23 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

KK Grain Kft.-Mezőfalva – Sárosd 0:2

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

KK Grain Kft.-Mezőfalva – Sárosd 0:2

 

Sokat javult a forma. Most már olvassák is a játékot és a kapura lövés is megy

 

Felkészülési mérkőzésen szerda este 19 órától a Sárosd Megyei I. osztályú csapatát fogadta Mezőfalva együttese. Pörgős, hajtós mérkőzésen a sok helyzet mellett az eredmény szerint alul maradtak a házigazdák, azonban rengeteg biztató jelet láthattunk mind a pályán mutatott játékban, mind a kapura lövések terén.Gól csak ebből lesz és ezt remekül megoldották a fiúk. Ma nagyon elégedett vagyok – fogalmazott a találkozó végén Villám Balázs mezőfalvi edző.

              

Fotók a mérkőzésről itt! >>>

(A képek más médiumokban való felhasználása csak a szerző engedélyével!)

 

Az első félidő 30. percében Németh, Sági kombináció dobogtatta meg a hazai szurkolók szívét. Először Németh lőtt kapura, majd a kipattanót Sági küldte vissza a bravúrral védő vendég hálóőr elé. Sokat támadott Sárosd is, de gólt érő helyzetet csak a 40. percben sikerült kialakítaniuk. Meszlényi Balázs kapuson átívelése hozott egy gólos előnyt a vizitálóknak. 0:1. A 43. percben hazai támadásnál Kovács Balázs is bemutatkozott a vendég kapusnak. Akciója komoly tornamutatványt követelt a vendég hálóőrtől. Röptében kellett a hosszú sarokra tartó lövést hárítani. Sajnos az eredményen a helyzet nem változtatott. A félidő vége előtt még Czári is megfutotta a maga sprintjét a jobb oldalon. Beadását Sági Joci az oldalhálóba lőtte. Az első játékidő befejezése előtti percekben még Török is „besárgult”. A szabálytalanságért ítélt húszméteres szabadrúgást szerencsére fölé rúgták a sárosdiak. A második félidő mindjárt két reményteljes hazai helyzettel kezdődött. Jobboldali szögletből Balázs Sanyi épp csak a léc fölé fejelte a beadást. A kapu előtti forgolódásban Sági Józsi bombázott a kapusba középen. A második játékrészben kinyílt és sokkal bátrabban támadott Mezőfalva. Többször is voltak az ellenfél térfelén, míg ez az első negyvenöt percben inkább a sárosdi csapatra volt jellemző. A hazaiak igazán jól küzdöttek. Jól olvasták a játékot és bevállalósabban lőttek kapura, mint ahogy a tavalyi idényben láthattuk tőlük. A mérkőzés vége előtt a fáradó Mezőfalva kicsit a koncentrációból is veszített, így egy szabálytalanság miatt szabadrúgáshoz jutott Sárosd és Varga Zsombor révén gyönyörű góllal fejezte be a találkozót. 0:2.

              

 

A meccs lefújását követően Villám Balázs ezúttal teljes mértékben elégedett volt csapatával.

- Az első félidőben zárt és szűk védekezés volt a stratégia. Ez megint egy gyakorlásnak vehető, mivel a szűk területet védve nem tudnak kijátszani bennünket még egy osztálykülönbséggel jobb csapatok sem. Az elképzelés meg is hozta a vártakat, hiszen nem igazán látszott ez az osztálykülönbség a két csapat között. A szünetet követően egy másik taktikát próbáltunk, melyben inkább a kitámadásos játék volt előtérben. Igyekeztünk egy kicsit az eredményre is rámenni, ami megint a támadó szellemet erősítette. Ez azonban nagyobb energiákat emésztett fel a csapatból és végül ennek köszönhető, hogy fáradtabbak lettünk a végére. Az osztálykülönbség itt már jobban tetten érhető volt.

- A mai meccsnek talán az egyik legnagyobb pozitívuma lehetett, hogy a korábbi mérkőzésekhez viszonyítva sokkal több kapura lövést láthattunk.

- Valóban. Arra próbálom sarkalni a fiúkat, hogy ha lehet, minden támadást kapura lövéssel fejezzünk be, hiszen a lövésből lesz a gól! Amikor kiszorított helyzetben vagyunk és nincs passzolási lehetőség, akkor meg kell próbálni. Ne gondolkozzunk, lőjünk!

- Akkor mondhatjuk, elégedett vagy a mai nap teljesítményével?

- Maximálisan! Sőt, akár még 110 százalékosan is! Ma azt mutatta a játék, amit kértem tőlük és nekem ez a legfontosabb – hallhattuk az értékelésben.

 

Mezőfalva legközelebb 07. 30-án, szombaton 18 órától Sárbogárd együttesét látja vendégül.

Share