25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Indul a bajnokság, újítottak a csapatok!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Magyar Kupa Baracs - Sárbogárd képei itt! >>>

 

Indul a bajnokság, újítottak a csapatok!

A hétvégén rajthoz állnak a 2018-2019-es idény Megye I. osztály csapatai. Mezőfalva és Baracs is erősített az összeállításán. A klubvezetők mindkét együttesnél jelentős javulást ígérnek.  Baracs augusztus 19-én 17 órakor otthoni környezeteben Polgárdival mérkőzik a bajnokság nyitó meccsén. Mezőfalva augusztus 19-én 17 órakor fogadja az Ikarus-Maroshegy csapatát. Nem lesz sétagalopp a mérkőzés, mivel a székesfehérváriak éppen csak lemaradtak a feljutásról.

 

Magyar Kupa Mezőfalva - Lajoskomárom képek itt! >>>

 

Baracsnál is igazolásokkal és eltávozásokkal telt a nyár – mondta érdeklődésünkre Fehérvári József elnök. Balogh Dávid Iváncsa-Besnyő II-re, Tóth Norbert és Bozoki Dávid Mezőfalván folytatja a futballt. Távozáson gondolkodik Boldizsár Csaba a gárdonyi együtteshez. Éliás Zsolt is körülnézett Ercsiben, de ő visszajött Baracsra. Az érkezőknél Boldog Zoltánt kapus poszton üdvözölhetjük. Rezes Jánosa tavaszi búcsú után újra felvette a mezt. Lázár Dávid Hartáról, Németh Tamás , Mazán Balázs Géderlakról jött a csapathoz. Topp Bence és Parádi Erik a PASE-ból érkezett.

- Ebben az idényben az edzőmeccseken mutatott kép alapján valószínűleg elmozdulunk a tabella végéről. Mindenképpen ben szeretnénk maradni a Megye I. osztályban. Az elmúlt idényben a 14 csapatos mezőnyből nem volt kieső, és ez nem annyira motivált a küzdelemhez. Az idén sokkal élesebb harcokra számítunk. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de szerintem nem lesz kiesési gondunk – latolgatta az esélyeket Fehérvári József.

Baracson nem csak a játékos fronton tapasztalhatunk változást, hanem edzői oldalon is. Az őszi összecsapásokat ezentúl Idei Szabolcs dirigálja. Gyalus Zoltán korábbi edző pedig a szakmai irányításban vezetőként kapott fontos szerepet. Baracs augusztus 19-én 17 órakor otthoni környezeteben Polgárdival mérkőzik a bajnokság nyitó meccsén.

 

Mezőfalván szintén erősödött a csapat. Érkezők: Márki Dénes (Sárbogárd), Godslove Ukwuoma, Facskó József (Bicske), Tóth Norbert, Bozoki Dávid (Baracs), Paget Olivér, Nagy Márk (Géderlak), Garda Bence (PASE), Rátgéber László (Perkáta). Távozók: Boros Benjamin (Ausztria), Oroszi László, Velez Donát (Harta), Balogh Dániel, Balogh Imre (Előszállás), Szabó Gábor (Nagyvenyim), Vörös Balázs (Nagylók), Hercsik Ádám. Az idei startról Cseke Ottót AMEDOSZ SE elnökét kérdeztük.

- Neveket lehet emlegetni pozitívan, de ez mindig attól függ, hogy ezeket a neveket miként tudják maj összerakni egy-egy mérkőzésre. Lehet itt kis nevekből jó csapatot csinálni és lehet nagy nevekből kevésbé sikeres felállást összerakni. Siker több tényezős, hiszen függ a közösségen, az edzőn, tudnak-e egymásért küzdeni a pályán, az öltözőn belül és kívül. Ha ez meglesz, akkor lehetnek szép reményeink.

- Melyek ezek a remények?

- Mindenképpen feljebb szeretnénk végezni a korábbiakhoz képest. Az 5-8. hely elérhető, ha reálisan nézzük.

- Az elmúlt szezonban komoly gondok jellemezték a sportkör anyagi működését. Változás ezen a téren?

- A működtetést rendbe tettük. Sajnos a beígért pénzek nem érkeztek meg és ez felborította a háztartásunkat. Talán úgy néz ki, erre félévre kiegyenesedtünk. Az év végi zárásnál fog realizálódni, hogyan áll pontosan az egyesület csapatilag, anyagilag – válaszolt a kérdésekre Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke.

A múlt heti Magyar Kupa második fordulójában is bizonyítottak az első osztály játékosai, igaz, csak egy tizenegyessel sikerült győzni, de ez éppen elég volt a továbbjutáshoz. A meccs értékelése után Masinka László edzőt is megkérdeztük a jövőről.

- Bízom benne, hogy jobb befejezéssel játszunk majd, de helyezésekben még nem szabad gondolkodni. Én azt szeretném, ha kialakulna egy olyan csapat, mi egy jó, erős, középmezőnyben a nyolcadik pozícióban találhatná magát. Ha szerencsénk van, akkor lehet ebből 5-6. is, de ellenkező esetben a 9-10 is. Úgy érzem, jó irányban indultunk. Fontos, hogy a hazai meccseken győzelemmel vonulhassunk öltözőbe, illetve jó játékkal ki tudjuk szolgálni a közönséget.

Mezőfalva augusztus 19-én 17 órakor fogadja az Ikarus-Maroshegy csapatát. Nem lesz sétagalopp a mérkőzés, mivel a székesfehérváriak éppen csak lemaradtak a feljutásról.

Share