24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Küzdelmes évet zártak a futballisták

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Tavasszal kemény munka vár a futball minden  szereplőjére

 

„Nagyobb reményekkel álltunk neki a bajnokságnak. Ez a gárda sokkal többre hivatott. Senki nem verhetetlen ebben az osztályban.” - Ilyen és ehhez hasonló megállapítások hangzottak el a mezőfalvi futballisták év végi záró rendezvényén az edzőktől és a szakvezetőktől. A nagy múltú egyesület valóban megért már szebb napokat is. Az idén az utolsó öt találkozóig nagyon rezgett a léc, hogy kiesőként végzi a küzdelmeket a felnőtt csapat. Cseke Ottó egyesületi elnök a rendezvény köszöntőjében a lehangoló tények mellett kiemelte, lát reményt kilábalni a hullámvölgyből. Erre példaként az Ercsi, Bicske és Maroshegy elleni találkozókat hozta fel, ahol küzdeni akarásból, csapatszellemből tényleg azt mutatták a fiúk, van keresnivalójuk a Megye I. osztályban. Az edzői értékelésekben először Masinka László reményét fejezte ki, hogy sokkal nagyobb létszámban és előkelőbb helyen folytathatják tavasszal a bajnokságot. Mikor visszatért Mezőfalvára, akkor három éves távlatban gondolkodott. Megítélése szerint ha együtt tud gondolkodni a csapat, akkor sikerrel vehetik az előttük álló akadályokat. Ehhez pedig igyekszik megadni a lehetőséget mindenkinek.

 

Az utánpótlásból minden évben kap alkalmat 1-2 fő játékra, hogy felnőtt környezetben is megtapasztalják a hangulatot, a játékélményt. Masinka László edző után Südi László az U19-es csapattrénere sem fukarkodott negatív jelzőkkel. Ahogy mondta, talán még sosem volt ilyen gyenge létszám az IFI-nél. Félidőben felmerült részéről a felmondás esélye, de végül maradt. A fiatalok elé példának Csányi Dávidot lehetne állítani, aki nem egyszer kisegítette a bajból társait. Befejezésként Südi László a szorosabb vezetői együttműködést jelölte meg a továbblépés feltételéül. Az U16-os korosztálynál végre jó eredményekről szól a krónika – szólat fel Bakos János edző. Jó létszámban kezdték az évet, de az életkori sajátosságokból adódó nehézségeket nem könnyű áthidalni. A létszámgondok itt is nyomot hagynak az eredményességen. Az U13-nál és az alatt még jönnek edzésre a gyerekek. Bakos szintén a vezetés összhangjában látja a fejlődés lehetőségét. A rendezvényen részt vett Márok Csaba polgármester, aki hozzászólásában elmondta, hogy továbbra is támogatják a futball szakosztályokat, de a szurkolók szeretnék látni a küzdeni akarást a pályán. Ez utóbbi véleményt több vezetőségi tag is megerősítette, köztük Sóki László és Kovács István önkormányzati képviselők. A mezőfalvi futballisták év végi összejövetele vacsorával fejeződött be.

Az összefoglaló végén a csapatok eredményességi listáit böngészhetik az olvasók:

Megye I. Felnőtt Bajnokság – Mezőfalva 10. helyezés, 3 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség, 16 lőtt, 29 kapott gól. Az IFI – 12. hely, 3 győzelem, 11 vereség, 27 lőtt és 61 kapott gól. U16 – 5. hely, 8 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 70 lőtt, 18 kapott gól.

 

 

Share