28 | 02 | 2024
Főmenü
Események
February 2024
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Biztató csapategység az első felkészülési mérkőzésen

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók  a mérkőzésről itt! >>>

 

Biztató csapategység az első felkészülési mérkőzésen

 

A 2022-2023-as futballidény felkészülési szakaszának első barátságos mérkőzésén Rácalmás Megye III. osztályú együttesét fogadta Mezőfalva felnőtt csapata. A találkozón a házigazdák 6:1-es győzelmet arattak. Az eredmény azonban még koránt sem nem tükrözhette a házigazdák valódi technikai felkészültségét. A csapategység azonban már megvolt – értékelte a pályán nyújtott teljesítményt a meccs végén Villám Balázs mezőfalvi edző.

             

                                                                                                                                                                            További fotók itt! >>>>

 

Igazi bajnokságközi meccshangulatnak lehettünk tanúi az első hazai felkészülési találkozón, hiszen nagyon sokan kilátogattak a mezőfalvi sportpályára vasárnap délután a Rácalmás elleni barátságos mérkőzésre. Mindkét csapatnál bőséges létszámmal foglaltak helyet a cserejátékosok a kispadon, így várható volt, hogy egyik félnél sem fogy el idő előtt a keret. Alig tíz percet kellett várni az első hazai gólig, mikor Sági ívelt kapura a tizenhatos sarkáról a jobb oldalon. 1:0. A 25. perc környékén Czárit ugratták ki remek ütemben középen, aki nem hibázott és kétgólos előnyhöz juttatta a vendéglátókat. Rácalmás próbálkozott több kontrával is, de hol a hazai védelem, hol a kapus állta útját a vendég rohamoknak. A 35. perc tájékán Németh is feliratkozott a góllövők közé, 3:0-ra változtatva az eredményt. Szögletből beadott labdát küldött a kapufára, ahonnan szerencsésen a hálóba pattant. A 38. percben Czári már a második gólját szerezte. Nagy iramban a rácalmási védőt is lefutva szinte egy az egyben állt a kapussal. Nem volt kérdés a negyedik gól sorsa. A szünetig azonban ezzel még nem ért véget a találatok száma, mivel Rácalmástól Pásztor nagyon szép akció végén bomba gólt szerzett a vendégeknek. 4:1-re javítva az eredményt. A szünetet követően jó darabig gól nélküli mérkőzést láthattunk, ahol kis időre Rácalmás átvehette a mezőnyfölényt, de újabb találatot már nem tudott a helyzeteiből bevinni. Mezőfalva a holtpontot követően még két gólt szerzett Sümegi és Czári révén. Így végül 6:1-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

             

 

 

A lefújást követően Boncz Gábor rácalmási edzőt és Villám Balázs mezőfalvi trénert kérdeztük.

 - Nagyon idény eleji formát mutatott a csapatunk – kezdte értékelőjét Boncz Gábor. Gyakorlatilag most kezdtük a felkészülést, mert eddig igazi edzést sem tartottak a fiúk. A csapat létszáma ezúttal is kellő mennyiségű, de félek, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a végére megint elfogy a csapat. Egyelőre az őszi fordulókig vállaltam az edzői feladatokat. Reménykedem ezúttal jobban megy majd Rácalmásnak.

 

  - Az első benyomás: Mindenképpen jó dolog, hogy csapategység van és erre kell majd támaszkodni – nyilatkozott a látottakról Villám Balázs. Vannak, amivel elégedett voltam, és vannak, amivel nem. Megvolt az első edzőmeccs és a héten a három edzés is. Mondjuk azt, hogy fáradtak lehettek a fiúk. Szintén első volt a velem eltöltött mérkőzés, melyben sokat nem kértem, viszont annál többet kaptam – hallhattuk a mezőfalvi edzőtől.

              

                                                                              Rácalmás csapata                                                                                                                                                    Mezőfalva csapata

 

A következő felkészülési mérkőzés Solt ellen lesz szintén Mezőfalván július 23-án, szombaton, 18 órától vagy 18 óra 30 perctől, a pontos kezdési időpont még kérdéses. Ezután Sárbogárd ellen játszunk július 30-án, szombaton, ugyancsak Mezőfalván 18 órától vagy 18 óra 30 perctől.

A Fejér Megyei Kupában pedig Előszállást fogadjuk szintén Mezőfalván augusztus 7-én, vasárnap 17 órától.

 

 

Share