23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Wüncsh Dunamenti Nosztalgia Táncostábor Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalván táboroznak Wünsch Laci bácsi táncosai

Hat település egykori és mai táncosai adnak randevút egymásnak.  A hagyományos nyári tábor az idén ünnepli 15. évfordulóját.

 

Július 3-tól július 9-ig egyhéten át ad otthont Mezőfalva a néptáncosok nyári táborának, ahol az idei jubileumi alkalommal a házigazdákkal együtt Madocsáról, Szalkszentmártonról, Hartáról, Beloianniszból, valamint Adonyból érkeztek régi és jelenlegi táncosok. A közös együttlét alatt rengeteg programmal készültek a vendéglátók. Az elmaradhatatlan táncházi mulatságok mellett játékos vetélkedők, település ismereti kirándulás, kvíz, sport és egyéb ügyességi és más rendezvény színesíti a táborlakók életét. A hétfő nulladik napon, ami a megérkezés ideje, már este vidám vetélkedőn versengtek a községek táncos csapatai. A játék szünetében Bodás Dalma táborvezető beszélt a Hírlapnak a táborról és a szép hagyományról.

   Bodás Dalma 

 

- Hat csoportot vártunk az előzetes információk szerint. Jelenleg a sátorállítás, az elhelyezkedés a fő feladat, de már sok közös program, ismerkedés, baráti ölelés is zajlik. A hétvégére a kétszázötven főt is meghaladhatja majd a résztvevők létszáma. A tábor megszervezésében, előkészítésében nagyon sokan dolgoztak. Fiataljaink igazán odatették magukat, és nem féltek feladatot vállalni. Pedig sokuknak nagyon új dolog volt tábort építeni. Mindemellett számos civil szervezet, intézmény, például Mezőfalva Önkormányzata, a képviselők, a polgárőrség, az önkéntes tűzoltók, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a régi táncosok és még sokan mások segítették a tábor létrejöttét.  

 

- Milyen programokkal készültetek?

 

-  A hét során valószínűleg senki nem fog unatkozni. Lesz szerb, görög, magyar, sváb táncház, különböző vetélkedők, falutúra, gyermekeknek hennázás a Köves csapattal. Bevontuk a programba a Mezőfalvi Tájházat és vele együtt a helyi német nemzetiségi tánccsoportot.  A falutúra végén ott lesz a befejezés egy kulturális műsorral egybekötve. Hagyomány a tábor vége felé az ünnepi műsor is, ahol minden csapat színpadra áll. Ezen az estén nagy szeretettel látjuk vendégül idős mesterünket Wünsch Laci bácsit és feleségét is, valamint a meghívott vendégeinket, segítőinket, táncos családtagjainkat – hallottuk Dalmától a mezőfalvi tábor vezetőjétől.

 

Mezőfalván tehát a héten újra benépesült az iskola udvara egy vidám társasággal. Bár a tábor nem nyilvános, azért biztosan sokan részesei lesznek ennek a szép hagyománynak és gazdag élményekkel térhetnek majd haza.  

Share