05 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Érthetetlen játékvezetés, érthető indulatok..

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Pálhalma június 8-a a szezon utolsó meccsén

A játék számunkra mezőfalviaknak igen jól indult 0:1, bár ez nem tartott sokáig meg is született a későbbi végeredmény 2:1. De ez az, amire senki nem fog emlékezni talán még a dunaújvárosiak sem, mert ez a „játék” másról szólt.

Lelkes szurkoló vagyok, de ez a 120 perc Pálhalmán teljesen megváltoztatott... A jövőben nem támogatom közvetlenül a focit, és az 5 éves gyermekemet sem szívesen viszem ki a pályára... Egy nappal a találkozó után olyan feszültség uralkodik bennem, hogy nem tudok napirendre térni, vajon, hogy sikerült olyan helyzetbe kerülnöm annak ellenére, hogy szüleim becsületre és tiszteletre neveltek, és így is élem mindennapjaim, hogy nyakon öntök egy játékvezetőt és mérhetetlen igazságérzetem bántva kiabálok mint egy örült. Ki a felelős?

Folyamatosan hátrányba dolgoztunk a játékvezető és a nézőtér felőli partjelző közre működése és közös működése miatt, a játékosok többször nem érezték jogosnak a less befújását, pedig az volt. Egy szurkoló társam ezt bekiabálva többször nyugtatta a játékosokat, melyre egyszer a partjelző még egy mosolyt is megeresztett.. De az első mezőfalvi kiállítás után mintha eldöntötték volna, hogy mezőfalvának minél kevesebb emberrel és vesztesen kell elhagynia a pályát...Nem vagyok egy játékszabály lexikon, de amikor 4 méterre történek az események és olyan bírói döntések születnek, amik sem az, írott sem az íratlan szabályt és annak mértékességet nem veszi figyelembe, nos igen, ekkor elszabadulnak az indulatok, jegyzem meg csak szavakban...

A játékvezető nyilván nem veszi figyelembe a nézői véleményeket, de kollégáival kommunikálnia kellene, mi is történt. A rendkívüli meleg miatt erre a szünet alatt lett is volna alkalma...hogyan működhet egy szervezet és abban, hogy kaphatnak fizetést emberek, hogy őket sem számon kérni, és ami még rosszabb szankcionálni sem lehet,de legalábbis nem szokták... Mit is akarunk mi Mezőfalviak, hiszen a 3 játékvezetőből legalább kettő dunaújvárosi érdekeltségű, és itt jött el a pillanat, hogy bekapcsolódik az ellenőr. Nos, igen az ő feladatát nem ismerem, de én kis egyszerű ember azt gondolnám, ellenőrzi a játékvezetőket, illetve a szervezést... Itt az ideje azt is kijelenteni, hibáztak a játékosok, hogy hangot adtak véleményüknek ily módon, bár akibe folyik, egy kis vér a foci iránt az megérti, de akkor sem helyes... A rendezés olyan volt amilyen, tudjuk nem egyszerű, de, ha azt mondják, hogy ők bármi tettlegességet meg akadályoztak, ezt mindenki tudja, hogy nem igaz. Nos, akkor kérdezem a piros lappal kiállított játékost mért nem kísérték és kérték , sőt utasították, hogy menjen az öltözőbe? A játékvezető mért folytatta a meccset?... Szóval szépen kérem a szervezők ne tetszelegjenek olyan szerepben ami nem valós!...És elérkeztünk a rendőrség megérkezéséig, akik udvariasan szólítottak fel minden mezőfalvit, de csakis őket hogy menjenek haza!... Igazuk volt a kiabálásból elég, az semmin nem változtat... De meddig játszik a szerintem felkészületlen bíró a munkából az öltözőbe rohanó focisták idegeivel és karrierjükkel. Addig, még egyszer valaki tényleg feladja és többé nem rúg labdába...ha ez a cél nagyon jó úton haladunk..

Hogy ez a pár sor változtat e valamin, valószínűleg semmin. Megkapjuk a büntetést, azt, ha elsőre nem, de úgyis elfogadjuk, hiszen soha nem vették figyelembe a véleményünket, és míg egy meghallgatáson a játékvezető a folyosón a szemünkbe nézve megértő, azonban pár perc múlva egy helyiséggel beljebb ahol szinte rányomják, hogy mondj bármit úgyis neked adunk igazat..szóval ennyi.

Illetve még két szó: HAJRÁ MEZŐ!

Hatvani Norbert

Share