23 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Dunaújváros: Téli Műfüves Bajnokság 2. fordulója

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a Sárbogárd II. - Ercsi  mérkőzésről itt! >>>

 

Dunaújváros: Téli műfüves Bajnokság 2. fordulója

Erősödő formák a téli felkészülésben

Dunaújváros: A Téli Műfüves Bajnokság A és B csoportjában a második fordulót rendezték február 4-én vasárnap a Dunaújvárosi Stadion pályáján. Délelőtt 10 órakor a Nagykarácsony – Mezőfalva összecsapáson 0:2-es félidő után 0:5-re magabiztosan győzött Mezőfalva. 14 órától Sárbogárd II. és az Ercsi Kinizsi gárdája találkozott egymással, ahol a Duna-menti együttes 1.5-ös eredménnyel írhatott három pontot. 16 órától Kulcs mérkőzött a DPASE U19 együttesével. A DPASE 12 találattal bizonyult jobbnak. Kulcs egy góllal vigasztalódott.  A 18 órai Előszállás – Baracs párharcban az utóbbiak vonulhattak győztesen öltözőbe. Kiegyenlített küzdelemben csak egy tizenegyessel maradt alul Előszállás.

Ercsi remek első félidős teljesítménnyel 1:5-re magabiztosan kerekedett felül Sárbogárd II. csapatán. A második játékrészben Ercsi rengeteg helyzetet kihagyott. Sárbogárd jobban koncentrált és tömörebben védekezett. Olykor még helyzetei is adódtak, bár ezek jó részt az ellenfél hibájából. A következő mérkőzésen Kulcs próbálta felvenni a kesztyűt a DPASE fiataljaival szemben, de Lőrincz Emil gárdája már az első percekben vezetéshez jutott. A továbbiakban a két csapat közti különbséget az egy tucat gól is hűen jellemezte. Kulcsnak egy szépítő találatra futotta.

 

Képek a Kulcs - DPASE U19 találkozóról itt! >>>

Tervekről, célokról érdeklődtünk a csapatoknál.

- Ercsinél január elején kezdtük a felkészülést az eltervezett edzésmunkával. Eddig három mérkőzést játszottunk. Ferencváros U 19 ellen 4:2-re kikaptunk a Budapesten a Népligetben. Dunaújvárosban a műfüves kupán két magabiztos győzelemnél járunk, alacsonyabb osztályú együttesekkel szemben. Érzésem szerint jó ütemben halad a felkészülésünk. Kapus posztra igazoltunk eddig, és egy center játékost várunk a kupajátékon, akit szeretnénk leigazolni. Cél az idény végére a dobogóra való feljutás – vázolta a jelenlegi helyzetet Gróf András edző.

- Sárbogárd II-nél az edzéslátogatottság még nem teljes, mivel a Megye II. osztályban a munka melletti futball a jellemző. Csak reménykedni tudunk, hogy azok a hibák, amit ma elkövettünk, élesben majd nem jönnek elő. Próbáltunk futballozni, de az egyéni és a technikai felkészületlenség megpecsételte a mérkőzés sorsát. Sérült játékosunk visszatérésén kívül nem számítunk játékos mozgásra, eligazolásra, vagy érkezésre. Második csapatként az élcsapat erősítése és az IFI játéklehetőségének szélesítése a fő feladatunk. Szeretnénk a dobogón előrébb lépni a második helyre – nyilatkozta a találkozó végén Pajor László Sárbogárd II. trénere.

- Kulcsnál négy hete alapozással indult a csapat felkészülése. Most a labdás, technikai résszel haladgatunk. Az edzéslétszám nem a legerősebb, de reméljük majd ez is változik. Egyelőre Madocsáról igazoltunk játékost, valamint a kapus sérülése miatt hálóőri teendőkre keresünk embert. A dobóra szeretnénk odaérni az idény végére – beszélt a tervekről Ócsai Norbert Kulcs edzője.

- A DPASE U19-nél a közepénél tart a felkészülés. Erőnlétileg, fizikailag rendben van a csapat. A technikai oldalról meg majd meglátjuk, miként muzsikálnak a fiatalok. Két játékos érkezett Izsákról az utánpótlásba. Néhányan pedig elmentek Futsalozni inkább. Tavalyhoz képest egészen biztosan nem gyengültünk. Célunk az idény befejezésére bajnokságot nyerni – adott tájékoztatást a találkozó előtt Lőrincz Emil edző.

 

 

 

 

 

 

Share