23 | 07 | 2024
Főmenü
Események
July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Aláírták a szerződéseket, indulhat a munka!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek az ünnepi mozzanatokról itt! >>>

Ünnepélyes keretek között írták alá péntek délelőtt a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési Házban a négy község: Mezőfalva, Nagyvenyim, Kisapostag, Baracs szennyvízhálózatának befejezéséhez a vállalkozói szerződéseket. A négy település közös társulásának részéről a gesztor önkormányzat Mezőfalva polgármestere, valamint a beruházásban érintett községek képviselői látták el aláírásukkal a munkák kezdetét jelentő szerződéseket.

A megnyitó tájékoztatón több előadást is meghallgathattak a jelenlévők. Elsőként Márok Csaba Mezőfalva polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, aki a csatorna-beruházás főbb mozzanatait, és az előkészítő munkák jellemzőit ismertette. Az előadáson nagy hangsúlyt kapott a beruházás alkalmával végzett előkészítő feladatok példaértékűsége.

A következő felszólaló L. Simon László államtitkár volt, aki a hazai energiaellátás visszavételének fontossága mellett a térség környezetvédelmi állapotának megőrzésére hívta fel a figyelmet. Természetesen ennek kiemelkedő részei a községekben létesítendő szennyvízcsatorna-beruházások, amihez sok sikert kívánt.

Harmadik felszólalóként Pintérné Gyuricza Ágnes közbeszerzőt hallhattuk, aki a közbeszerzési eljárások tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

A negyedik előadásban a projekt műszaki tartalma kapott reflektorfényt. Beke László (FIDIC mérnök) gyakorlati információkkal szolgált.

Képek a rendezvényről itt! >>>

A civil szerveződések közül a Mezőfalváért Egyesület elnöke Kiss Attila számolt be arról, hogy mennyire várják a településen élő emberek a csatornahálózat építésének folytatását. Előadásában elmondta, hogy még azok az idős emberek is szívesen várják a fejlesztést, akik talán már meg sem érik a mű elkészültét. Egy idős lakos foghalmazott így, amikor az építés kezdete került szóba, de ennek ellenére támogatják a beruházást. A mezőfalvi civil szervezet után a beruházásban érdekelt települések képviselői is elmondták állásfoglalásukat, melyben minden megerősítették a mű fontosságát, a lakosság várakozását.

A rendezvény utolsó mozzanataként a települések képviselői és a vállalkozások képviselői kézjegyükkel látták el a kivitelezői szerződéseket. Innentől kezdve csak az időjárás hátráltathatja a munkák megkezdését. Várhatóan a jó idő beköszöntével – heteken belül – sor kerülhet az első „kapavágásokra”!

A vállalkozások településenkénti területei: SADE – Magyarország Kft. (Mezőfalva, Baracs kivitelezés); COLAS Alterra Építőipari Zrt. (Nagyvenyim); Szekszárd – Paks Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. (Kisapostag)

Indexkép

Videó az eseményről (A képre kattintva elindul!)

A Mezőhírhez eljuttatott sajtóanyagot az alábbi képekre kattintva olvashatják!

 

Share