25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva - Adony 4:2, félidő 3:1

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalva - Adony 4:2, félidő 3:1

Parádés kezdés a tavaszi szezonban. Mezőfalva tíz emberrel is uralta a játékot.

 

Március 7-én, vasárnap játszották a Groupama Megyei II. osztály Dél Felnőtt csoport idei első mérkőzését, melyben Mezőfalva vendégeként Adony futott pályára. A Duna menti csapat eléggé tartalékosan érkezett, mivel sok sérülés és hiányzás nehezítette a kezdő tizenegy kiállítását. Mezőfalva egy remek felkészülési szakasz után ereje teljében, vágyva a győzelemre felfogással állt rajthoz.

További képek itt! >>>>

 

Az első félidő 13. percében a lemaradó hazai védelem mellett az adonyi gárda szerzett vezetést. A jobb szélen elfutó támadó kapu elé beívelt keresztlabdájára Fábián Martin érkezett jó ütemben, és a hazai kapus mellett, laposan a hosszúba lőtt. 0:1. Bő tíz perc múlva erős mezőfalvi támadásokat követően Németh huszonkét méteres távoli bombája akadt meg az adonyi hálóban. 1:1. Az egyenlítő góllal újra nyitottá vált a mérkőzés, egészen a harmincnegyedik percig, mikor a korábbi gólszerző Németh a jobb oldalról keresztíveléssel Balázst hozta remek helyzetbe. A védőket lefutó mezőfalvi csatár egészen a kapuig vitte a labdát, majd magabiztosan belőtte. Ezzel vezetéshez jutottak a vendéglátók. 2:1. A szünet előtt Adonynak is voltak lehetőségei, de Mezőfalva ügyesen semlegesített. A harmincötödik percben Sági - Németh passzjátékkal Németh másodszor is feliratkozhatott a gólszerző listára. Pihenőre 3:1-es hazai vezetéssel mentek a csapatok.

"Fatert" kipontozták, pedig nem érdemelte meg!

 

A levegővétel után az ötvenkettedik percben a mezőfalvi id. Sági József két sárgát is összeszedett, így Szabó játékvezető öltözőbe küldte. Innentől tíz emberrel folytatta Mezőfalva. A játék képét elnézve azonban úgy látszott, inkább a vendégeket zavarta meg a kiállítás ténye, mert egy cseppet sem tudták kihasználni az emberelőnyt. Ráadásul Mezőfalva egyre-másra dolgozta ki a jobbnál jobb helyzeteket. Balázs lábában két gól is ott maradt. A hetvenharmadik percben ifj. Sági József megtorolta az apját ért sérelmet. Az adonyi kapusról felpattanót vágta a léc alá. 4:1-re változtatva a mérkőzés állását. A rendes játékidőben Adonynak még volt egy villanása, de Szabó nem adta meg a gólt, a partjelző lest intett. A hosszabbítás is izgalmasra sikerült, mivel a három percből igazából négy lett és az utolsó percben Adony csak bekavart még egy szépítő találatot. A meccs végén a 4:2-es végeredménnyel Mezőfalva ünnepelhetett, hiszen a tavaszi első fordulónak hangulatilag is tökéletes az eredmény.

Joggal boldogok a srácok!

 

A találkozó végén így értékelt Bakos János edző:

- Nehéz mérkőzésre számítottunk, de hoztuk a formánkat. Amit az edzőmérkőzéseken gyakoroltunk, az nagyjából tükröződött a pályán látottakban. A második félidőben hiába állították ki Sági Józsit, egyáltalán nem látszódott meg a csapaton. Valaki most jött volna ki a mérkőzésre, azt hihette volna az iramból és a játék képéből, hogy tizenegyen vagyunk. A következő ellenfelünk idegenben a harmadik helyezett Káloz lesz. Ott sem futunk pályára feltartott kézzel. A játék az lehet rosszabb, de a hozzáállás egészen biztosan nem változik.

Mónos Zsolt az Adony elnöke a következőket mondta:

- Az is csoda volt, hogy egyáltalán ki tudtunk állni, annyi a sérült a csapatban. Csak nagyon fiatalokkal tölthettük fel együttesünk. Erős ellenfélre számítottunk, akik megérdemelten írhattak három pontot.

 

 

Mezőfalva: Vereb, Sági, Balázs, Sümegi, Török, Balogh, Tonka, Papp, Sági, Ásványi, Németh. Cserék: Antal, Magosi, Horváth, Kiss, Sági, Horváth, Somogyi

 

 

 

Share