27 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Mezőfalva: Fergeteges gyereknap volt, sok újdonsággal

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalva: Fergeteges gyereknap volt, sok újdonsággal

Régen látott a falu ilyen flottul megszervezett gyereknapot, ahol nem csak a gyerekkorúaknak, de az őket elkísérő felnőtteknek is adódott kikapcsolódási lehetőség.

Fotók itt! >>>

 

Május 25-én, szombaton az idő is pártfogásába vette a mezőfalvi rendezvényt. Hamar meg is töltötték a rendelkezésre álló teret a kilátogatók, hiszen már a 10 órai kezdést követő fél órában sokaság vette körül az ugrálóvárakat, kreatív foglalkozási helyszíneket és minden olyan szórakozási lehetőséget, amivel készültek a szervezők. Volt íjászat Béla bácsival, kőfestés a Köves/s csapatával, táncház kicsiknek és nagyoknak, hogy csak néhányat említsünk a délelőtti történésekből. Külön nagyszerű kezdeményezésként említhető a Kovács család traktoroztató programja, melyben egy kisebb és egy nagyobb erőgépet hoztak nemcsak bemutatóra, hanem ki is próbálhatták a vállalkozó kedvűek néhány kör erejéig. Természetesen a biztonság legnagyobb figyelembevételével terelgették a gépeket, elkülönített területen, felügyelettel és szalmabálák körbevételével. Nem maradt el a rendőr- és tűzoltóautó mustra sem. Utóbbival még egy szuper habfürdő is készült a délutáni órákban. A programokról pedig szintén csak a dicséret hangján lehet beszélni, hiszen minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes, szimpatikus kikapcsolódási lehetőséget a táncházaktól kezdve a sportvetélkedőn át a különböző színpadi produkcióig. A gyereknapi forgatagban kértük mikrofon elé a fő szervezőt Futóné Molnár Tímeát a Szociális és Családsegítő Intézmény és Manókuckó Bölcsőde vezetőjét.

   

 

- Úgy gondolom, megérte ez a közös szervezés. Az egész napos programok ingyenesek, mellette kétfajta szörpöt, ásványvizet, szódát, palacsintát többféle ízesítéssel, pörköltet, vajas és zsíros kenyeret, gyümölcsöt kínálunk a résztvevőknek. Nagyon örülünk, hogy a saját intézményeink kollektívája mellé nagyon sokan odaálltak segíteni. Köztük az önkormányzat, táncosok, a vállalkozók, magánemberek, polgárőrök, rendőrség, tűzoltók és így tovább, szinte lehetetlen kihagyás nélkül felsorolni az összes segítőt, támogatót. Mindenki nagyon aktívan kivette a részét a szervezésből, az előkészítésből és a lebonyolításból is.

 

 

Az elhangzottakat erősítette meg gyereknap tábori konyhájában pörköltet kevergető mezőfalvi polgármester Márok Csaba is.

- Kiváló kezdeményezés volt, ami aztán kiteljesedett, mert nagyon sokan csatlakoztak. Ez a nap a gyerekekről szól és természetes, hogy mindenki egy picit segít, egy picit tesz hozzá. Minden ingyen van, a palacsinta, a fagyi, az üdítő, csak az extra igényeket kell mindenkinek magának finanszírozni – hallottuk Mezőfalva polgármesterétől.

Mezőfalván megmutatták, lehet nagyszerű programokat kínálni a gyereknap alkalmával is, csak olyan összefogás és akarat kell hozzá, amit az idén láthattunk. A taps jár mindenkinek, aki valamit is hozzátett a nap sikeréhez!

 

Video a képre kattintva elindul!

Share