19 | 12 | 2018
Főmenü
Események
December 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Véletlen kép

Mezőfalva: Amatőr és profi bokszolók gáláztak a mezőfalvi gyerekekért

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Pirosban címmeccsen a mezőfalvi Gáspár Norbert bunyózik Vass Jánossal

Képek a gáláról itt! >>>

 

Mezőfalva: Amatőr és profi bokszolók gáláztak a mezőfalvi gyerekekért

Nagy pofonok a sportszerű mérkőzéseken

Grandiózus színvonalú boksz gálát rendeztek hétvégén szombaton este Mezőfalván. A Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében felállított ringben amatőr és profi ökölvívók népszerűsítették mérkőzéseikkel az ökölvívást. A rendezvény egyben jótékonysági akcióként is szolgált, mivel a gála bevétele teljes egészében a mezőfalvi iskola, óvoda gyerekeit támogatta.

 

Villódzó fények, füstgép, zene, ring-görlök és fantasztikus sportolói bevonulók – gyakorlatilag minden megvolt, ami egy hamisítatlan boksz gála nélkülözhetetlen kelléke. A hangulat pedig már az első öklözők megjelenésekor a tetőfokra emelkedett. Mezőfalván először rendeztek amatőr és profi ökölvívó gálát. A nemzetközi rendezvénynek is beillő eseményen – ahol Szerbiából is érkeztek sportolók – nyolc páros mérte össze technikai és erőnléti tudását. Az első összecsapásban mindjárt egy különleges bemutatót láthatott a közönség. Kopik Bálint és Ruszkay Roland 6x2 perces csatájában fejre, testre, combra estek az ütések, rúgások. Az utolsó menet a K1 szabályai szerint zajlott, így prezentálva az ökölvívás sokszínűségét. Másodikként profi ökölvívók léptek a kötelek közé. Luka Stajic bunyózott óriásit Aleksandr Aleksiccel. Ezután sorban következtek a profi ökölvívók. Torté Jenő vs. Vörös Richárd, Kormány József vs. Linguár Ádám, Freisz Zsolt és Vanja Dimitrov. Az est fénypontjában ezúttal a mezőfalvi színeket képviselő Gáspár Norbert – Vass János, a Sparing SE ökölvívói gáláztak 4x3 percben. Hozzá kell tenni, végig hatalmas közönségbuzdítás mellett! Összességében remekül megszervezett, igen látványosan kivitelezett és lebonyolított bokszmeccseket láthattunk szombat este Mezőfalván. A rendezvényen szervezőket, támogatókat, vendégeket és nem utolsósorban a meccs végén a hazai öklözőt Gáspár Norbertet kérdeztük.

További fotók a versenyről itt! >>>

 

- Gyerekkoromban bátyámmal nagyon sokat gyepáltuk egymást édesapám katonaságtól megörökölt lószőr kesztyűjével – elevenítette fel családi emlékeit meghívottként Varga Gábor országgyűlési képviselő. A jobbkezest felvette a bátyám, a balkezest pedig én. Betekertük a kezünket törölközővel és jól összevertük egymást. Van egy nagyon nagy ereklyénk! Ez az 1972-es olimpiai döntős Gedó György bokszkesztyűje, amit bátyám egy szigetszentmiklósi jótékonysági rendezvényen vásárolt meg a fogyatékos gyerekek támogatásáért. A jelenlévő nézőközönség nagy száma bizonyíték rá, hogy ilyen rendezvényekre vidéken is szükség van. Óriási nagy tett, hogy ezt itt megcsinálta Mezőfalva és gratulálok a szervezőknek, a boksz klubnak egyaránt – mondta a versenyek előtt Varga Gábor a körzet országgyűlési képviselője.

- Bízom benne, nagyon jók lesznek a srácok – latolgatta a várható fejleményeket Feja Tibor a gála promótere. Remélhetőleg teljes hazai sikerrel zajlanak majd a mérkőzések. Szerintem felkészültek a fiúk. Ráfér erre a sportra a népszerűsítés, ezért ontjuk a gálákat, és a rendezvényeket, gálákat. Próbáljuk népszerűsíteni a bokszot és a sportolóinkat. A fiatal generációt is meg kell ismertetni a közönséggel. Sokan gondolják, veszélyes sport az ökölvívás, de szabályok közé szorítva tisztességes mérkőzéseken küzdenek az ellenfelek – nyilatkozta a versenyek előtt Feja Tibor.

 

 

- A rendezvény elérte célját, hiszen ilyen még nem volt Mezőfalván! Norbival rendkívül elégedett vagyok. Talán most vívta formája legjobbját. Mindenképpen példának szántuk az eseményt. Remélhetőleg sokakat megfogott az ökölvívás, hiszen izgalmas, technikai KO-val tűzdelt mérkőzéseket is láthattunk. A folytatásban vannak terveink, de ez még nem publikus – értékelte a találkozókat Kovács Richárd fő szervező, a mezőfalvai versenyző Gáspár Norbert edzője és a mezőfalvi boksz klub vezetője.

- Az első menetben éreztem, megfogható az ellenfelem. Volt egy pillanat a saroknál, mikor ziccerem lehetett, de ez mégis elmaradt. Sajnos előfordul, hogy elkap a hév és verekedős stílusúvá alakul a meccs. Richárddal a technika csiszolásán és a pontozásos győzelem kialakításán dolgozunk nagyon sokat. A lényeg, hogy amit ütünk, az találjon, és az okosabb bokszot próbáljuk erőltetni. Hétfőtől edzés ismét és várjuk a következő lehetőséget – nyilatkozott a mérkőzés végén Gáspár Norbert.

A kitűnő sportrendezvény végén a szervezők ígérték, lesz folytatása az ökölvívó sportnak Mezőfalván!

A címmérkőzésen Gáspár Norbert meccselt Vass Jánossal: A videó elindul aképre kattintva!

A gála szervezői, rendezői:

 

 

Supervisor : Győryné Tóth Zsuzsanna

Bíró 1: Sasvári Tamás

Bíró 2: Gábris Bulcsú

Meghívott vendégek: Varga Gábor országgyűlési képviselő, Márok Csaba Mezőfalva polgármestere

A gála fő támogatója: Siba Nándor

Fő szervező: Kovács Richárd a helyi boksz klub vezetője

A gála rendezője: Feja Tibor - Promóter

A szünetben táncos zenés produkcióval szórakoztatták a közönséget

 

 

 

Share