28 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Dunaújváros: Gurics Györgyről elnevezett birkózócentrumot avattak a Dunaferr sportolói

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a rendezvényről itt! >>>

Dunaújváros: Gurics Györgyről elnevezett birkózócentrumot avattak a Dunaferr sportolói

A cél nem kicsi: még nagyon sokáig életben szeretnék tartani a birkózás szellemiségét!

Sokéves álma vált valóra a Dunaferr Birkózó Szakosztály sportolóinak 2015. március 27-én, pénteken. Pintér Attila szakosztályelnök megnyitó beszédében mérföldkőnek nevezte a létesítmény átadását, ahol a dunaújvárosi birkózósport elődeinek hírnevéhez méltó körülmények között készülhetnek a versenyekre. A most átadott terem egy része a fejlesztésnek, méghozzá a legnagyobb része. Később újabb teremmel bővül a sportolók edzési lehetősége. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Németh Szilárd MBSZ elnök, Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Gurics György felesége, családja.

Képek a birkózók avató parádéjáról itt! >>>

Ünnepélyes keretek között és több száz néző előtt avattak edzőtermet a Dunaferr Birkózó Szakosztály sportolói péntek délután. A volt Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában kialakított birkózócentrum ezzel végérvényesen otthonául szolgál Dunaújváros eredményes és kiváló sportembereinek. Az épület helyiségeinek birtokba vétele után a különleges alkalomra közel egy évet kellett várni. Rengeteg támogatás és önzetlen munka gyümölcse értett most be, melyről nyugodtan mondhatjuk, nagyon is megérdemelten! A Dunaferr birkózói szinte a városalapítás óta megkerülhetetlen részei Dunaújváros történelmének. A múlt nagy nevei között megtalálhatjuk Szabó Tamást, Komóczi Gábort felnőtt magyar bajnokokat, Nyers Lászlót Dunaújváros első olimpikonját, Vadász Csabát EB ezüstérmes, VB bronzérmes 13-szoros magyar bajnokot és még sorolhatnánk a különböző kategóriákban hazai és nemzetközi sikereket elért sportolókat. Az elődök eredményeihez méltó folytatásban a jelen birkózói is óriási szerepet kaptak, hiszen sokszor méltánytalan és igen nehéz körülmények között kellett ugyanazt a szintet tartani, amit az „ősök” kiharcoltak. A mostani teremavató jelentős lépést az egyesület életében. Ahogy Németh Szilárd a Magyar Birkózó Szövetség elnöke ünnepi beszédében elmondta: A megjelent szülők is láthatják, milyen biztonságos, korszerű és sportszakmailag felkészült körülmények között versenyezhetnek gyerekeik. Ez az alaklom is tükrözi, mennyire fontos szerepet kap hazánkban az ifjúság egészséges nevelése – zárta köszöntő szavait az elnök.

A hivatalos pillanatok után „A birkózás örök” címmel birkózó bemutatót láthatott az ünneplő közönség, majd teremavató edzés és a birkózó centrum megtekintése zárta a rendezvényt.

 

Share