22 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Remek hírek fiatal birkózóinkról

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Remek hírek fiatal birkózóinkról

Csak gratulálni tudunk!

Két versenyen is tatamira álltak birkózóink. Az eseményekről Tombor István vezető edző küldött lapunknak összeállítást.Maratoni diák I. OB Egerben

 

Kimerítő hétvégén vannak túl a diák I. korcsoportos (12-13. évesek) versenyzőink. Estébe nyúló országos bajnokságot rendeztek Egerben, melyen közel 300 diák I-es birkózópalánta próbált szerencsét. Tanítványainkat különböző sérülések, betegségek és a pandémiás helyzet megtizedelte, így három bevethető versenyzővel vágtunk neki a tornának. A 2021-es évben nem csak a Magyar Birkózók Szövetsége lett 100 éves, hanem az egri birkózás is. A jubileum alkalmából számtalan prominens személy követte a Kemény Ferenc Sportcsarnokban három szőnyegen zajló küzdelmeket. A nap folyamán több mint 400 mérkőzésen mérkőztek meg a küzdő felek a maratoni diák I-es bajnokságon.

Tanítványainknak felemásan sikerült a verseny. Garbacz Bencén 35 kg érezhető volt a versenyek hiánya. Rögtön az első összecsapásánál technikai hibát vétett, és legyőzőjét a negyeddöntőbe legyőzték, így számára hamar véget ért a verseny. Éva Bence +85 kg napi mérlege két győztes, és két vesztes mérkőzés volt. Sajnos, ez nem volt elegendő a pontszerző helyre. A legkisebb súlycsoportban Tombor Benedek 29 kg korengedménnyel versenyzett, számára felkészülésnek szántuk a hétvégi megmérettetést, hogy a saját korosztályában megrendezendő országos bajnokságra meccsrutinnal a háta mögött érkezzen. Az előzetes elvárásokat jóval túlteljesítette. Három rendkívül látványos győzelem, és egy vereség után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Teljesítménye biztató előjel lehet a hétvégén megrendezésre kerülő diák II. bajnokságra.

A képen Tombor Benedek Sike András olimpiai bajnok birkózóval a kötöttfogású szakág szövetségi kapitányával.

 

 

Kadet válogató verseny

 

A múlt heti serdülő után a kadet korúakak (16-17 évesek) mérték össze tudásukat válogató verseny keretében Kiskunfélegyházán. A három szakágat felvonultató viadalon összesen százkilencvenhárom birkózó próbált szerencsét. Mezőfalvát Miklós Mátyás Balázs képviselte szabadfogású fogásnem legkisebb 45 kg-os súlycsoportjában. Matyi nem esélytelenül utazott el a megmérettetésre, hiszen tavaly szeptemberben megszerezte ebben a súlycsoportban az országos bajnoki címet. A kemény felkészülés ellenére nem a tervek szerint alakult a forgatókönyv, hiszen nem sikerült megismételnie az elmúlt verseny remek teljesítményét, „csak” a dobogó harmadik fokára tudott felállni.

 

 

 

 

Share