23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Erőtlen kezdés a tavaszi idényben

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Móricz büntetőjét védi a vendégek kapusa

Erőtlen kezdés a tavaszi idényben

Késik a pontgyűjtés a 2012-2013-as idény tavaszi fordulóiban. Két mérkőzésen vannak túl csapataink, ahol a Megye I-ben egyetlen pontot sikerült szerezni. A Megye III-ban csak vereségről számolhatunk be. Az IFI viszont hozta a tőle elvárható teljesítményt. Ők két forduló után két győzelmet könyvelhetnek el. A legutóbbi mérkőzés végén az IFI edzője meglepő kijelentést tett: A fiatalok az idén – 30 évre visszatekintve - páratlan eredménnyel zárhatják majd a bajnokságot! Legnagyobb dicsőségünk eddig a harmadik hely volt, most az első a cél!

A mérkőzésekről:

Mezőfalva – Alap 1:3, Kisláng-Mezőfalva felnőttek 3:1, IFI 1:3

Minden csapatunknál 3:1-es eredmény született a hétvégén. A rossz hír, hogy ez Megye I-es és a Megye III-as csapatunknál a mi vereségünket jelentette. A mezőfalvi becsületet csak az IFI tudta megmenteni.

Szombaton Masinka Csaba együttese kezdett a tavasz szezonnyitó meccseként.  A 17. percben Begán Gábor szerzett hazai vezetést, amire a 33. percben érkezett válasz a vendégektől. Sajnos a félidő az alapiak előnyével végződött. A 39. percben újabb vendégtalálattal vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után mind a kettő együttesnek adódott lehetőség újabb gólszerzésre, azonban ezt csak Alap tudta kihasználni. Az 52. percben 1:3-ra módosuló eredménnyel végül nem a hazaiak örülhettek a három pontnak. A találkozó végén Masinka Csabát kérdeztük:

- Alap volt ennyire jó, vagy mi nem tudtuk felvenni még a ritmust?

- A játékvezetővel éppen arról beszélgettünk, hogy az elején eldönthettük volna mérkőzést. Három ziccerünk volt és csak egyet rúgtunk be. Három góllal elmegyünk, mienk lett volna a meccs! Sajnos mi kihagytuk. Ők berúgtak kettőt. Hátul hibáztunk. Az egyéni hibák eldöntötték a meccset. A papírforma jött be, mert az ellenfél a harmadik helyen van. Itt csak mi jöhettünk volna ki nyertesen, ha sikerül győzni.

 

A kislángi találkozóról két telefoninterjú következik:

Masinka László, a felnőttek edzője – A látottak alapján mi is eldönthettük volna a meccset az első félidőben.  Jól futballoztunk, és Král Laci bomba gólján kívül is akadtak lehetőségeink. A második félidőre sajnos mi is átvettük ezt a „buta falusi stílust” ütöttük-vágtuk a labdát amerre álltunk. Nagy gond még ekkor sem volt, bár látszott, hogy nem nagyon van bennünk már gól ezzel a játékkal. A 60. percben aztán csináltunk egy buta tizenegyest, és ekkor jött a szokásos zavarodottság, ami ilyenkor szokott lenni. Nem is tudom, milyen módon lehetne ebből a csapatból ezt kiölni? Ilyenkor elfelejtünk mindnet, amit megbeszéltünk!

Sajnos az ellenfél rögtön kihasználta a pillanatnyi gyengeségünket, és gyorsan rúgott még kettő gólt. Ennyi nagyjából a történet.

 

Gulyás Ferenc IFI:

- Megérdemelt győzelmet arattunk, viszonylag kis létszám ellenére. Ráadásul a felnőttnek is adtunk játékost. Az összes körülményt figyelembe véve a játékkal elégedett voltam.

Gólrúgók: Tibold Viktor 18. és a 88. perc, Sági Roland 31. perc.

Képek a Mezőfalva-Szabadegyháza mérkőzésről itt ! >>>

 

Mezőfalva-Szabadegyháza felnőttek 0:0, IFI 8:1, Szabadegyháza II - Mezőfalva II 4:0

Szerény egy pontot sikerült szerezni az itthoni környezetben. Küzdelmes mérkőzésen, „lejtős” bíráskodás mellett, büntetőt is kihagyva pontosztozkodást tudtunk csak elérni Szabadegyháza ellen. Pedig ezen az összecsapáson a vendégek verhetőek lettek volna, azonban a Masinka László emberei nem találták az ellenszert. Kár érte, mert az esély megvolt!

Az IFI 2:0-ás félidő után alaposan rákapcsolt. Még hatot rúgtak a találkozó végéig. Gulyás Ferenc edző nem véletlen jósolt szép reményeket csapatának. A bajnokság végén az első helyre várja a fiúkat! Amennyiben ez sikerül, úgy több mint három évtizedes rekordot állíthat fel csapatunk, hiszen ebben az osztályban eddig csak a harmadik helyig jutottunk. Hogy így lesz-e, az még lehet, egy kicsit korai, de hozzáállásnak mindenesetre jó.

Az IFI gólrúgói: Tokai László 14. és a 33. perc, Csuka Ákos 51. és 53. perc, Kuti Tamás 58. és 66. perc, Tibold Viktor 73. perc, Tóth Zoltán 88. perc.

Megye III-ban Szabadegyházára utazott csapatunk, ahol szép első félidőt produkáltunk. Teljesen kiegyenlítetten folyt a küzdelem. A szünet előtti percekben tudott csak a hazai együttes előnyt szerezni. Sajnos a folytatásban ideges hangulatú második félidő következett, ami átragadt a játékvezetésre is. Három gól és három kiállítás tarkította az eseményeket, melyből a három gólt mi kaptuk, és a kiállításokból is kettőt nekünk ítéltek. Végül a papírforma érvényesült. Mezőfalva a listavezetőtől szenvedett vereséget. Kár, hogy nem szép körülmények között.

(Mezőfalva sportmérkőzéseit folyamatosan követhetik a www.mezohir.info oldalon!)

Horváth László

Share