24 | 05 | 2018
Főmenü
Események
May 2018
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Véletlen kép

Mezőfalva, Magyar Kupa 1. forduló: Baracs – Mezőfalva 2:0, félidő 1:0

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mérkőzésről itt! >>>

 

Mezőfalva, Magyar Kupa 1. forduló: Baracs – Mezőfalva 2:0, félidő 1:0

 A szombati találkozón jobb helyzetkihasználással megérdemelten győzött Baracs. A hazaiak hatvan percig mezőnyben uralták a játékot, azonban gólokat csak Gyalus Zoltán csapata tudott rúgni. Mezőfalva búcsúzott a Magyar Kupától. A hátralévő felkészülési időben már csak a bajnokságra kell koncentrálnia.

Hivatalosan Baracs volt a pályaválasztó, de a baracsi felülvetett fű még nem bizonyult alkalmasnak a hétvégi mérkőzésre, ezért Mezőfalván játszották a Magyar Kupa első fordulójának Baracs-Mezőfalva találkozóját. Az első 10 percben két mezőfalvi helyzet is kimaradt. A bal oldalon a kapu előtt Sági Roland, majd szintén a baloldalról érkező beadást követően Szabó Ervin puskázta el a gólrúgási lehetőséget. A vendéglátók támadásaira kontrákkal igyekezett válaszolni a baracsi csapat. A 23. percben mezőfalvi labdavesztés hozott előnyt a vendégeknek. Nagy Dániel baloldalról küldte lövését a mezőfalvi kapuba. Szünet után negyedóráig még Mezőfalva dominált a játékban, de Baracs fokozatosan ellenfele fölé nőtt. A 62. percben Szurma kapott remek passzt a baloldalról, amit 15 méterről rutinosan bombázott a hazai Papp Martin hálójába. A lövéssel Baracs gyakorlatilag megnyerte a találkozót. Mezőfalva még próbálkozott az eredmény után menni, de az elfogyott erőből erre már nem tellett. A mérkőzés után az edzőket kérdeztük.

További képek itt! >>>

- Még dekoncentráltan játszott a csapat. 60 percig mi domináltunk, de utána a fizikális lemaradás kihozta a hibákat. A jövőben erre helyezzük a hangsúlyt majd, hogy végig bírjuk a játékidőt – Masinka László edző, Mezőfalva.

 

      - Mindenképpen öröm a győzelem. A felkészülés végére szeretnénk olyan szintre fejlődni, ami már megfelel az osztály elvárásainak. A mostani mérkőzés azt is megmutatta, hogy még nincsenek egészen készen a csapatok. Játszani kellett és ehhez a tétmeccs mindig kiváló lehetőség – Gyalus Zoltán edző, Baracs.

Mezőfalva 150 néző, játékvezető Nagy Károly. Asszisztensek: Dolmány Tamás, Kovács Károly

Baracs: Tóth N., Fülöp A., Szurma P., Bartók B., Horváth D., Fogas Á., Badi K., Bozoki D., Balogh D., Nagy D., Varga T. Cserék: Pék R., Rezes J., Prókai N., Sebestyén G.

Mezőfalva: Papp M., Balázs S., Szabó E., Móricz CS., Velez D., Sági J., Balogh D., Sági R., Mekota B., Bozoki M., Bartus K. Cserék: Garda B., Bozsoki M.

Gólszerzők: Nagy Dániel 23. perc és Szurma Péter 62. perc.

Jók: Mindkét együttesnél az egész csapat

 

A találkozó alkalmával megkérdeztük a csapatok vezetőit, hol tartanak a bajnoki rajthoz való felkészülésben?

 - Négy új játékost hoztunk. A kapuba Pék Róbert érkezett. A mezőnyjátékba Fogas Ádám, Bozoki Dávid, Horváth Dániel és Polacsek Krisztián próbál új színt hozni. A távozóknál Oroszi Krisztián Gárdonyban, Nagy Dominik Budapesten folytatja labdarúgó pályafutását. Amit anyagilag és terveinkben megcéloztunk, a középmezőnyt jó eséllyel elérhetjük a kialakított kerettel. Talán a belső védelemben lehetne erősíteni, így néhány játékost másfele tolhatnánk. Érzésem szerint megfelelően várjuk a bajnoki rajtot – nyilatkozta lapunknak a mezőfalvi mérkőzés végén Gyalus Zoltán baracsi edző.

- Nyolc futballistát igazoltunk eddig, de várható még egy fiatal a kapus feladatok ellátására. Elsőként egy normális létszámú keret felállítása a kitűzött cél a felkészülési szakaszban. Jelenleg 17-18 játékos alkotja a mezőfalvi csapatot, akik effektív az első vonalhoz tartoznak. Érkezett Csányi Dávid, Velez Donát, Rajna Tamás Iváncsáról, Barta Roland a Futsaltól, Szabó Ervin Vörös Balázs, Erős Zoltán Nagylókról és végül Sági József volt mezőfalvi játékosunk Baracsról. Az erősítéssel minden területen tudtunk újítani, de majd a mérkőzések eldöntik, ez sikeres lett-e? A csapatépítést tekintjük elsődleges célként. Nagyon fiatal gárdánk lesz az összes hátrányával és előnyével együtt, ez azonban nem akadályoz minket, hogy a 8-12. hely környékét tekintsük elérhetőnek. A csapatgerinc kialakítása után – hosszútávban gondolkodva – jövőre akár az 5-6. hely sem lehetetlen – vázolta a mezőfalvi együttes fejlődési irányát Masinka László edző, aki az iváncsai bajnoki győzelem után tért vissza Mezőfalvára.

 

Horváth László

 

 

 

Share