03 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Eredményes őszi szezont zárhatunk futballban

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalva II. számú felnőtt csapata meglepetésre a Megye III. osztály Horfer Serleg csoportjában hatodik helyezést ért el!

Eredményes őszi szezont zárhatunk futballban

Minden csapat szépen teljesített

Szokásunktól eltérően Mezőfalva II. számú felnőtt csapatával kezdjük a hónap összefoglalóját. A Megye III. bajnokság Horfer Serleg csoportjában már véget értek a küzdelmek. Simon József által dirigált legénységnek – nagy meglepetésre – a 13 fős mezőnyben, a hatodik helyezést sikerült elérnie. Az idény kezdetén nehezen összeállt együttes kitartóan gyűjtögette fordulóról fordulóra a pontokat. A bajnokság félidejére 7 győzelem, egy döntetlen mellett csak négy vereség árnyalta a teljesítményt. Pozitív mérleget láthatunk a kapott és lőtt gólok arányánál is. Harmincötször vettük be az ellenfél kapuját, hazai hálóba pedig harmincegyszer került a labda. Az őszi fordulókról Simon József így értékelt:

- Számomra is nagy meglepetés a hatodik hely! Az eredményhez hozzá tartozik, hogy ebben az osztályban a sokműszakos munkarendek miatt nem egyszerű keretet összeállítani. Gyakorlatilag egyszer sem álltunk fel ugyanabban a formában. Taktikai koncepciót összerakni és lekövetni szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt. A fiúkat minden dicséret megilleti! A folytatásban nem lehet jósolni, hiszen szoros a mezőny és körbeverésekkel az élen és a végén is végezhetünk. Izgalomból tehát a tavasszal sem lesz hiány – zárta értékelését Simon József edző.

Viszló Trans Megye I. osztályban küzdő mezőfalvi felnőtt csapatnál szintén jó hírekről számolhatunk be. A tavalyi hasonló időszakhoz képest jelentős javulást hozott az őszi találkozók sora. A tizenhat csapatos bajnokságban a szoros középmezőny tizenegyedik helyén tizennégy pontot szedett össze Masinka László gárdája. Négy győzelem, két döntetlen, hat vereség, huszonhat lőtt gól és huszonhárom kapott gól billenti itt is pozitívra a mérleget. A novemberi lapzárta utáni fordulókat – Iváncsa, Szár – nem számítva majdnem véglegesnek tekinthető az elért helyezés. Az időszak eddigi fordulóiról Masinka László edző nyilatkozott.

- Vegyes, de javuló képet mutatnak a fordulók. Voltak mérkőzések, ahol nagyon odatette magát a csapat, és akadtak ellenfelek, melyekkel szemben maradhatott hiányérzet a küzdeni akarást tekintve. Ha a hatvanadik percnél nem fogyna el többször is az erő, akkor magasabb számú pont állna Mezőfalva neve mellett. Az őszi, jól sikerült igazolásokat szeretnénk bővíteni a tavaszra. Akkor talán a tabellán is előrébb léphetünk.

Az IFI kiemelkedő teljesítményével zárjuk e-havi összefoglalónkat. Itt is még hátra van két forduló, de nagy meglepetés már nem érheti fiataljainkat. Dobogón, vagy dobogó közeli helyen zárható az őszi versenytáv. A számok pedig sosem hazudnak. Íme a tabella: Két meccsel a vége előtt harminc ponttal a harmadik helyet bérlik a fiúk. Tíz győzelem, nulla döntetlen, három vereség, hatvankettő lőtt gól és húsz kapott gól a mérkőzések krónikája. Váradi Tamás az ősszel debütált edzői szerepben. Nagyon pozitívan értékelt:

- Tizennyolc fős kerettel tudtunk a találkozókon részt venni, ami igen kiemelkedő. A felnőtt csapatba is sokan kaptak meghívót. Gárdony ellen például hét U19-es korú is nevezésre került! Fizikálisan rendben van a csapat. A végére azonban hullámvölgybe kerültünk. Nagyon pozitívan értékelhető a társaság. Ennél rosszabb eredményre számítottam, így viszont kellemes csalódás. A tavaszi erőpróbán nagyobb energia szükséges ugyanazt az eredményt elérni, amit még a keret tagjainak is át kell gondolni – vázolta a folytatást Váradi Tamás edző.

 

 

 

 

 

 

 

Share