25 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatasorban a mezőfalvi lányok is

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Csatasorban a mezőfalvi lányok is

Hangolódnak a felnőtt női futball bajnokságra

 

Megyei II. osztályban a férfiaknál egy hete már elindultak a küzdelmek. Hamarosan a női bajnokságban is focicipőt húznak a mezőfalviak. A hét elején kopogtattunk be az edzésre, és szedtük össze a legfrissebb információt. Kérdéseinkre Südi László edző válaszolt.

 

Szeptember 12-én délelőtt 10 órától Baracson lépnek pályára a mezőfalvi hölgyek. A hír azért is különleges, mert az elmúlt idény végén még az is bizonytalanná vált, hogy egyáltalán lesz-e hazai gárda a női vonalon? Nos, a jó hírt portálunk teheti először közzé, bizony lesz, nem is akármilyen, bő 18 fős kerettel. De hallgassuk inkább magát az edzőt, Südi Lászlót!

- A tavalyi évzáró után át kellett gondolni a hogyan tovább irányt. Szerencsére mindig van megoldás, meg is akarjuk csinálni, így egy más irányban, de változatlan hittel indultunk neki a szervezésnek. Valóban voltak pletykák, hogy megszűnik a csapat, és bizony akadtak is problémák, főleg a vége felé. Két csapat volt, aztán egy lett, ott is betegségek, hiányzások okoztak problémákat fordulóról, fordulóra. Szerencsére, a pletykákkal ellentétben, pont az ellenkezője történik. Jelenleg 18 fős keret van leigazolva. Nyolc új játékossal bővültünk, vegyes korosztállyal. Vannak köztük régebbi focisták, akik valamikor abbahagyták, de most újra pályára lépnek. Ezen kívül még kettő jelentkező függőben van. Tehát a legoptimálisabb helyzetben húszas kerettel állhatunk rajthoz az új bajnokságban. Megkeresésemre lett szponzora is a csapatnak, akit sokan ismerhetnek, mivel Horváth Attila a Campus Étterem dunaújvárosi vezetője is mezőfalvi kötődésű. Várható támogatásának köszönhetően sokat javulhat a lányok edzési és bajnoki körülményei. Nagyon szeretném, ha ez a női csapat hosszabb távon megmaradna. Jó lenne majd évek múlva úgy befejezni, hogy nélkülem is önállóan megállják a helyüket. Vannak itt olyan felnőtt játékosok, akik nagyon ügyesek, ilyen téren is és képesek lennének az együttes menedzselését, irányítását ellátni. Az eredményekben még nem gondolkodunk, de Baracsot mindenképpen példának tekintjük. Ha ott húsz évig képesek voltak együtt és eredményesek maradni, akkor Mezőfalván is megvan ebben a társaságban ez a potenciál. Természetesen ehhez nem csak a lányokra és a játékukra van szükség, hanem a község, a szurkolók támogatására is. Sokat számít, hogy mennyien buzdítják őket egy-egy mérkőzés alkalmával.

- Minden posztra megvan az ember?

- Igen. Nem is szeretnénk abba helyzetbe jutni, hogy az ellenfélnek kilenc csere is ül a kispadon, nálunk meg csak egy, vagy egy se. A húsz fős keretünk ezt biztosítja. Tavalyhoz képest pedig sokkal jobban állunk edzéssel, erőnléttel és ambícióval is. A lehető legjobb pozíciót szeretnénk elérni, melyre meg is van az esélyünk – válaszolta kérdéseinkre Südi László.

A mezőfalvi női futballisták tehát szeptember 12-én, vasárnap délelőtt Baracson lépnek a 2021-2022-es idényben először pályára. Szurkoljunk nekik!

Share