20 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csak az U19 győzött a hétvégén

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mérkőzésről itt! >>>

Csak az U19 győzött a hétvégén

Nehéz ellenfelekkel szemben léptek pályára a mezőfalvi futballcsapatok. A felnőttek a Megyei II. osztály Dél felnőtt csoportban a listavezető Vajtát fogadták hazai környezeteben. Az U19 a lista vége felé lévő Szabadegyházát kapta partnernek. A mezőfalviak 10:2-re győztek és ezzel tovább erősítették harmadik helyüket a tabellán. Baracsot valószínűleg már nem érik utol az első helyen, de Vajta fiataljai még izgulhatnak. Az U16 ugyan ezen a hétvégén nem győzött, de tisztes helytállással küzdött az éllovas Enyinggel szemben.

 

Mezőfalva - Vajta 1:5, félidő 0:2

 

Gyorsan vezetéshez jutottak a vendégek. Boros az első, Vámosi a második percben talált be Vereb hálójába. A szünetig sikeresen kivédekezte a vendég támadásokat a hazai csapat, azonban a pihenőt követően ismét gyors gólt kapott. A 47. percben Tóth is feliratkozott a góllövő listára. Mezőfalva nem adta fel és rákapcsolt a kontrákra. Több veszélyes támadást követően az 59. percben Bakos lőtt gyönyörű szép gólt a baloldali hosszú sarokba. 1:3. A folytatásban Mezőfalva próbálta tartani a vajtai nyomást, de a nagyobb játéktudással rendelkező vendégek Majláth két találatával eldöntötték a három pont sorsát.

 

U19: Mezőfalva - Szabadegyháza 4:0

Sikerült revansot venni az őszi vereség miatt. A 18. fordulóból elhalasztott Szabadegyháza elleni hazai mérkőzést pótolta felnőtt együttesünk. Negyed óra sem kellett az első mezőfalvi gólhoz. Bakos juttatta vezetéshez Mezőfalva csapatát 13 percnyi játék után. Az újabb találatra bő fél órányi játékot követően kellett várni. Újra Bakos jegyzett gólt, növelve a vendéglátó előnyét. A félidő végéig nem született újabb találat egyik részről sem. A második félidőben sokáig gólcsend volt, ezt azonban Sági József törte meg 76 játékpercet követően. A mérkőzést végül Balázs Sándor hajrában szerzett gólja zárta. Magabiztos hazai siker a keddi meccsen. Most 3 idegenbeli találkozó vár felnőttjeinkre. A hétvégén Szabadbattyánba utaznak, majd szomszédvári rangadó következik Előszálláson. 2 hét múlva vasárnap pedig Seregélyesre látogatnak - olvasható a Medosz Se Facebook oldalán.

 

 Enying - Mezőfalva 4:2, félidő 2:0

 

Csapatunk vasárnap a listavezető otthonában lépett pályára egy rangadónak ígérkező mérkőzésen.

Jó iramban kezdődött a meccs. Taktikusan visszaálltunk és kontrákra próbáltunk játszani, ami az első negyedórában eredményesen is működött. Sajnos azonban a 17.percben elég egy hiba és Németh D. a hazaiak csatára a kifutó kapusunk mellet a hálóba gurította a labdát. 1-0. Becsülettel mentünk tovább, de a szerencse nem volt velünk. A 38. percben a hazaiak játékosa Zrinyi R.  lőtt nagy gólt. Szikrázó összecsapások zajlottak a pályán, férfiasan keményen játszottak a srácok. Szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőre egy jól feltüzelt csapatunk jött ki, aminek az eredménye is meg lett. Csicskovics P. lépett ki sokadszorra a védők közül és elegánsan gurított a hálóba. 2-1. Mentünk az egyenlítésért, de sajnos nem tudtuk kihasználni a hazaiak hibáit és ahogy lenni szokott, egy hazai támadást követően 72. percben  Zrínyi R lővése a kapus kezét érintve kötött ki a hálóban. 3-1. Nem adtuk fel, nem roppantunk össze, küzdöttünk becsülettel, aminek ezúttal is meglett az eredménye. A 74. percben a csereként pár perce pályára lépő Gertner L. fejelt szép gólt. 3-2. Becsülettel hajtottak a gyerekek tovább. Kimaradt helyzet itt, kimaradt helyzet ott, igazi rangadó! A 94 percben Szilveszter V. szabadrúgása talált utat a kapunkba, kialakítva a 4-2 végeredményt.

Nagyot játszottak a fiatal focistáink igazi férfiként küzdve méltán lehettünk büszkék a mai teljesítményükre. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat 8-9 hónapja jött létre és harcban van a dobogóért egy színvonalas, erős bajnokságban. Hiszem, ha megfelelően egyengetjük az útjukat még nagyon sok szép sikert érhetnek el.  

Büszke vagyok a fiúkra mert a vereség mindig fáj, de így ki lehet kapni egy bajnokesélyes otthonában. 

Megyünk tovább céljaink eléréséért. Hajrá Mező Hajrá U16

Szabó Attila edző 

Mezőfalva: Martyin, Lengyel, Sümeg, Jásper, Németh, Filipszky, Horváth, Presinszki, Csicskovics, Németh, Papp. Cserék: Horváth, Lakatos, Dombi, Halupa, Bauer, Gertner.

Mezőfalvi gólrúgók: Csicskovics Péter, Gertner Levente

 

Share