27 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Piroslapok és török, zúzok a Sárosd elleni meccsen

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók itt! >>>

 

Piroslapok és török, zúzok a Sárosd elleni meccsen

Fontos skalpot gyűjtött Mezőfalva felnőtt válogatottja. Utolsó otthoni mérkőzésen győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől. Az utolsó percek is tartogattak izgalmakat a 3:2-re végződő találkozón. Villám Balázsék az akkor még ötödik helyen álló csapatot győztek le. Ezzel Mezőfalva a 9. pozícióba lépett a tabellán.

 

A sporthoz méltatlan epizód is tarkította a KK Grain Kft.-Mezőfalva – Sárosd Fejér vármegyei I. osztályú mérkőzését. A találkozót egyébként óriási bravúrral a Mezőfalva nyerte. Márki 93. perces góljával 3:2-es eredménnyel zárult a nem mindennapi összecsapás.

KK Grain Kft.-Mezőfalva – Sárosd

Az első félidő 6. percében az első hazai támadásnál szöglethez jutott Mezőfalva.  A beadás után kavarodás volt a kapu előtt, aminél Rózsahegyi találta meg a labdát és lőtt a hálóba 1:0.   A 10. percben egyenlítettek a vendégek. Lecsorgó labdájukat már csak a gólvonal mögül tudta kikanalazni a hazai hálóőr. 1:1. A 24. percben több hazai és vendég helyzetet követően Mezőfalva került góllövő helyzetbe. Villám óriási, 25 méteres bombáját nem lehetett védeni, így újra Mezőfalváé volt az előny. 2:1. Az eredménynek azonban nem örülhettek sokáig, mert két perc múlva büntetőt rúghatott Sárosd. Klémán nem tévesztett és ismét nyitottá tette a mérkőzést. 2:2. Az első félidőben ezzel még nem ért véget az izgalmak sora, mert a 44. percben ütésért ítélt kiállítást Góbi Soma játékvezető. A vendégek közül Majláthnak kellett öltözőbe vonulnia.  A pihenőt követően tovább folytatódott a kemény játszma. Több ziccert is kihagyva fociztak a csapatok.  A helyzeteket azonban nem sikerült gólra váltani egyhamar. Sőt a 89. percben a hazai Csontost, a 90. percben a vendég Klémánt is kiállította a játékvezető. Az utóbbi játékos annyira nem bírt az indulataival, hogy dühében belecsapott a vendég kispad plexi oldalába, ami darabokra tört. A sportszerűtlen és károkozó magatartás jegyzőkönyvezve lett a mérkőzés végén. Amíg a pályán kívül zajlottak a vandál események, addig Mezőfalva folytatta a támadást és a 93. percben Márki góljával megnyerte a találkozót. 3:2

 

Mezőfalva: Kovács, Rakonczai, Rózsahegyi, Kis, Török, Tonka, Németh, Németh, Villám, Kovács, Morár. Cserék: Sági, Márki, Kovács, Csontos.

Sárosd: Rigó, Hushegyi, Klémán, Majláth, Bánszki, Vámosi, Paget, Kökény, Szekeres, Meszlényi, Szabó. Cserék: Susa, Kosztolányi, Várnai, Lakakisz, Búza.

Gólszerzők: Mezőfalvától Rózsahegyi Gábor, Villám Balázs, Márki Dénes. Sárosdtól Majláth Henrik, Klémán Máté

Kiállítva: Mezőfalvától Csontos Gábor. Sárosdtól Majláth Henrik és Klémán Máté.

A találkozó után Villám Balázs mezőfalvi edző így nyilatkozott: - Győzelemmel búcsúztunk a hazai közönségtől és ezzel megvan a három pont is. Annyit kértem a fiúktól, nem érdekel, hogy szép, vagy csúnya játékkal, de győzzünk és jó eredménnyel távozzunk a pályáról. Pont az utolsó pillanatban kell az utolsó lehetőségből gólt rúgni, addig hadd izguljon a hazai publikum. Szerencsére jól sült el.

A meccs végi kispadtörő incidensről Török Zoltán klubelnököt kérdeztük.

- Természetesen elítéljük az ilyen fajta magatartást, török, zúzok. Ez egyértelműen nem a pályára való. Bár nem olyan jelentős az anyagi kár, de akkor is, maga a hozzáállás mindenképpen helytelen. Kértem a jelen lévő ellenőrt, hogy a jegyzőkönyvbe ezt írja be az eseményt. Ezen kívül a sárosdi elnök jelezte, holnap meg fog keresni és rendezzük az anyagi részét – kommentálta röviden a helyzetet Török Zoltán.

A Sárosd részéről Lendvai Tamást kérdeztük, de nem kívánt nyilatkozni.

Lesz tehát dolga a soron következő fegyelmi ülésnek.  A három piros lap mellett biztosan elmarasztalás születik a vandalizmus ügyében is.

 

Share