29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Merényi kupa 2013

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

 

Fotók itt! >>>

Merényi kupa 2013

Több száz diák vett részt az idei Merényi kupa sorozat nyitó rendezvényén, ahol az I-es korcsoport (2004-ben, vagy később születettek), és a III -as korcsoport (2000/2001–ben születettek) mérték össze tudásukat. A kupa célja nemcsak a korosztályok csapatinak összevetése volt, hanem a tehetségkutatás és tehetséggondozás is nagy hangsúlyt kapott.

A Mezőfalvi csapatok eredményei igen impozánsak. Az I-es korosztályban az első helyen végzett együttesünk. A III-as korosztályban nagy küzdelemben és tisztes helytállással a hetedikként hozhattuk el az oklevelet. Két egyéni teljesítményt is magunkénak tudhatunk. A legjobb kapus címet Antal Dénes, a gólkirály címet pedig Erdélyi Kevin érdemelte ki!

A győztes csapat

A kupáról a DunaújvárosOnline oldal írt remek összefoglalót:

A Dunaújvárosi Sportcsarnok adott otthont vasárnap a Merényi Kupa küzdelmeinek, melyen tizenhét általános iskola labdarúgó együttesi mérték össze egymással tudásukat az első (2004 után születettek) és a harmadik korosztály (2000-2001-ben született gyermekek) küzdelmeiben. A viadal hatalmas érdeklődést hozott, ami nem is csoda, hiszen a dunaújvárosi csapatokon kívül Dunaföldvárról, Mezőfalváról, Baracsról, Apostagról Rácalmásról és Kulcsról is érkeztek csapatok, így összesen 217 gyermek várta nagy izgalommal a viadal kezdetét.
A magas színvonalú megméretésen alaposan kitettek magukért a játékosok, valamint az őket buzdító szülők, hozzátartozók is, akik remek hangulatot varázsoltak a sportcsarnok termeibe. Az első korosztályban végül a Mezőfalva végzett az első helyen, megelőzve a Vasvári együttesét, illetve a harmadik helyezett Rácalmás csapatát. A harmadik korcsoport versengésében nagy küzdelem után végül a Vasvári diadalmaskodott a Dunaföldvár, illetve az Arany iskola nebulói előtt.

Antal Dénes a legjobb kapus

A csapatok díjazása mellett természetesen az egyéni kategóriák legjobbjait is elismerték a szervezők, akik az eredményhirdetésnél minden gyermeknek csokoládéval köszönték meg a részvételt.
Elégedetten nyilatkozott a versengésről Bakos Zsolt, a viadalt szervező DPASE futball iskolájának vezetője is:
- Úgy gondolom az utóbbi évek legszínvonalasabb, legtöbb iskolai csapatot felvonultató Merényi tornát sikerült megrendeznünk, hiszen az első korcsoportban hét, míg a harmadik korcsoportban tíz csapat versengett egymással. A csapatok felkészültségét jól tükrözi, hogy nagyon sok döntetlen, vagy egy-két gólos különbség volt a tornán részt vevő csapatok között, nagyobb arányú győzelem csak ritkán született a két korcsoportban megrendezett negyvenhat mérkőzésen. Jó volt látni a testnevelő tanárok és a gyermekek lelkesedését, és igazán sportszerű jó mérkőzéseket láthattunk, valamint kiemelkedő teljesítményeket. A végső sorrend csak formalitás, hiszen egy ilyen eseményen minden gyermek győztes, mindenkinek jár az elismerés. Nagyon sok tehetséges gyermeket láthattunk, akikkel reményeink szerint fogunk még találkozni a közeljövőben egyesületünk csapataiban és tovább foglalkozhatnak ezzel a gyönyörű sportággal.



A Merényi Kupa végeredménye, egyéni díjai:

I. korcsoport: 1. Mezőfalva, 2. Vasvári, 3. Rácalmás

Legjobb kapus: Szilágyi Dominik (Kulcs)
Legjobb játékos: Hegedüs Levente (Vasvári Pál)
Gólkirály: Erdélyi Kevin (Mezőfalva) - Tessényi Patrik ( Dunaföldvár) 9 gól

III. korcsoport: 1. Vasvári, 2. Dunaföldvár, 3. Arany iskola

Legjobb kapus: Antal Dénes (Mezőfalva)
Legjobb játékos: Fekete Tamás (Arany János)
Gólkirály: Dobos Áron (Petőfi Sándor) 4 gól

Share