagosan voltak. A felkészülésbe ez a torna tökéletesen beleillett. Elsődleges feladatunk a megfelelő erőnlét elérése. A két nappal korábbi Videoton U-16 os NB/I-es csapat elleni terhelés és a tornán való részvétel hasznosnak bizonyult mindkét korosztályunk számára. Sajnos különböző elfoglaltságok miatt több meghatározó játékosunk hiányzott a felnőttek közül, ezért az ügyesebb fiataloknak dupla terhelés volt két csapatban is helytállni! Ami örvendetes és öröm, az ifi csapat játéka. Most már elárulhatom, hogy kicsit féltettem őket, olyan érzésem volt, mintha a vágóhídra küldeném őket. De megcáfoltak, mert főleg az első meccsen, de a másodikon is még volt erő, megnehezítették felnőtt ellenfeleink dolgát! Egyáltalán nem lógtak ki a többi csapat közül! Augusztusban még 2 edzőmeccs van hátra, készülünk a szeptemberben kezdődő bajnokságra. Összességében egy jó hangulatú tornán vagyunk túl! Minden csapat számára hasznos felkészülési állomás volt!

 

Sárbogárd – Tóth Virág: Egyre összeszokottabban játszik a társaság. Erős edzéslátogatottság jellemző a csapatra. Az erőnlét és a technikai képzettség is alakulóban van. A bajnokságban szép eredmény lenne tőlünk a harmadik hely, így ennek elérését tűztük ki célul.

Több kép itt ! >>>

Enying – Halász Nikolett: A felkészülésben nagyon jól haladunk a vírushelyzet dacára is. Jelenleg huszonhat fős a keret. Nem régen egy országos kispályás tornán is részt vettünk, ahol nagy büszkeségünkre az első helyet sikerült megszerezni. Azóta folyamatosan az edzések alatt is ez a szint lebeg a játékosok előtt. A bajnokságban szintén szeretnénk előkelő helyen végezni, így a dobogó első-két foka sem elképzelhetetlen számunkra. Bízunk benne, így is lesz!

 

Csákvár – Farkas István: A lányokkal ez az első felkészülési bevetésünk. Hatodik éve vagyunk együtt. Van egy U19-es csapatunk, akik az NB II. Nyugati csoportban küzdenek. Felnőtt gárdánk pedig a Fejér megyei bajnokságban. Nálunk is jellemző az a mozgás, hogy az ifisták feljátszanak a felnőttbe és vissza, tehát eléggé sokrétű a terhelés, melyet szerencsére kiválóan viselnek a lányok.

Kerekegyháza csak a kupa kedvéért jött át a Duna másik oldaláról. Itt is fiatal együttesről van szó, ahol nagy igyekezettel fogtak össze a közös sikerért. Ez az összefogás olyan jól sikerült, hogy mindjárt meg is nyerték a mezőfalvi felkészülési tornát! Gratulálunk!

 

A torna végeredménye:

1. Kerekegyháza

2. Enying

3. Csákvár

4. Sárbogárd

5. Mezőfalva

 

Gólkirály: Fehér Angéla – Enying

Legjobb játékos: Császár Tina – Kerekegyháza

Legjobb kapus: Kovács Noémi – Enying

(Az egyéni teljesítményekért járó díjakat az edzők és a játékvezető szavazati alapján osztották ki!)

 

A mérkőzéseken egy komolyabb és több kisebb sérülés is történt. A térdén sérült mezőfalvi játékost a mentők kórházba szállították. Szerencsére törés nem történt, így pár hetes pihenő után újra pályára léphet a baleset elszenvedője.

 

A bajnokság szeptember 5-én, szombaton 14 órakor kezdődik, melyben hazai pályán Mezőfalva Csákvár együttesét fogadja. A szomszéd „várban” Baracson is hazai környezetben kezdődik a küzdelem. Baracs szeptember 6-án, vasárnap 10 órakor Sárbogárd csapatával mérkőzik a három pontért. A találkozókon jó szívvel várnak minden futballszerető szurkolót!

 

A teljes mezőny tehát az alábbiak szerint áll össze:

Baracs, Csákvár, Enying, Mezőfalva, Sárbogárd.

Share