26 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Mezőfalva – Flavus Velence 0:5, félidő 0:1

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mérkőzésről itt! >>>

 

Mezőfalva – Flavus Velence 0:5, félidő 0:1

Vereséggel, de tisztes helytállással indította a 2018-2019-es idényt Mezőfalva U19-es csapata. A 63. percig több esély is volt az egyenlítésre. A vendégek azonban sokkal jobb helyzetkihasználással megérdemelten nyerték a találkozót.

A játék képe alapján nem kell csüggednie a hazai csapatnak, hiszen sokáig méltó ellenfélként küzdöttek. Egy éppen alakuló gárdától nem olyan rossz eredmény. Facskó József a mérkőzés erejéig megbízott játékosedző is úgy látta, nincs ekkora különbség a két együttes között.

Mezőfalva U19 -es csapata

(Bakos János edző távollét miatt nincs a képen!)

Augusztus 18án, szombat délelőtt került sor a 2018-2019-es bajnokság U19-es első fordulójára. A találkozó 63. percéig élt a remény, hogy szorosabb meccset sikerül Velence ellen kialakítani. A második félidőben lecsökkent a hazai védelem figyelme és egy kapushibából tovább építkezhettek a vendégek. A folytatásban aztán már nem volt kétség, ki nyeri a meccset. A vereség ellenére nincs ok a hazai szégyenkezésre, mivel a fiúk derekasan küzdöttek. Több, szép, passzos támadást is láthattunk a széleken vezetve. Sajnos a befejezés még pontosításra vár, ezért az eredményesség is késik egy ideig. Facskó József a kispadról így látta a mérkőzést:

- Megítélésem és a mutatott játékkép szerint közel sem volt öt gólos különbség a csapatokban. A második gólnál, mikor egy felívelést kiejtett a kezéből a kapusunk, csak berúgnia kellett az ellenfélnek és ez volt az a pont, mikor lelkileg kissé megtört a csapatunk. Amennyiben nem így alakult volna, akár szorosabb mérkőzést is kerekedhetett volna belőle. Nyilván a Velencei gárda esélyesebbként érkezett Mezőfalvára. Pontosabban, szervezettebben játszottak. Velence már kész csapatként lépett pályára. Mezőfalva ilyen téren még alakulóban van. Alapképességekben nem szenvedünk hiányt, a csapatépítésre kell a hangsúlyt fektetni, és akkor sokkal jobb esélyekkel vehetjük fel a harcot a nálunknál erősebb ellenfelekkel szemben is – fogalmazott a találkozó végén Facskó József.

Mezőfalván az elmúlt idényben nem éppen jól alakult az U19 eredményessége. A szereplés megítéléséhez azonban hozzá kell tenni, hogy óriási teherként nehezedik a korosztályra a megfelelni akarás, hiszen többeknek a saját bajnokság mellett a felnőtteknél is helyt kell állni. Az U 19 jelenlegi helyzetéről Bakos János edzőt kérdezzük, amint elérjük.

Voltak nagy helyzetei Mezőfalvának is. Épp csak elkerülte a kaput a hazai támadás lövése.

Share