28 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagyvenyim: Falunapindító park avatással és kiállítással

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az ünnepségről itt! >>>

Nagyvenyim: Falunapindító park avatással és kiállítással

„A barátságnak nem kell külső jel, a barátság az emberek szívében él”

Ünnepélyes park avatóval kezdődött Nagyvenyim önállóvá válásának évfordulójára hagyományosan megrendezett falunap augusztus 5-én, este hat órakor. A pénteki események hivatalos mozzanataiban két jelentős történetet emelhetünk ki. Nagyvenyim testvértelepülésének Altomünsterrel kötött közel két évtizedes barátságának megerősítéseként Altomünster parkra keresztelték az önkormányzati hivatal melletti zöld területet, ahol a barátságkő is áll. A folytatásban Nagyvenyim húsz éves polgárőrségének jubileumi és a Főnix Foltvarró Csoport és a Nagyvenyimi Foltvarró Klub aktuális kiállításával kezdődtek az idei nagyvenyimi falunapok. A kiállításmegnyitót követően a Zafir együttes, valamint a Boka és Klikk zenekar remek hangulatú koncertje zárta a napot. Az előbbi a kemény rock, az utóbbi a rockabylli zenei műfaj kiváló tolmácsolója.

„A barátságnak nem kell külső jel, a barátság az emberek szívében él!” Ez a mondat nem üres frázis, hanem valódi tartalommal töltött megállapítás, melyet jól példáz a pénteki nagyvenyimi falunap nyitó rendezvényén megjelent nagyszámú közönség. Este hat órakor az önkormányzat melletti füves rész immáron nemcsak szimpla Barátság park. Az ünnepi keresztségben Altomünster parkká avanzsált területet a testvér települési küldöttségek képviselőivel együtt avatták fel. Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere beszédében kiemelte, a barátság olyan, akár a téli lámpás. A közel két évtizedre nyúló kapcsolat minden rendezvénnyel, találkozással tovább mélyül. A látható jelképei pedig egész évben emlékeztetnek az erős baráti, összekötő szálakra. A vendégek nevében Francz Göttler és Renáta Treml adta át Anton Kerle Altomünster polgármesterének üdvözletét. A felolvasott levélben a községek közötti barátság fontossága kapott nagy hangsúlyt. Benne a jövőbeni hasonlóan jó kapcsolat reményével. Az erdélyi Egereshez tartozó települések 50 fős delegációjának vezetője Both György is átadta az általa képviselt közösségek üdvözletét. A hivatalos pillanatok megkoszorúzásaként egy ajándék hordó sör megcsapolása és az új jelkép, a barátságpad felavatása következett. Az ünnepségen azt is megtudtuk még, hogy jövőre új bajor fát kap Nagyvenyim, melyhez keresve se találnak jobb helyet, mint a most elnevezett Altomünster park.

 

További képek a péntekről itt! >>>

A parkavató után a Művelődési Házban folytatódott a program. A frissen nyílt két kiállítás Nagyvenyim húsz éve működő polgárőrségének, a Főnix Foltvarró Csoport és a Nagyvenyimi Foltvarró Klub időszaki tárlatán mutatta be a civil szervezetek aktív munkáját. A nagyvenyimi polgárőrök a jeles alkalomból ünnepi gyertyát is gyújtottak.

Share