24 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Mezőfalvi grundbirkózók óriási sikere

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalvi grundbirkózók óriási sikere

 

Remekül indult ez az év is! II. hely a diákolimpia országos döntőn! Ráadásul először volt külön lánycsapata Mezőfalvának, akik szintén szép eredménnyel végeztek. Egy győzelmet ők is bezsebeltek!

Fotók: MDSZ

 

Szinte már nem telik el úgy hónap, hogy ne adnánk hírt a mezőfalvi gyerekek sportsikereiről. Szerencsére ebből a szempontból a február sem kivétel, hiszen a napokban rendezték az országos diákolimpia döntőit. Az eseményekről és az eredményekről Tombor István vezető edző küldött lapunknak tájékoztatást.

A szombati és a vasárnapi programon egyaránt érdekelt volt a mezőfalvi iskola a Budapesten megrendezett országos döntőn. Február 12-én, szombaton a fiúk I-es (8-9 évesek), és a II-es (10-11 évesek) korcsoportos csapata, vasárnap pedig a lányok I-es korcsoportja mérette meg magát az országos döntőn. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) pazar körülményeket teremtett a Kozma István Birkózó Akadémián, ahol az eseményt Balogh Gábor MDSZ elnök Németh Szilárddal, a Magyar Birkózók Szövetségének elnökével nyitotta meg. Az eseményen Lőrincz Tamás olimpiai bajnok is találkozott a versenyzőkkel, és az alábbi üzenettel igyekezett elkötelezni a gyerekeket a sportág mellett: „A birkózószőnyeg egy varázsszőnyeg, amely a világon bárhova elröpít benneteket!” Selejtezőkön, összességében közel 1400 kisiskolást küzdött a továbbjutást érő helyezésekért, közülük korosztályonként 12 iskola csapatai juthattak el az országos döntőre, ahol csapatban, 7 súlycsoportban került sor a megmérettetésre.

                

 

Iskolánk tanulói az elmúlt években nagyon magasra tették a mércét, hiszen 2019-ben bajnoki címet, 2020-ban pedig ezüstérmet nyertek versenyzőink. Ennek fényében vágtunk neki a megmérettetésnek. A rengeteg munka szerencsére idén is nagyon édes gyümölcsöt termett. Már a sorsolás előtt jó volt hallani a vetélytársak szájából, hogy Mezőfalvát jó lenne elkerülni, mert azok nagyon erősek. A nagyobbaknál nagyon nehéz csoportba kerültünk, de ha verejtékesen is, sikerült megnyerni a csoportot. Első mérkőzésen 4:3-ra a miskolci Baptista iskolát, majd az orosházi sportiskolát 7:0, végül a miskolci sportiskolát 4:3-ra győztük le, és jutottunk a hármas döntőbe. Következett a szigetvári Dél-Zselici iskola, akiket még kettő nulláról fordítva sikerült 5:2-re legyőzni. Utolsó fordulóban viszont már túl nagy falatnak bizonyult a budapesti XX. kerületi sportiskola, 2:5-ös vereség után a második helyen végeztünk.

A kisebbek sem akartak lemaradni. Igaz, az első körben még egy picit megilletődötten küzdöttek, de a folytatásban már igazán keményen odatették magukat. Végül két-két győztes és vesztes mérkőzéssel az előkelő ötödik helyen zártak.

                

 

Korábban még sohasem volt lány csapata iskolánknak. Úgyhogy már az úttörő tettnek számít, hogy az országos döntőbe jutottak. Három vereség után, végül nekik is sikerült egy győzelmet bezsebelni a soltvadkerti iskola ellen, így a X. helyen végeztek.

            

 

Fiúk

  1. korcsoport: Gyenei Xavér, Szerencsev Leander, Balog Ervin, Farkas Mihály, Kölesdi Mihály, Bayerle-Berecz Levente, Csepreghy Péter, Mazzag Olivér

  2. korcsoport: Kacz Jáfet, Kis Dániel, Kacz Sém, Gyenei Kevin, Pintér Brendon, Fekete Csanád, Szabó Bence, Androvics Márk

 

Lányok: Kincses Jázmin, Futó Nóra, Tausz Lívia, Lakatos Fruzsina, Drapos Noémi, Bölcs Elizabet, 

 

Share