03 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Focival az ünnepi kilók ellen

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a mérkőzésekről itt! >>>

Focival az ünnepi kilók ellen

Amatőr futball kupával mozgatták meg az izmokat karácsony után a mezőfalvi sportolók. Harmadszor rendezték az Évzáró-kupát, ahol 8 csapat, kétszer 4-es csoportban, összesen 16 mérkőzésen küzdött a díjakért.

Szombaton egésznapos focigálával várta az ünnepi tunyulás után talpbizsergést érző sportembereket a mezőfalvi tornaterem. A korábbi évek hagyományait követve már harmadszor került sor az év végi bulimeccsekre. Kiss Milán mezőfalvi kapus szervezésében amatőr együttesek adtak randevút egymásnak, ahol a jókedv és a bulihangulat mellett azért komoly versengés is folyt. A délelőttre és délutánra elosztott mérkőzésekben összesen 8 csapat közel 80 futballistája mérte össze a bejglipusztítás után megmaradt erejét. Kiss Milán ötletgazda és fő szervező a játékok szünetében állt mikrofon elé:

- Célom az ünnepek utáni tespedés feloldása. Sokan vagyunk a faluban labdarúgást szerető fiatalok és idősek egyaránt, akik szívesen mozdulnak meg a karácsonyi szünetet kihasználva. A lassan hagyománnyá váló év végi kupára az idén is sokan jelezték részvételüket. Remek hangulatban, sportszerű küzdelmekkel igyekeztek a legjobb helyezést megszerezni a csapatok. A játékszünetekben pedig zsíros kenyér és különböző italok szolgálták a felfrissülést. A kitűnő összecsapásokat most is sportszerűség jellemezte, nem feledve: azért ez verseny a javából! Összegezve: Nagyszerű bilimeccs kerekedett a rendezvényből. Remélhetőleg mindenki jól érezte magát – zárta összefoglalóját Kiss Milán szervező.

A döntő mérkőzésen az első félidő nem hozott előnyt egyik csapat számára sem. 0-0-ás forduló után a második játékrészben a Vasbót kapusa szabálytalankodott a Zöldfa játékosával szemben. Wittner játékvezető a hetes pontra mutatott. Kisebb vitát követően elrúgásra került a büntető, azonban a kapus védett. A kipattanó labdát visszaküldő rúgást viszont már nem lehetett védeni, így a Zöldfa megszerezte a lélektani szempontból legfontosabb pontot. A folytatásban tovább növelte előnyét a Zöldfa, igaz az ellenfélnek sikerült egy szépítő gólt betuszkolni, de a mérkőzés állását ezzel már nem lehetett megfordítani. 2:1-re a Zöldfa Vendéglősök nyerték a csatát.

Csapat tagjai: Első sor - Mikler Dániel, Kovács Kornél, Varga Milán, Deák Károly

Hátul: Cifra István, Klauz Máté, Görög Ákos

Az évzáró kupát 2014-ben a Zöldfa Vendéglő csapata nyerte (MVM Paks játékosai). II. helyezett a Jomma Vasbót együttese (Mezőfalvi és az iváncsai nagy csapat vegyesen). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Multisteel Hungary Kft. játékosai állhattak fel. A legsportszerűbben játszó együttes a Mezőfalva nevű csapat lett. Gólkirályi címet 13 góllal Márok Máté a Multisteel Hungary Kft. csapatának tagja vihette haza. A legjobb játékos díjat Márki Dénes a Jomma-Vasbót csapat tagja érdemelte. Legjobb kapusnak járó elismerést Mikler Dániel a Zöldfa Vendéglő együttesének kiválósága szerezte meg. Különdíjban részesült egy nagyon ügyes kis kapus, aki nem más, mint Kovács Ádám a Pancserék formációból!

További helyezések:

IV. Spancserék

V. Twister Galaxy (Sárbogárd)

VI. Mezőfalva csapata

VII. Nimfas Corporation FC

VIII. Fevi BT.

A rendezvény támogatói:

Multisteel Hungary Kft

Cseke Ottó

Mezőfalva Önkormányzata, Márok csaba polgármester

Dunaújvárosi kórház bufé

 

Share