17 | 01 | 2019
Főmenü
Események
January 2019
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Véletlen kép

Mezőfalva: Birkózók februári erőpróbája. Területi birkózóverseny Tombor István emlékére

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva: Birkózók februári erőpróbája

14 csapat 130 versenyzője állt szőnyegre a szombat délelőtt a Tombor IstvánEmlékversenyen és IMPACT Kupán

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal és a Gurics György BDSE-vel közösen 2018. február 3-án, szombat 10.30 órai kezdettel rendezte meg a „Tombor István Emlékverseny – Impact Kupa” Közép-magyarországi Diák I-II. kötöttfogású területi egyéni bajnokságot. A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében lebonyolított küzdelmek ezúttal is rendkívül sportszerű körülmények között zajlottak. A versenyen meghívott vendégként részt vett Pukánszky Tibor szabadfogású birkózó és a kupát támogató vállalkozás ügyvezető igazgatója, valamint Pintér Attila a Dunaferr Sportegyesület Birkózó Szakosztály elnöke.

Képek a kupáról itt! >>>

 

Szombat délelőtt óriási izgalomban készültek az ifjú sportolók az idei első nagy megmérettetésre. Az egymás után szőnyegre álló fiatalok nagy küzdelemben igyekeztek felülkerekedni ellenfelükön. A délután három órára véget érő mérkőzéseken az egyéni teljesítmény mellett az egyesületek pontszerzése is számított. Ceglédi VSE, Érd, Monor, Dunaferr, Abony, Gurics György B.C., DMTK, Tököl, Sziget, Nyársapát, Mogyoród, Szondi, Enying és Szentendre birkózói remek hangulatban és végig sportszerű összecsapásokban tettek tanúbizonyságot felkészültségükről.

Az éremosztás után Pukánszky Tibort és a verseny fő szervezőjét Tombor Istvánt kérdeztük.

Pukánszky Tibor

 

- A mai idők utánpótlásában birkózó gyerekek gyorsabbak, technikásabbak, ami nemcsak az idő előrehaladtának köszönhető, hanem a kiváló felkészítő munkának is – válaszolta érdeklődésünkre Pukánszky Tibor. A szabad fogásnak és a kötött fogásnak megvannak a maga technikái. Előbbiben több improvizatív lehetőség rejlik, a kötött fogásnál pedig a szabályokon belüli pontos végrehajtás kíván nagy összpontosítást a birkózóktól. A gyerekek ezúttal is remekül oldják meg a feladatot – értékelte a látottakat Pukánszky Tibor.

 

- Az emlékverseny plakátján Tombor István idézetében olvashatjuk, „Ahogy szoktam mondani: édesapám a szőnyegen meg kell tudni halni, hát ez az alapállás...” Ifjú Tombor István edzőként a gyerekeknek a verseny előtt azt mondta, mindegy, hogy veszítesz, vagy nyersz, de tedd oda magad!

- A Közép-magyarországi Területi Verseny célja, hogy innen lehet kijutni az országos bajnokságra, ahol öt területen a legjobbak képviselhetik majd egyesületeiket. Tehát ezt egy selejtezőnek is tekinthetjük, mellette pedig az egyesületek pontszerző lehetősége egyben. Ebben a korban nem az számít, győzöl-e, vagy veszítesz, hanem az eddig megszerzett tudás maximális kihasználásának lehetőségével képes-e élni a sportoló. Természetesen az erőpróbán a legfontosabb a mentális, a technikai és szellemi felkészültség, hogy oda tették-e magukat a gyerekek.

Csapatban a CVSE nagy pontkülönbséggel vitte a kupát!

 

Eredmények: Diák II. korcsoportban Gurics György Birkózó Centrum – 69 kg-ban 1. Éva Bence és Bodor Máté, 50 kg-ban 3. Tóth Nimród. Dunaferrtől 29 kg-ban 3. Paddi Boldizsár, 5. Kiss bálint, 26 kg-ban Garbacz Bence, 46 kg-ban Pup Viktória. 42 kg-ban az EVSE csapatától 2. Takács Mihály. Diák I. korcsoportban a Dunaferrtől 32kg-ban 1. Góczán Barnabás, 76 kg-ban Schrick Alina, 3. a 38 kg-ban Gajzer Bálint, 5. a 63 kg-ban Hertelendi Dávid, 42 kg-ban Nagyal Márk. Gurics György Birkózó Centrumtól 38 kg-ban 3. Rostás Arnold. A csapatverseny eredményei: 1. CVSE 123 pont, 2. Érd 67 pont, 3. Monor 57 pont, 4. Dunaferr 42 pont, 5. Abony 40 pont, 6. Gurics György B.C. 34 pont, 7. DMTK 33 pont, 8. Tököl 19 pont, 9. Sziget 15 pont, 10. Nyársapát 14 pont, 11. Mogyoród 7 pont, 12. Szondi 6 pont, 13. Enying 5 pont, 14. Szentendre.

 

Share