23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Csatornás hírek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

- Tisztelt Polgármester Úr! Nemrég volt közös testületi ülés a csatornával kapcsolatban. Milyen nyilvános információkat oszthatunk meg az olvasókkal?

- Január elején együttes testületi ülés került összehívásra. Az újságban is többször lehetett olvasni, hogy a kivitelezői közbeszerzés a végéhez közeledik. A kivitelezési közbeszerzési eljárásban lefolytatta a bíráló bizottság a javaslattételhez szükséges munkát. Megtette a javaslattételét, hogy milyen döntési javaslatot terjeszt elő. Ezt fel kellet küldeni a közbeszerzések felügyeleti főosztályához, ahol megnézték. A péntek délután negyed négykor érkezett fax alapján mindennemű változtatás nélkül jóvá is hagyták. Ez azt jelentette, hogy a képviselői testületeket tájékoztatni kellett a társulási megállapodás alapján, és a tájékoztatás után elmondhatták véleményüket. A vélemények alapján a polgármesterek a társulási tanácsban dönthettek. Tehát a társulási tanács volt az, amelyik a döntést meghozta.

Megtörtént az eredményhirdetés a tegnapi napon. A közbeszerző ismertette az összegzést, ismertette a KFF (Közbeszerzési Felügyeletek Főosztálya) tanúsítványát, és ez alapján a képviselőtestületek egyhangúlag támogatták az előterjesztést. (Előre írásban megkapták a képviselők és az előre írásban megkapottat hagytuk jóvá.)

A társulási tanács ott a nyilvános ülésen egyhangúlag jóváhagyta mind a négy település részvételével az előterjesztést.

A folyamatnak a következő lépése az az, hogy a közbeszerzés szerint van egy szerződési moratórium, és jogorvoslati lehetősége a cégeknek. 25 napos határidőn belül élhetnek ezzel. Amennyiben nem érkezik kifogás, úgy innentől lehet szerződést kötni. Ha valaki él a lehetőséggel, akkor közbeszerzési döntőbizottsághoz kerül az ügy.

- Tehát ha minden jól alakul, akkor a közbeszerzési része lezárul a csatornának. Innentől zöld útja van a kivitelezési eljárásoknak?

- Így van, ha nem lesz jogorvoslati eljárás, akkor a közbeszerzésnek vége van. Ez olyan mérföldkő, ami óriási dolog! Természetesen ez a szerződéskötéssel válik igazzá.

- Ettől már tényleg csak idő kérdése, mikor történik az első kapavágás. Számíthatunk akkor 2013-ban a csatorna második ütemének fizikai elkezdődésére? Lehet jósolni?

- Jósolni nem akarok, eddig sem tettem, mert felelőtlenség lenne. Teljes mellszélességgel azon vagyunk, és én is azon dolgozom, hogy ez az idő szépen haladjon előre. Meg is történt! Azt gondolom, ha most ott tartunk, hogy a kivitelezői közbeszerzésnek vége van, az egy nagyon komoly mérföldkő! Az összes többi közbeszerzésünk lezajlott. Az összes közbeszerzésünk ellenőrzése megtörtént, és rendben lévőnek találták. Ha a kivitelezési közbeszerzésnek vége lesz, akkor remélem, hogy a végén elindulhatnak a munkák.

- A médiákban megjelent átalakítások az NFÜ -nél nem zavarják a csatornánkat?

- A támogató személye nem változott az esetünkben. Ha a rendszert átalakítják, akkor majd mondják, hogy nálunk hogyan alakult. Van egy Energia Központ, ami az esetünkben a közreműködő szervezet, ő végzi ezeket a dolgokat. Az NFÜ egy Európai Uniós támogatásokat kezelő szervezet, amire azt gondolom, a továbbiakban is szükség van valamilyen módon, ez nem befolyásolhatja a beruházás menetét.

Share