17 | 01 | 2019
Főmenü
Események
January 2019
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Véletlen kép

Dunaújváros: Eredményes évet zártak a birkózók

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Pintér Attila szakosztály elnök értékeli a 2017-es évet

 

Dunaújváros: Eredményes évet zártak a birkózók

Birkózó nyelven: Az idén ez volt az utolsó „dobásuk”!

Amit elterveztek, azt becsülettel elvégezték és jó úton haladnak – értékelte az elmúlt esztendőt ünnepi köszöntőjében Pintér Attila szakosztályelnök. A rendezvény egyben karácsonyi vacsoraként is zajlott, ahol a jelképes fa alá ajándék is érkezett. Tarány Gábor a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezetője a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítványnak és a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítványnak egymillió forintot ajánlott fel plusz támogatásként. Mátyás Gábor a Dunaferr ügyvezetőjének tájékoztatása szerint már másnap megérkezett a számlára a pénz, tehát tényleg a fa alá érkezett.

A kimagasló eredményekért ajándékot vehettek áta  jól teljesítők

December 20-án, szerdán a Lemezalakító Kft. Alsó Duna-parti Szabadidő Parkjában tartotta szokásos év végi záró rendezvényét a Dunaferr Sportegyesület Birkózó Szakosztálya. A késő délutáni összejövetelen sportolók, edzők, szakosztályvezetők, támogatók, együttműködő intézmények vezetői és sportágközeli emberek jelenlétében Pintér Attila birkózó szakosztály elnöke adott számot a 2017-es év eseményeiről. Négy pontban foglalta össze a kitűzött feladatokat, mint az utánpótlás bázisának növelése, a régiós szerepkör teendőinek megfelelő ellátása, a birkózócentrum bővítése és az eredményes versenyzés. Szinte mindegyik területen komoly sikereket tudhat maga mögött az egyesület. Pintér Attila kiemelte az edzők áldozatos munkáját, a szponzorok, támogatók és együttműködő partnerek segítségét, ami nélkül ma Dunaújvárosban nem lehetne eredményes birkózásról beszélni. Nem utolsó sorban a versenyzők idei teljesítménye is nagymértékben hozzájárult a 2017-es esztendő sikeréhez.

Komáromi Tibor

Az évzárón meghívott vendégként részt vett Komáromi Tibor a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, aki hozzászólásában méltatta a Dunaferr birkózó szakosztályának régión belüli fejlődést. Értékelése szerint az elvégzett munka és a kitűzött célok hosszútávú befektetések, melyek 5-10 év múlva fogják magasba emelni a szakosztályt – hallhattuk a szövetség alelnökétől. Mátyás Gábor a birkózók szakmai igazgatójaként elmondta, az idén befejezték a Gurics György Birkózó Centrum második ütemét. Országosan is egyedülálló bázissal rendelkeznek, és ezt a központot meg is tudják tölteni gyerekkel.

 

Magyarországon a jelenleg működő 130-140 egyesület között a Dunaferr az első 25-ben foglal helyet. Évek múlva szeretnének az első tízbe bekerülni. Jó úton haladnak. A közös együttműködés meghozza majd a gyümölcsét. A birkózás olyan sport, ahol a remek egyéni teljesítmények mögött csapatmunka áll – zárta beszédét Mátyás Gábor. A továbbiakban az idei év sportteljesítményeiért, a birkózás támogatásáért vehettek át elismeréseket sportolók, szponzorok, együttműködő intézmények képviselői. Végül vacsorával, kötetlen beszélgetéssel, az eltelt év emlékeinek felelevenítésével telt a rendezvény hátralévő része.

Lakos Angéla a mezőfalvi iskola igazgató helyettese és Tombor István testnevelő tanár, birkózó edző a két mezőfalvi lány birkózóval Schrick Alinával és Győri Viviánával 

 

Horváth László

 

 

 
Share