22 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Mezőfalva – Polgárdi U16 15:3, félidő 7:3

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók itt! >>>

 

Mezőfalva – Polgárdi U16 15:3, félidő 7:3

Bőséges góleső a Serdülő Bajnokság Déli csoport 20. fordulójában. Edzőmérkőzésnek is nevezhető a Polgárdi elleni összecsapás. Bár az utóbbi jelző inkább egyoldalú történetet jelentett, mintsem egyenlő küzdelmet.

Április 29-én, vasárnap délelőtt találkozott a két együttes egymással. Bakos János legénysége alaposan megszórta ellenfelét gólokkal. Szinte ellenállás nélkül vágtattak át az ellenfél térfelén, hogy aztán egymás után megzörgessék a polgárdi kapu hálóját. Ezen a délelőttön gyakorlatilag ellenállás nélkül futballozhattak a mezőfalvi fiatalok, ami egyben jó lehetőséget is teremtett a technikák, a formációk kipróbálására. A mérkőzésről és a mezőfalvi U16-os korosztályról Bakos János edző adott információt a Mezőhírnek.

 

- Merre halad most az U16 „szekere”?

- Jelenleg az ötödik helyen állunk. Ráadásul egy nehéz mérkőzés vár ránk május elsején, kedden, amit szeretnénk lehozni győzelemmel. Utána gyengébbnek ígérkező találkozó következik, amit szintén szeretnénk megnyerni. A végén a Baracs elleni meccs fog majd nagyobb izgalmakat okozni. Az a helyzet, hogy feljebb már nagyon nem tudunk lépni. Az első, második helyről nem álmodhatunk, de a harmadikban még bizakodunk.

- Fizikailag és mentálisan hol tart a csapat?

- Van egy mag, ami rendszeresen jár edzésre. Ők erőnlétileg, technikailag teljesen ott vannak, ahol tartaniuk kell. Akik csak a mérkőzésre esnek be, azokon viszont látszik az edzéshiány. Náluk inkább a fejben vannak a gondok. Ez a korral is jár, hiszen sok dolog elviszi a figyelmüket.

- Népszerű még eben a korosztályban a futball?

- Sajnos, már nem annyira! A tapasztalat szerint az U13-ig nagyon érdeklődőek a gyerekek. Onnantól kezdve viszont sok egyéb más érdekli őket. Tehát a serdülő korosztály jellemző sajátosságait itt a futballban is alaposan megérezni – fogalmazta meg tapasztalatait Bakos János a mezőfalvi U16 edzője.

 

Mezőfalva – Polgárdi: Játékvezető Szűcs Zoltán

Gólszerzők: Bakos Patrik 5, Papp Zsolt 6, Kolompár Milán 2, Tonka Norbert 2 gól. Polgárditól Borbély Bence 3 gól.

 

Mezőfalva: Bencze Balázs, Simon Ármin, Kertész Dániel, Németh Róbert, Kovács Olivér, Kolompár Milán, Tonka Norbert, Bakos Patrik, Papp Zsolt, Vad Zsombor. Cserék: Rafael Milán

Polgárdi: Kovács Gergő, Borbély Bence, Boda Martin, Sági Krisztián, Baksa Barnabás, Balazsek Bálint, Bindics Bálint, Kovács Alex, Mészáros Tibor, Hajcsár Juvenál, Varga Máté.

 

 

Share