19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Harcosok Ligája Profi és Amatőr Ökölvívó Gála Mezőfalván!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Az első mezőfalvi box gála hazai főszereplője kék kesztyűben Gáspár Norbert!

Videó pedig itt! : https://www.youtube.com/watch?v=K1kRKIzC8jU

 

Grandiózus ökölvívó rendezvényt láthatunk december 1-jén 18 órai kezdettel a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, ahol a Harcosok Ligája Profi és Amatőr Ökölvívó Gálán mérik össze tudásukat a profi és az amatőr bokszolók. Mint dr.Csisztu Zsuzsa Újságíró, Műsorvezető, Sportjogi szakjogász, a Magyar Sportújságírók Szövetsége első alelnöke a rendezvény házigazdájaként a dunaújvárosi Aranyhordó Étteremben megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy szeretnék ha a Harcosok Ligája márkanév lenne a jövőben. Cél az amatőr és a profi ökölvívás együttes bemutatása, propagálása. „Az amatőr boksz visz és vezet a profik világa felé. Az egyik nem nagyon létezik a másik nélkül. Éppen ezért fantasztikus dolog, hogy a Magyar Ökölvívó Szövetség támogató és szakmai partnerként teljes mellszélességgel ki áll az esemény mellett” hangoztatta megnyitó beszédében Csisztu Zsuzsa.

 

A sajtótájékoztató asztalánál helyet foglalt Erdei Zsolt a Magyar ökölvívó Szövetség elnöke, korábbi ökölvívó Világ és Európa bajnok, olimpiai bronzérmes, valamint két profi boksz világszervezet világbajnoka, Győriné Tóth Zsuzsa a Magyar Ökölvívó Szövetség hivatásos tagozatának elnöke, Feja Tibor a Feja Promotion elnöke, aki egyben az esemény promótere, valamint a december 1-i rendezvény házigazdája a mezőfalvai Sparing Se vezetője Kovács Richárd. A bemutatkozás után Erdei Zsolt arról beszélt, hogy ez a szakmai irány mennyire tetszetős a szövetség számára. Az I. Gedó György gála Kerepestarcsán már rengeteg tapasztalatot hozott, melynek felhasználásával szerveződött a második gála. Azt gondolom – folytatta Erdei Zsolt, hogy az amatőr és a profi világ szépen össze fog simulni és mindenkinek tetszetős lesz, akik kilátogatnak egy ilyen rendezvényre. A gálákat általában megelőzi egy látogatás, ami ezúttal a mezőfalvi iskolában volt. Személyemmel a fiatalokat próbáltam buzdítani a sportra és benne az ökölvívásra. Amennyiben hagyományt teremtünk, akkor a havi vagy két havi rendszerességgel megrendezett gálákban majd kialakulnak az öklöző párok. Erdei azt is elmondta, hogy céljuk a boksz népszerűsítése és nem csak a fővárosban, hanem a kis településeken is. A lehetőségekkel próbálják feltérképezni, kik azok, akik később akár bajnokok is lehetnek.

Erdei Zsoltot követően Győriné Tóth Zsuzsa kapott szót, aki a profi világ távlatairól beszélt, felvillantva az oda vezető út szépségét, hangulatát. Ezután Feja Tibor a rendezvény mögött álló munkát és célokat mutatta be a jelenlévőknek. A jövő terveiben Feja Tibor felvázolta, hogy februártól tíz eseményt tartanak. Minden egyes alkalommal más-más országból hívnak ellenfeleket, csapatokat, válogatottakat, akikkel majd mérkőznek. Bízunk benne, nagyon jól fog sikerülni. A szombati napon az amatőr mérkőzéseket illetően Ukrajna csapatát fogjuk vendégül látni, hat versenyző párossal. Lesz két Szlovák illetőségű mérkőzés és néhány felvezető, felhozó program keretén belül amatőr, ifjúsági és junior mérkőzéseket láthat a közönség. A profi meccsek között pedig GBF világbajnoki címmérkőzésként visszavágót láthatunk Tóth László és Páczi Szabolcs összecsapásában, Ők előzőleg az I. Gedó György Boksz Gálán mérkőztek egymással. Tehát erős és színvonalas programot állítottunk össze – zárta szavai Feja Tibor.

A sarokban az első mezőfalvi box gálán Gáspár Norbert és Kovács Richárd

A 2018. márciusi rendezvény fotók itt! >>>

 

A sajtótájékoztató végén Kovács Richárd a Mezőfalvai SE Sparing ökölvívók vezetője is nyilatkozott a vendéglátók oldaláról. A tíz hónapja alakult baráti társulat munkája mellé állt a KO Plan Kft képviseletében Siba Nándor, aki segített a tervek megvalósításában, és elindítsuk az amatőr ökölvívásban a srácok képzését. Februárban egyetlen versenyzővel indultunk, Gáspár Norberttel. Most, december elsején már hat versenyzőt tudunk ringbe állítani a gálán. Feja Tiborral jó kapcsolatban állunk és a márciusi mezőfalvi rendezvényünkben is segített, hogy letegyük a névjegyünket. A beharangozott esemény is az együttműködésnek köszönhető. „A siker létráját ugyan nem tudjuk megmászni, de kapaszkodni kell” - fejezte be a példamondattal hozzászólását Kovács Richárd a Mezőfalvai Spring SE ökölvívóinak vezetője.

Szombaton tehát ismét nem mindennapi programot láthatnak az ökölvívás szerelmesei. Ahogy a tervekben hallhattuk Erdei Zsolttól lassan összesimul a profi és az amatőr boksz, ami mindenképpen húzó erő lehet a sportágnak, a közönségnek egyaránt. 

(A cikk a Sparing SE Facebook oldalán közzétett videó alapján készült! Link: >>>>)

 

 

 

Share