22 | 10 | 2024
Főmenü
Események
October 2024
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Újabb vízhiány Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Újabb vízhiány Mezőfalván

Vasárnap hajnalban újra vízhiányt tapasztalhattak a lakosok

Nem stabil a vízellátás. Harmadik napja szenved a falu a rövidebb, vagy éppen hosszabb ideig tartó vízhiánytól. Fel kell készülni a váratlan vízhiányra!

 

Bosszantó tud lenni, ha napok óta akadozik az ivóvízellátás. Lassan közeleg Mezőfalva a katasztrófahelyzethez, ha ez így folytatódik tovább. Közegészségügyi vészhelyzet is előállhat, ha huzamosabb ideig szünetel a szolgáltatás, hiszen nem csak a lakossági vízvételezés lehetetlenül el, hanem a tisztálkodás, intézmények működése is veszélybe kerülhet. Gyakorlatilag három napja nem lehet kiszámíthatóan vizet vételezni a hálózatból. Pethes Bálint önkormányzati képviselő hivatalosan is kért tájékoztatást a szolgáltatótól. Írását Mezőfalva közösségi oldalán tette közzé.

Fel kell készülni a váratlan vízhiányra!

 

„Az E.r.ö.v. hibabejelentő vonalán beszéltem a szolgáltatóval. A víztorony ismét töltődik. Most az egyik hőkioldó relé kapcsolt le.

Az elmúlt napokban a rendszer úgymond életben tartása volt a célja a szakembereknek. Hétfőn reggelre az ügyeletes vezetője a szolgáltatónak össze hívott egy vezetői egyeztetés Mezőfalva vízellátási problémák miatt, addig szokás szerint türelmet kérnek.

A víztorony megtáplálása most egy a tervezettnél nagyobb teljesítményű szivattyúval történik, az eredeti két szivattyú helyett. Ez nem egy üzembiztos megoldás, de legalább néha megy.

Én biztos hogy felkészülök palackokkal, szerintem a lakosság is tegyen így.

Sajnos már a harmadik napon ürül le a vízhálózat, így szinte biztos hogy lesz csőtörés a településen a következő napokban.”

 

Lapunk megkérdezte Márok Csaba polgármestert, hogy az önkormányzat mit tehet a megoldás érdekében? Márok Csaba a kérdésre elmondta, hogy már pénteken is felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval és az alapján tett közzé információt. Hétfőn ismét keresni fogják a szolgáltatót, jelezve a problémát. Amit az önkormányzat ebben megtehet, azt meg is teszik.

 

Megkeressük levélben a szolgáltatót is. Amint válasz érkezik frissül a cikk!

Share