28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Újra lesz női kézilabdacsapat!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Parrag Viktória a mezőfalvi kézisek jelenlegi edzője

Új sportolási lehetőséggel bővült az elmúlt héten a mezőfalvi kínálat. Labdarúgás és az iskolai birkózás mellett, mostantól női kézilabdában is kipróbálhatják magukat, akiket komolyabban érdekel a sportág. Az edzések hetente két alkalommal, szerdán és pénteken 19 órától 20 óra 30 percig tartják. A sikeres megalakulás és működés után, a megyei bajnokságban is indulnának!

A tervekről, elképzelésekről a foglalkozások vezetőjét, a 27 éves Parrag Viktóriát kérdeztük:

- A mezőfalvi kézilabdás csapat létrehozása azért fogalmazódott meg bennem, mert igazolt játékosként megye 1-es csapatban játszottam, de a mezőfalvi költözés miatt az edzésekre és a meccsekre nehezen tudtam eljárni. Azon gondolkoztam, hogy vajon lehet e itt a faluban kézilabdázni? Az internet segítségével kezdtem kutakodni, majd rátaláltam a régi mezőfalvi csapatra a Joko-techre. Egy közösségi portál segítségével felvettem a kapcsolatot a volt játékosokkal, majd elkezdetünk szerveződni, és szájról szájra ment a hír: újra indulhat a kézilabda Mezőfalván!

A teljes csapat még nem állt össze, de az edzések megkezdése mellett két segítőtársammal, Csizmadia-Tóth Csillával és Bozsoki Bettinával folyamatosan keressük az érdeklődőket. Jelenleg a mezőfalvi iskola tornatermében tartjuk foglalkozásainkat szerdán és pénteken 19-20:30-ig.

Az indulást követően szeretnénk, ha szakértő kéz venné át a lányokat. Az edzéseket most én tartom. Szakmai segítségnek felkértem Pálffy Zsuzsát, aki a Dunaferr meghatározó játékosa volt és az olimpiai keretben is szerepelt. Pálffy tanácsokat ad, valamint kérésemre megnézi az egyik tréninget, és a lányokat felmérve kidolgozzuk az edzéstervet.

Ha sikerül a megfelelő létszámot összehozni, és egyben tartani a csapatot, akkor a megyében elindulnánk a bajnokságban. Ahhoz, hogy ez sikerüljön még támogatókat kell találnunk és létrehozni egy hivatalos kézilabda egyesületet. A tervek megvannak. Az edzések elindultak. Mi lelkesek vagyunk, és amit csak tudunk, megteszünk!

A mezőfalvi női kézilabdás csapat jószívvel vár minden érdeklődőt!

 

 

 

 

 

 

Share