24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Üdvözöl a Kunena fórum!

Árulj el néhány érdekességet magadról, mutatkozz be a fórum többi tagja előtt.
Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

TÉMA: MIT EGYÜNK? - TAVASZ

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 4 napja ezelőtt #1365

  • József
  • József profilkép
Fűszeres rizzsel töltött karalábé

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg főtt rövidszemű barnarizs
20 dkg fagyasztott zöldborsó
4 fej hámozott karalábé
10 dkg tofu
1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
1 csomó petrezselyem finomra vágva
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
1/2 teáskanál római kömény
só, bors

A rizst főzzük meg enyhén sós vízben (1 csésze barnarizshez 2 és ¼ csésze vizet számoljunk).
A karalábékat vágjuk félbe, húsukat vájjuk ki késsel óvatosan úgy, hogy maradjon egy kb. 1 cm-es "héj", amit megtölthetünk.
A kivájt karalábédarabkákat vágjuk apróra, és pirítsuk olajon aranysárgára a hagymát és a fokhagymát.
Keverjük hozzá a főtt rizst, a fűszereket, az apró kockákra vágott tofut és a zöldborsót.
Egy hőálló tálat olajozzunk ki vékonyan, állítsuk bele a töltött karalábékat, öntsünk hozzá kb. egy deci vizet, és süssük közepesen meleg sütőben (180 fok), fólia alatt kb. 35-40 percig.
A tetejét szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zöldjével, és tálaljuk melegen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 4 napja ezelőtt #1366

  • József
  • József profilkép
Könnyű spárgaleves

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 6 személyre:

2 csomag (1 kg) zöld spárga
1 teáskanál fruktóz vagy nyírfacukor
1,5 liter víz vagy csirkehúsleves (készülhet levesporból is)
2 dl sovány tejföl vagy zabtejszín
1 tojás sárgája
1 evőkanál barna rizsliszt
1 nagy csokor finomra vágott friss petrezselyem


Miután a spárgát megmostuk, hajlítsuk meg a szárakat, míg el nem törnek.
Az így kapott két szárrész közül a spárga feje felé eső, hosszabbik részét fogjuk felhasználni.
Vágjuk 3 cm-es darabokra, és a fejrészt egyelőre tegyük félre.
A spárga szárának vége túlságosan fás, így fogyasztásra nem alkalmas, viszont az íze miatt érdemes belefőzni az alaplébe.
Tehát sós, cukros vízben vagy a csirkehúslevesben először főzzük meg a szárvégeket, majd 15 perc után vegyük ki, és tegyük a levesbe a többi spárgadarabot, kivéve a fejeket.
Kb. 10 perc főzés után adjuk hozzá ezeket is, és főzzük további 3 percig.
A tejfölt vagy a zabtejszínt jól keverjük ki a tojássárgájával és a rizsliszttel, és adjunk hozzá a forró levesből is.
Amikor egyneművé vált, folyamatos keverés mellett öntsük a leveshez.
Végül szórjuk meg petrezselyemmel, forraljuk 1-2 percig, és tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 3 napja ezelőtt #1370

  • József
  • József profilkép
A legegyszerűbb padlizsánkrém

Hozzávalók / 4 adag:
1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

A sütőből kivesszük, majd a padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.

A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.

A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 3 napja ezelőtt Írta: József.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 3 napja ezelőtt #1371

  • József
  • József profilkép
Chilis-medvehagymás töltött paprika

Hozzávalók:
2 db kaliforniai paprika
1 csokor medvehagyma
2 db újhagyma zöldjével
1 gerezd fokhagyma
6 szál snidling
1 friss chili

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
20 dkg krémsajt

Elkészítés:
A hagymákat és a chiliket aprítom.

A paprikákat megskalpolom magházát eltávolítom. Egy edényben a krémsajtot összekeverem a finomra vágott medvehagymával, fokhagymával, újhagymával, chilipaprikával és snidlinggel, fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, és a paprikákra töltöm.

Elrendezem egy tányéron, pirítóssal tálalom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 3 napja ezelőtt #1372

  • József
  • József profilkép
Buggyantott tojás salátával és wasabi-mártással

Hozzávalók:
8 darab tojás
4 nagy marék vegyes zöldsaláta
12 darab koktélparadicsom
2 szál zöldhagyma
2 dl tejföl
4 mokkáskanál wasabi krém

olaj

Elkészítés:
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a zöldhagymát felaprítjuk, meghintjük velük a vegyes zöldsalátát. A wasabi krémet pici sóval és a tejföllel, 2 evőkanál olajjal kikeverjük.

Fóliával kibélelünk egy kis csészét, megkenjük pici olajjal, beleütünk 1 tojást, összefogjuk a fóliát, és fakanálra kötve forró vízbe lógatjuk 6-7 percre. Hagyományosan is elkészíthetjük a buggyantott tojást, de ezzel a megoldással szép formája lesz.

A salátát meglocsoljuk a tejfölös szósszal, ráültetjük a buggyantott tojásokat, azonnal tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 3 napja ezelőtt #1373

  • József
  • József profilkép
Epres-joghurtos-mascarponés kehely

Hozzávalók:
10 dkg eper
1 dl natúr joghurt
1,25 dl epres joghurt
25 dkg mascarpone
5 cl saját készítésű eperlikőr
babapiskóta

Elkészítés:
A kelyhekbe joghurtot kanalazok, megszórom felaprított eperrel, a pohár széléhez babapiskótákat rakok, locsolok rá eperlikőrt.
Epres joghurtot kanalazok rá, erre is szórok epret, végül rákanalazom a mascarponét, és megint locsolok rá egy kis likőrt.
Eperrel díszítem, és behűtve tálalom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.388 másodperc