16 | 12 | 2018
Főmenü
Események
December 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Véletlen kép

Mezőfalva: Óriási sikerrel mutatkozott be a Pesti Művész Színház

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az előadásról itt! >>>

 

Mezőfalva: Óriási sikerrel mutatkozott be a Pesti Művész Színház

Straub Dezső rendezésében az „Egy csók és más semmi” című zenés, vidám darab elvarázsolta a közönséget

A mezőfalvi művelődési ház szervezésében először nyílott lehetőség Mezőfalván, hogy a kitűnő szereposztással fellépő Pesti Művész Színház előadásán tapsolhasson a színházrajongó közönség. A programnak ezúttal a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében építettek színpadot, ahol mintegy 200-230 ember előtt húzták fel a függönyt.

 

A vidéki kulturális műsorok sorában különlegesen nagyszerű technikával felvonuló produkció mellett a szereposztásban sem csalódtak a rajongók, hiszen olyan neves és kedvelt színészeket láthattunk, mint Fogarassy Bernadett, Egyházi Géza, Straub Dezső, Lengyel Eleonóra, Straub Péter, Oszter Alexandra, Bodrogi Attila, Benedek Gyula, Sáfár Anikó és Dobos Erika. A darabot Halász Imre, Békefi István és Eisemann Mihály írta. A díszlet, jelmez Húros Annamária munkája. A koreográfia Ullmann Krisztának, a zenei hangulat pedig Bíró Attila vezetésével a színház zenekarának köszönhető. A két és negyedórás előadás hatalmas sikerrel zárult.

 

Akik nem látták, azoknak kedvcsinálónak a legközelebbi találkozáshoz röviden:

Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal: ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját - ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól. Feleségének barátnője, a fiatal és roppant csinos Annie felkeresi dr. Sáfrányt, ám az ő ügye egészen elképesztő, s az indok és a bizonyítékok egy igen különös válópert sejtetnek... Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos: a cselédjüknek kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd a hosszas faggatást egyre nehezebben tűri, ezért végül a telefonkönyvben keres apajelöltet, noha az igazi apa egészen közel van... A válóperek és az apasági kereset, a családi és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak, mindenkinek akad párja és a gyereknek új papája - vagy inkább mamája? A helyzet kulcsa viszont az ismeretlen Schőn Tóni kezében van…

 

(A rendezvény végére mindenképpen idekívánkozik, hogy nem csak az előadás volt nagyszerű, de a mezőfalvi vendéglátás is hozta az előadáshoz méltó színvonalat. Ahogy a program után megtudtuk, a színészek és a műszaki szakemberek nagyon örültek a mezőfalvi vendéglátásnak: üdítők, kávék, különféle, falusias ízű szendvicsek, minden mennyiségben... Bizony ez nem mindenhol van így! Szervezőink minden kívánságot azonnal teljesítettek! Úgyhogy tényleg le a kalappal a szervezők és munkatársaik előtt – kaptuk a művészek közeli információt.)

 

Share