|  |  | 
 
| 
	
	
	
		
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Pikáns pekingi saláta
 Hozzávalók:
 
 400 g főtt füstölt marhanyelv
 2 db vöröshagyma
 1 db piros- és 1 db zöldpaprika
 1 kis konzerv szójacsíra
 1/2 póréhagyma
 3 evőkanál vaj
 100 g húsos szalonna
 1/2 pohárnyi ketchup
 1/8 liter vörösbor
 pár csepp tabasco szósz
 só, bors
 csipetnyi kristálycukor
 1/2 teáskanál pirospaprika
 1/2 teáskanál currypor
 100 g friss champignon gomba
 salátalevelek
 
 Elkészítés:
 
 A marhanyelvet, a hagymát és a kicsumázott paprikákat szeleteljük fel.
 A szójacsírát szűrjük le és hagyjuk lecsepegni.
 A póréhagymát mossuk meg és karikázzuk föl.
 Mindezt tegyük egy tálba, és óvatosan keverjük össze.
 
 Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne a felkockázott szalonnát.
 Ízesítsük ketchuppal, vörösborral, tabasco szósszal, sóval, borssal, cukorral, pirospaprikával, curryvel.
 Ha jól elkevertük, öntsük rá a zöldségsalátára, és hagyjuk állni legalább egy órán át.
 Tálalás előtt keverjük a salátához a felszeletelt gombát.
 
 A tányérokra helyezzünk salátaleveleket, és erre halmozzuk a zöldségsalátát.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Kínai mézes csirke egyszerűen
 Hozzávalók:
 
 kb. 80 dkg csirkemellfilé
 szezámmag
 méz
 A bundához:
 2 dl sör
 9 ek liszt
 1 ek kukoricaliszt
 1 db tojás
 2 ek olaj
 3 ek Erős Pista
 A páchoz:
 4 ek liszt
 1dl víz
 só
 bors
 
 Elkészítés:
 
 Kis kockákra vágjuk a csirkemellet.
 Előveszünk egy kis edényt és hozzáadjuk a pác alapanyagait.
 Ezt jól összekeverjük és hagyjuk 10 percig állni hideg helyen.
 
 Egy nagy edényt előveszünk, belerakjuk a lisztet, a kukoricalisztet, az olajat, az Erős Pistát és a sört, ezt sűrű masszává keverjük.
 Majd hozzáadjuk a tojást és 2 ek mézet, ezzel a massza is mézes lesz.
 
 Ezután összekeverünk 5 ek mézet, a szezámmagot és egy kk keményítőt.
 
 Kivesszük a húst és belerakjuk a mázba.
 Ha a húst ellepte a máz, forró olajba kisütjük, ha már látjuk, hogy aranybarna, kivesszük és belemártjuk a mézes edénybe.
 Ekkor tálalásra készen áll.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Csípős csirkemellcsíkok shitake gombával
 Hozzávalók:
 
 50 dkg csirkemell
 2 fej vöröshagyma
 1db újhagyma
 4db enyhén csípős csilipaprika
 Egy kis fej káposzta
 pár szem shitake gomba
 2 ek. csípőspaprika krém
 8 ek. szójaszósz
 1 ek. fehérbor
 1 tk. borecet
 3 ek. méz
 4 ek. étkezési keményítő
 1 ek. liszt
 víz
 2 ek. napraforgóolaj
 1 ek olivaolaj
 só
 gyömbér
 színes bors
 
 Elkészítés:
 
 Egyforma csíkokra vágjuk a csirkemellet, egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az olivaolajat, a lisztet , és az összes fűszert. Összekeverjük és 10 percig hagyjuk álni.
 
 Összevágjuk a zöldségeket, és egy kis edénybe félretesszük, előveszünk egy wokot.
 Elkezdjük pirítani a húst, ha már aranybarna, hozzá adjuk a zöldségeket.
 Ezt 15-20percig pároljuk a hússal .
 
 Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a csípőspaprikakrémet, a fehérbort, a borecetet és a mézet, és további 5-10 percig pároljuk.
 
 Összekeverjük a vizet és az étkezési keményítőt, hozzáadjuk a csirkés raguhoz, és egy-két percig összefőzzük.
 Rizzsel tálaljuk.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Zöldséges tésztasaláta teriyaki szósszal
 Hozzávalók:
 
 15 dkg orsó tészta
 1 kápia vagy kaliforniai színes paprika
 3 sárgarépa
 1 nagyobb paradicsom
 1/2 kígyóuborka
 1 evőkanál rizsecet vagy almaecet
 1 evőkanál teriyaki szósz
 
 Elkészítés:
 
 A tésztát enyhén ecetes, sós vízben megfőztem, majd leöblítettem. A zöldségféléket egyenlő csíkokra (zsülien) vágtam, a paradicsomból előbb a lágy részt kivágtam.
 A felcsíkozott sárgarépát enyhén megsóztam, majd állni hagytam fél óráig.
 
 Óvatosan, hogy se a zöldségek, se a tészta ne törjön, összekevertem őket kevés rizsecettel és a teriyaki szósszal.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Tavaszi tekercs réteslappal
 Hozzávalók:
 
 1 csomag réteslap (12 levél)
 2 db csirke felsőcomb
 1 fej hagyma
 5 gerezd fokhagyma
 2 szál sárgarépa
 1 marék fagyasztott zöldbab
 1 marék zöldborsó
 1/2 színes paprika színenként (piros, sárga, zöld)
 2 tojás
 1 db chilipaprika
 só
 frissen őrölt bors
 5 evőkanál olaj a kenéshez + a sütéshez
 
 Elkészítés:
 
 A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam, és felcsíkoztam.
 
 Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam.
 Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket.
 A töltelék ezzel el is készült.
 
 Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam.
 Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá.
 A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem.
 A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem.
 Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem.
 Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Szezámmagos párolt sertésfilé zöldségekkel
 Hozzávalók:
 
 80 dkg sertésszűzérme
 3 színű kaliforniai paprika
 20 dkg zöldspárga
 10 dkg ceruzabab
 1 szál sárgarépa
 1 endívia
 1 kisebb édeskömény
 A páchoz:
 3 evőkanál osztrigaszósz
 2 evőkanál pirított szezámmag
 1 evőkanál szójaszósz
 2 evőkanál méz
 
 Elkészítés:
 
 A pác alapanyagait összekeverjük.
 A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük a páccal.
 A zöldségeket vékonyra csíkozzuk, a húshoz keverjük.
 
 Bambuszpárolóba tesszük, és forró gőzben 10-12 perc alatt megpároljuk.
 |  
			| 
	 
		 |  |  |  |