22 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Három játékos érkezett

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Prókai Normand és Éliás Zsolt

 

Izgalmas napokat élnek a felkészülési időszakban a csapatok. A bajnoki kezdés előtt átigazolásoktól hangosak a pályaszéli híradók. Ki, mikor, hova megy - erről szólnak a találgatások. Általában a biztosat csak a rajt pillanatában lehet tudni, viszont Mezőfalva már a felkészülési időszakban magáénak tudhat három játékost. Védekező és támadó középpályásokkal bővül ősztől a keret, de várható, hogy még érkezik futballista. A keretbővülésről Cseke Ottó egyesületi elnök elmondta, hogy jól sikerültek a bemutatkozások. Úgy néz ki, nem csináltunk rossz igazolásokat, és ezzel még nincs vége, érkezhetnek újabb játékosok is.

Sajnos van két távozó a csapatnál. Facskó József Iváncsára igazolt. Őt nem tudtuk megtartani, mert visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, valamint távozik egy fiatal, saját nevelésű sportolónk, Sági József is. 

A mezőfalvi csapat reményeiről megkérdeztük Simon Lajost a  MEZŐSPORT Kft többségi tulajdonosát is:

- Milyen reményekkel indulnak ősztől?

- Továbbra is a középmezőny a cél, hogy egy stabil Megye I-es csapatot hozzunk létre. Az elkövetkezendő időben is fontos számunkra, hogy mezőfalvi játékosok kapjanak lehetőséget a pályán. Természetesen nekik is vannak elképzeléseik, vannak mozgások, és ezeket nekünk pótolni kell. Ha nem tudjuk helyből, akkor máshonnan is jönnek játékosok. Vannak érdeklődők, vannak tárgyalások, és vannak együttműködési elképzelések, konkrét nevek, akik már a csapathoz érkeztek.

- Mit jelent az együttműködés? A Megye I-ben elindul valamiféle összehangolódás az együttesek között?

- A térségben gyakorlatilag Mezőfalva, aki a Megye I-ben kvalifikálta magát. Meg is szeretnénk maradni. Baracs sajnos kiesett. Ebből adódóan kell gondolkodnunk, hogy a megye déli része is felcsatolásra kerülhessen. Vannak elképzelések!

- Nem lesz egyszerű megmaradni, hiszen nagyon megerősödik ez az osztály. Kiesett a két leggyengébb csapat. Nyilván most mindenki erősít. Az első öt helyről bármelyik csapat odaérhet a dobogóra, legyen az az NB III-ból visszakerülő, vagy a bajnokság elejét elfoglaló. Közötte pedig igen komoly harcra van kilátás. Ha ezek közül tudunk pontokat elhozni, az bravúr lesz. Nyilván, egy pénzügyileg erős csapattal szemben nehéz a dolgunk. Ilyen például az Iváncsa.

- A pénznél tartva, adja magát a kérdés: mennyire biztosított a mezőfalviak szereplése?

- Valószínűleg az elkövetkezendő hetekben lesznek különböző változások a Mezősport Kft. életében. Ez részben szerkezet átalakítást is jelent. A Mezősport Kft. fog működtetni, a MEDOSZ SE pedig csak futballozni fog. Csak a focira irányítja majd a teljes kapacitását. Ennek megfelelően a gazdálkodás teljesen különválik, és ez vélhetően pozitívan fog hatni. A nyugodtabb körülmények segítik majd az eredményességet, valamint egyéb bevételek is megjelennek. Reményeink szerint ez fedezni fogja a MEDOSZ SE stabil futballtevékenységét. Hamarosan nyilvánvaló és konkrét dolgokról beszélhetünk.

 

Share