30 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Évet zártak a focisták

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek az évzáróról itt! >>>

Mezőfalva: Évet zártak a focisták

Az értékelés mellett a jövő feladataira is koncentráltak.

Százötven fiatalember egészséges és hasznos időtöltése, rengeteg futballszurkoló szórakozási lehetősége és egy nagy múltú sportegyesület élete került abba mérlegbe, melyről a közelmúltban mondtak véleményt a MEDOSZ SE 2015-ös évzáró eseményén. Cseke Ottó a klub elnöke futballistákat, szponzorokat, támogatókat köszöntött az őszi idény befejezését jelentő ünnepélyes vacsorán.

- Az egyik legpatinásabb egyesület a megyében a mezőfalvi futball klub – kezdte bevezetőjében Cseke Ottó elnök. Az eddig elért eredmény és hírnév kötelezi a mostani csapattagokat, hogy az elődökhöz méltón teljesítsenek. „Rongyos ruhában itt még senki nem ment pályára!” - emelte ki az elnök. A rendezvényen felszólaló Márok Csaba mezőfalvi polgármester a klub működtetéséhez elengedhetetlenül hozzátartozó támogatói háttérről beszélt. Jelentős segítségként érkeznek az egyesülethez a TAO-ból származó források, valamint az önkormányzat, mint tulajdonos is jelentős erőfeszítéseket tesz a működtetés érdekében. Az áldozatért azonban joggal várják a támogatók, hogy a csapatok is megfelelő akarással vegyék ki a részüket az eredményesség érdekében. Csak addig működik a dolog, amíg mindenki akarja – hívta fel a figyelmet a polgármester. Végezetül dicséret is elhangzott. A Megye I. osztályban való megkapaszkodás nem egy utolsó dolog. Új fejezetként pedig az utánpótlás a futsal bajnokságbeli szerepvállalása jelenthet előremutatást.

Az edzői értékelésekben vegyes kép alakult ki. A megye élvonalában küzdő együttesünknél az edzésmunkára és az edzéslátogatásra kell helyezni a jövőben a hangsúlyt. Sajnos csak a 60. percig bírja a csapat. Pozitívum, hogy az igazolt játékosok remekül beilleszkedtek. Különösen Szabó Csaba végzett remek munkát, aki a megyei válogatottba is bekerült – hangsúlyozta Masinka László edző. A folytatásban Váradi Tamás az IFI trénere ismertette a fiatalok eredményeit. A felnőttekhez is feljátszó IFI jó fizikális formában játszott az ősszel, és a tavaszi fordulókat is a dobogón, vagy dobogó közeli helyen szeretnék befejezni. A Megye III. osztályban játszó Mezőfalva II. csapatunk edzője Simon József szintén kitűnő eredményekről számolt be. A bajnokságban szinte önállóan indult együttes nagy meglepetésre telibe trafálta a középmezőnyt. Az utánpótlás területéről Huber Balázs adott összefoglalót. Az edző kiemelte, sikerült elérni, hogy jó hangulatban szeretnek edzésre járni a fiúk. Mezőfalvának van jövője, hiszen tehetséges gyerekek alkotják a csapatokat.

Az őszi fordulók lezárásául álljon itt a csapatok eredménye:

Megye I. osztályban Mezőfalva a 10. helyről várhatja a tavaszi folytatást. Öt győzelem, két döntetlen és nyolc vereség a lista szerinti mérleg. Az IFI negyedik helyen tíz győzelemmel és négy vereséggel a háta mögött akár éremért is küzdhet az idény végén. Mezőfalva II. csapatunk pedig hét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel igen pozitív bizonyítványt lobogtathat. Remélhetőleg a bajnokság végére minden mezőfalvi csapat javít az eredményességen. A szurkolókon és támogatókon nem múlik!

Ezzel az összefoglalóval kívánok minden kedves sportrajongónak kellemes ünnepeket és boldog új évet. Látogassák jövőre is futballhírekért a www.mezohir.info internetes oldalt!

 

Share