21 | 02 | 2024
Főmenü
Események
February 2024
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Kézilabdás tervekben a megye I. osztály!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A pénteki edzés résztvevői: Bozsoki Bettina, Bökönyi Fruzsina, Parrag Viktória, Kovács Éva, Pörgye Renáta és Fürész Dóra

Kézilabdás tervekben a megye I. osztály!

Karácsony előtt írtunk az alakulófélben lévő mezőfalvi női kézilabdacsapatról. Felkerestük őket a januári első edzésen, hogy közelebbről is megismerkedhessünk velük. Parrag Viktóriával a lányok edzőjével, a csapat megálmodójával beszélgettünk.

- Új sportággal, női kézilabdával színesedik Mezőfalva sportpalettája. Hol tart most a csapat?

- Jelenleg elkezdtük az edzéseket. Tart az összekovácsolódás, és folyamatosan érkeznek új játékosok is. Eddig 16-an jelentkeztek. Az életkor elég vegyes, 13-40 év között mozog. Az indulást egy kicsit nehezíti, hogy egyesek a szerdai, mások a pénteki edzésen tudnak megjelenni. Vannak azonban olyan játékosok, akik már több éve kézilabdáznak. A csapat magja a segítségükkel kialakulhat. A fiatalabb generáció várhatóan felfejlődik, az idősebbeknél pedig a rutinra lehet számítani. Összesen hat fő mezőnyjátékosra van szükség, hogy elindulhassunk. Ebből a hatból négy már biztosan megvan!

Képek az edzésről itt! >>>

- Tervek?

- Megye I. osztályban való indulás. Az osztályban eltöltött idő és a tapasztalatom alapján az első három helyen álló csapatok elég kemények. Rácalmás, Seregélyes és Aba ellen igazán fel kell kötni a „gatyát”. Felmérve a mostani helyzetet - a lányok megerősödésével - a többiek verhetőek. A középmezőnybe prognosztizálható csaptunk.

- Finanszírozás?

- Számítunk szponzorokra. Vannak terveink, hogy kihez fordulhatunk. Ígérettel is bírunk, de számokba mélyen még nem mentünk bele. Ott tartunk, hogy alakuljon meg a csapat. Megnézzük, hogyan lehet létrehozni egyesületet. Ezután kezdhetünk számolni. A legnehezebb és egyben a legfontosabb a csapat egyben tartása.

- Mennyi munkára van szükség a célok eléréséhez, és mikorra érik be a „gyümölcs”?

- Amennyiben a lányok kitartóak, és sikerül létrehozni az egyesületet, akkor szeptemberben el is indulhatunk a bajnokságban.

- Önállóan, vagy betagozódva a már meglévő sportegyesülethez képzelik el a folytatást?

- Folynak tárgyalások, de inkább önállóan szeretnénk.

- Jelenleg hol tart a szakmai munka?

- A felméréssel kezdődik az építkezés. Próbáljuk összehangolni a teljesen kezdőt az egy-két éves múlttal rendelkező játékossal. Az alapozás és szintre hozás majd később kezdődik.

A lányok névsora: Parrag Viktória, Bozsoki Bettina, Csizmadia Tóth Csilla, Tibold Dalma, Bökönyi Fruzsina, Oláh Krisztina, Benczik Nikolett, Oláh Bettina, Papp Szandra, Simon Hornok Réka, Pörgye Renáta, Fürész Dóri, Kovács Edit Évi, Masinka Kitti, Szaniszló Adrienn, Simon Viktória

 

Sok tervet hallhattunk a riportban. Drukkolunk a lányoknak a sikeres folytatáshoz!

Horváth László

Share