09 | 01 | 2025
Főmenü
Események
January 2025
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Üdvözöl a Kunena fórum!

Árulj el néhány érdekességet magadról, mutatkozz be a fórum többi tagja előtt.
Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

TÉMA: MIT EGYÜNK? - TAVASZ

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5359

  • József
  • József profilkép
Pikáns pekingi saláta

Hozzávalók:

400 g főtt füstölt marhanyelv
2 db vöröshagyma
1 db piros- és 1 db zöldpaprika
1 kis konzerv szójacsíra
1/2 póréhagyma
3 evőkanál vaj
100 g húsos szalonna
1/2 pohárnyi ketchup
1/8 liter vörösbor
pár csepp tabasco szósz
só, bors
csipetnyi kristálycukor
1/2 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál currypor
100 g friss champignon gomba
salátalevelek

Elkészítés:

A marhanyelvet, a hagymát és a kicsumázott paprikákat szeleteljük fel.
A szójacsírát szűrjük le és hagyjuk lecsepegni.
A póréhagymát mossuk meg és karikázzuk föl.
Mindezt tegyük egy tálba, és óvatosan keverjük össze.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne a felkockázott szalonnát.
Ízesítsük ketchuppal, vörösborral, tabasco szósszal, sóval, borssal, cukorral, pirospaprikával, curryvel.
Ha jól elkevertük, öntsük rá a zöldségsalátára, és hagyjuk állni legalább egy órán át.
Tálalás előtt keverjük a salátához a felszeletelt gombát.

A tányérokra helyezzünk salátaleveleket, és erre halmozzuk a zöldségsalátát.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5360

  • József
  • József profilkép
Kínai mézes csirke egyszerűen

Hozzávalók:

kb. 80 dkg csirkemellfilé
szezámmag
méz
A bundához:
2 dl sör
9 ek liszt
1 ek kukoricaliszt
1 db tojás
2 ek olaj
3 ek Erős Pista
A páchoz:
4 ek liszt
1dl víz

bors

Elkészítés:

Kis kockákra vágjuk a csirkemellet.
Előveszünk egy kis edényt és hozzáadjuk a pác alapanyagait.
Ezt jól összekeverjük és hagyjuk 10 percig állni hideg helyen.

Egy nagy edényt előveszünk, belerakjuk a lisztet, a kukoricalisztet, az olajat, az Erős Pistát és a sört, ezt sűrű masszává keverjük.
Majd hozzáadjuk a tojást és 2 ek mézet, ezzel a massza is mézes lesz.

Ezután összekeverünk 5 ek mézet, a szezámmagot és egy kk keményítőt.

Kivesszük a húst és belerakjuk a mázba.
Ha a húst ellepte a máz, forró olajba kisütjük, ha már látjuk, hogy aranybarna, kivesszük és belemártjuk a mézes edénybe.
Ekkor tálalásra készen áll.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5361

  • József
  • József profilkép
Csípős csirkemellcsíkok shitake gombával

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
1db újhagyma
4db enyhén csípős csilipaprika
Egy kis fej káposzta
pár szem shitake gomba
2 ek. csípőspaprika krém
8 ek. szójaszósz
1 ek. fehérbor
1 tk. borecet
3 ek. méz
4 ek. étkezési keményítő
1 ek. liszt
víz
2 ek. napraforgóolaj
1 ek olivaolaj

gyömbér
színes bors

Elkészítés:

Egyforma csíkokra vágjuk a csirkemellet, egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az olivaolajat, a lisztet , és az összes fűszert. Összekeverjük és 10 percig hagyjuk álni.

Összevágjuk a zöldségeket, és egy kis edénybe félretesszük, előveszünk egy wokot.
Elkezdjük pirítani a húst, ha már aranybarna, hozzá adjuk a zöldségeket.
Ezt 15-20percig pároljuk a hússal .

Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a csípőspaprikakrémet, a fehérbort, a borecetet és a mézet, és további 5-10 percig pároljuk.

Összekeverjük a vizet és az étkezési keményítőt, hozzáadjuk a csirkés raguhoz, és egy-két percig összefőzzük.
Rizzsel tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5362

  • József
  • József profilkép
Zöldséges tésztasaláta teriyaki szósszal

Hozzávalók:

15 dkg orsó tészta
1 kápia vagy kaliforniai színes paprika
3 sárgarépa
1 nagyobb paradicsom
1/2 kígyóuborka
1 evőkanál rizsecet vagy almaecet
1 evőkanál teriyaki szósz

Elkészítés:

A tésztát enyhén ecetes, sós vízben megfőztem, majd leöblítettem. A zöldségféléket egyenlő csíkokra (zsülien) vágtam, a paradicsomból előbb a lágy részt kivágtam.
A felcsíkozott sárgarépát enyhén megsóztam, majd állni hagytam fél óráig.

Óvatosan, hogy se a zöldségek, se a tészta ne törjön, összekevertem őket kevés rizsecettel és a teriyaki szósszal.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5363

  • József
  • József profilkép
Tavaszi tekercs réteslappal

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (12 levél)
2 db csirke felsőcomb
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 marék fagyasztott zöldbab
1 marék zöldborsó
1/2 színes paprika színenként (piros, sárga, zöld)
2 tojás
1 db chilipaprika

frissen őrölt bors
5 evőkanál olaj a kenéshez + a sütéshez

Elkészítés:

A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam, és felcsíkoztam.

Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam.
Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket.
A töltelék ezzel el is készült.

Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam.
Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá.
A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem.
A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem.
Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem.
Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5364

  • József
  • József profilkép
Szezámmagos párolt sertésfilé zöldségekkel

Hozzávalók:

80 dkg sertésszűzérme
3 színű kaliforniai paprika
20 dkg zöldspárga
10 dkg ceruzabab
1 szál sárgarépa
1 endívia
1 kisebb édeskömény
A páchoz:
3 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál pirított szezámmag
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz

Elkészítés:

A pác alapanyagait összekeverjük.
A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük a páccal.
A zöldségeket vékonyra csíkozzuk, a húshoz keverjük.

Bambuszpárolóba tesszük, és forró gőzben 10-12 perc alatt megpároljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.120 másodperc