29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Középmezőny és 10. hely az őszi zárásra

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Második évadát tölti Mezőfalva nagy csapata a Megyei Labdarúgó Bajnokság I. osztályban. Az őszi induláskor az első 10 helyen belülre prognosztizálták a csapatot. Az igazolások is ezt a célt szolgálták. A remények azonban csak részben teljesültek. Az őszi fordulók befejezésére a 10. helyet csípte el Mezőfalva.

Az első három találkozón a teljes pontarzenált sikerült kimeríteni. Győzelem, vereség és döntetlen is jellemezte ezeket az összecsapásokat. A következő hat mérkőzésen eléggé hektikus teljesítményt nyújtott a Masinka gárda. Vereség és győzelem váltotta egymást. A tízedik fordulótól még mélyebb válságba kerültek a fiúk. A gárdonyi vereségen kívül csak egy-egy pontot sikerült elérni. Szerencsére az időszak végére két találkozó is győzelemmel zárult, így a végső summázásnál nem estek letargiába a labdarúgás szerelmesei.

A decemberi évzárón Cseke Ottó elnök fejlesztésekben és működésben eredményesnek nevezte az elmúl időszakot. A kisebb, nagyobb nehézségeket a szponzorok segítségével sikerült átvészelni, amit ezúton is nagyon köszönnek. Az őszi teljesítményben voltak hullámvölgyek, de a végére kiegyenesedett a csapat. Az ötödik helytől 3 pontra nem egy behozhatatlan hátrány. Reális esély van az elérésére.  

Az IFI-nél létszámgondok nehezítették az életet. Ebbe elvándorlás és kiöregedés is beleszámolandó. Remélhetőleg ez egy tanulóév lesz, és a folytatásban újra régi fényében tündököl majd a csapat.

Komoly előrelépésről lehet beszámolni a Megye III. osztályban harcoló együttesünknél – folytatta az elnök.  A kezdeti nehézségek után szép eredményeket értek el, és elég sok nézőt megmozgató csapatot láthattunk a hazai mérkőzéseken. Az év meglepetéscsapatának is nevezhetjük a fiúkat!

Cseke Ottó elnök az évzárón beszélt az év fejlesztéseiről is. A legjelentősebb beruházásként a locsoló berendezés kiépítése szerepelt, amin még apróbb igazításokat kell elvégezni, de alapjában jól működő, hasznos a szerkezet. A továbbiakban megkezdődik az épület belső felújítása és lett egy terasz is. Mindig lépünk egy kicsit előre, aztán majd meglátjuk – fejezte be összefoglaló beszédét az elnök.

Az évzárón tulajdonosi képviseletben felszólalt Márok Csaba Mezőfalva polgármestere is. Kiemelte, hogy addig hajlandó az Önkormányzat támogatni a labdarúgást, amíg ez a mezőfalviakról szól. Iváncsát hozta fel ellenpéldának, ahol egy hazai játékos van a csapatban, a többi vásárolt! Márok Csaba beszédében kiemelte a társasági adó felhasználhatóságának jelentőségét, ami nélkül a fejlesztések aligha elképzelhetőek. A mezőfalvi csapat megállta a helyét a Megye I-ben, és ehhez jár a gratuláció!

Edzői értékelések:

IFI, Gulyás Ferenc: többet vártunk magunktól! A teljesítményünk elmaradt a tervezettől. Az is nehezítette az eredményességet, hogy az új szabályok értelmében szeptember harmincig kitolták az átigazolásos időszakot. Sok volt az elvándorlás. 20 fővel kezdtünk és 14 fővel fejeztük be az őszi fordulókat. A létszámcsökkenéssel arányosan fogyott a mérkőzéseken megszerzett pontok száma. A maradék állományból, amit lehetett, azt kihoztuk. Bízunk benne, hogy tavasszal feltöltött létszámmal eredményesebben vesszük fel a harcot.

Az IFI őszi eredményei: 9. hely, 5 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 41 lőtt gól, 25 kapott gól, gólkülönbség 16, megszerzett 18 pont.

Felnőttek, Masinka László: a tavalyi évet összehasonlítva stabilabb játékképet mutatott a csapat. A helyzetkihasználáson még mindig van javítani való. Viszont az utolsó négy mérkőzés elszántsága és koncentrációja már az elképzelteket mutatta.

A felnőtt együttes őszi eredményei: 10. hely, 5 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 22 lőtt gól, 26 kapott gól. gólkülönbség -4, 19 pont

A felkészülés január 17-én pénteken kezdődik, de addig kellemes ünnepek és jó pihenés vár a focistákra.

Share