05 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Nyolcadik hely a bajnokság végére

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

DPASE II. - Mezőfalva

Nyolcadik hely a bajnokság végére

Izgalmas, fordulatokban bővelkedő 2013-2014-es labdarúgó bajnokságot láthattunk az elmúlt egy évben. A gyengébb őszi szereplést – jó téli felkészülés után – sikeres tavasz követte. Az utolsó forduló azonban nemcsak a mezőfalvi csapathoz méltatlan... Súlyos büntetések miatt négy játékos hiányzik majd az őszi kezdésnél!

Két helyet javított Mezőfalva Megye I. osztályú labdarúgó csapata a bajnokság végére. Ősszel az élvonal 39 pontjához képest csak 7 pontot sikerült gyűjteni. Tavasszal azonban több győztes találkozó jutalmaként szaporodott a pontok száma is. A 30. fordulóra a 82 pontos első helyezett Iváncsához mérve 42 ponttal fejeződtek be Masinka László csapatának mérkőzései.

Az IFI is nyolcadikként zárta a küzdelmeket. Szépreményű fiataljaink óriási erőfeszítésekkel harcolták végig a fordulókat. Az eredményességet a sérülések mellett korosztályi gyerekhiány is akadályozta. A nyolcadik hely a körülmények ismeretében jó pozíció a folytatáshoz.

Megye III. osztályú csapatunknál az őszhöz viszonyítva négyet csúsztunk vissza. Az időszak végére tizedikként iratkozott fel Masinka Csaba együttese a tabellára. A jövő azonban ebben az osztályban is nagyon bizonytalan. Július 2-ára kell a nevezéseket leadni. Ekkor derül ki, hogy Mezőfalva milyen csapatokat indít a 2014-2015-ös idényben. Év végi összefoglalónkat edzői értékelésekkel zárjuk.

Masinka László – A várakozásomat kicsit alul múlta. Ennek a csapatnak az 5-8. hely lenne a reális a bajnokságban. Koncentrációs gondok miatt megnyerhető mérkőzéseket engedtünk ki a kezünkből. Az eredmény pedig önmagáért beszél, hiszen a 10. helyen zártuk az őszi fordulók végére. A téli felkészülés az első gondolataim ellenére nem volt rossz. A reményteljes tavaszi szezon először gyengébben indult, de a középső harmadra kiválóan teljesítettek a fiúk. Zsinórban hozták a meccseket. Az utolsó fordulóig esély látszott a negyedik hely megszerzésére is. Játékban, eredményben jó tavaszt láthattunk, hiszen még az élvonalbeli együttesekkel is méltón vettük fel a harcot. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó mérkőzésen nem tudtunk az elvártaknak megfelelni. Sportemberek nem ragadtathatják el magukat olyan szinten, ahogy mi tettük. Az előző fordulókban a srácok megérezték a siker ízét, amit úgy érzem, rajtuk kívülálló okok miatt elvettek tőlük. Valahol itt belül, megértem őket, hogy ilyen vég lett.

A srácok Megye III -ban jövőre is focizni akarnak. Kérdés: Lesz-e lehetőségük, és milyen feltételekkel?

Masinka Csaba – Az őszi bajnokság sikeresnek mondható. Hatodik helyen fejeztük be a küzdelmeket, ami igen szép eredmény! Sajnos, a téli felkészülés hagyott némi kívánni valót. Sok volt hiányzás, és az egyetlen csatárunk, Barta Norbi sérülése miatt gyengébb csapattal fogadhattuk ellenfeleinket. Ennek ellenére szép tavaszi teljesítményt mondhatunk magunkénak, hiszen erősebb csapatokkal szemben is helytálltak a fiúk. Az utolsó négy fordulóra azonban elfogyott a gárda. Munkahelyi elfoglaltságok és egyéb okok következtében alaposan megritkult a társaság. A csapat megszűnéséről felröppenő hírek sem tettek jót a harci kedvnek. Ezért is alakult úgy a helyzet, hogy tizedikként végeztünk a bajnokság befejésére. A jövőt illetően még sok a nyitott kérdés. Amennyiben lesz reális lehetőség az indulásra, én a srácokkal vállalom a szereplést!

 

Jelen pillanatban komoly anyagi nehézségekkel küzd a klub. Nyár közepére kiderül, milyen lesz, vagy lesz-e folytatás?

Horváth László

Share