08 | 01 | 2025
Főmenü
Események
January 2025
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Üdvözöl a Kunena fórum!

Árulj el néhány érdekességet magadról, mutatkozz be a fórum többi tagja előtt.
Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

TÉMA: MIT EGYÜNK? - TAVASZ

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5407

  • József
  • József profilkép
Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

2 kg őszibarack
cukor ízlés szerint
3 csomag vaníliás cukor
3 dl főzőtejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

1,5 kg barackot megpucolok, a magot eltávolítom, majd kevés vízben a cukrokkal felfőzöm.
Amikor összefőtt, akkor leturmixolom, majd a tejszínnel és a pudinggal behabarom, lehűtöm.
(Ha sűrűbbre akarom, akkor a pudingot liszttel kipótolom.)

Tálaláshoz a maradék megpucolt barackot beledarabolom, majd tejszínhabpamacsokat nyomok rá.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5408

  • József
  • József profilkép
Hideg görögdinnyeleves kandírozott hibiszkusszal

Hozzávalók 5-6 személyre:

1 kisebb érett görögdinnye (4-5 kg-os)
3 evőkanál akácméz
3-4 szál friss menta
4 db kandírozott hibiszkusz

Elkészítés:

A dinnyét megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk.
4 kandírozott hibiszkuszt kisebb darabokra vagdalunk.

A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk, magas falú tálba tesszük és botmixerrel darabosra turmixoljuk.
Ezután akácmézzel, a vékony csíkokra metélt mentával ízesítjük. Tálaláskor a hideg görögdinnyelevest tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük, és megszórjuk, a darabolt hibiszkuszvirággal.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5409

  • József
  • József profilkép
Banánkrémleves banános tejszínnel

Hozzávalók:

2 dl főzőtejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
2 pohár banános joghurt
5 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
10 banán

Elkészítés:

8 db banánt felvágok, pár darabot félre teszek díszítéshez, a többit összeturmixolom, felengedem vízzel, jól összekeverem. Kevergetés közben adom hozzá az ízlés szerinti cukrot.
Ha felforrt, akkor a 2 dl főzőtejszínben elkevert vaníliás pudingot és a 2 banános joghurtot is hozzáadom.
3 perc után lezárom.

A habfixálóval elkészítette tejszínhabotösszekeverem 2 leturmixolt banánnal, ezzel díszítem a kihűtött, tálalt banánlevest.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5410

  • József
  • József profilkép
Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hozzávalók:

személyenként:
1 szelet görögdinnye
1 db paradicsom
1 db chilipaprika
1/2 citrom
mentalevél
bazsalikomlevél
petrezselyemlevél
kakukkfű

őrölt feketebors
citromos olívaolaj
rozskenyér

Elkészítés:

A lehűtött görögdinnye húsát - mag nélkül - kikaparom, s a levével egyűtt egy keverőtálba teszem.
Hozzáadom az aprított paradicsomot, a chilipaprikát, a fűszereket, botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosan.
Visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehüljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, bazsalikomlevéllel és pirított, kockára vágott kenyérrel díszítem, locsolok rá olívaolajat.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5411

  • József
  • József profilkép
Krémes gyümölcsleves főzés nélkül

Hozzávalók:

8 dl tej
2 db banán
3 db őszibarack
4 db szilva
1 citrom leve
1 kis pohár gyümölcs joghurt (pl. barack, málna)
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
ízlés szerint cukor vagy folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, daraboljuk.
Az egészet turmixba rakjuk minden hozzávalóval együtt.
Simára turmixoljuk, a tejet addig adagoljuk, pótoljuk, amíg 1,5 liter levesünk nem lesz.

Hűtsük be, majd díszítsük ízlés, elképzelés szerint.
Megjegyzés:

Bármilyen, legalább háromféle gyümölcsből elkészíthető.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 9 éve 5 hónapja ezelőtt #5412

  • József
  • József profilkép
Sárgadinnye-krémleves sonkával

Hozzávalók:

1 kg érett, zamatos sárgadinnye
2 dl tejföl
5 dkg gépsonka
5 dl tej
diónyi vaj
kakukkfű
szerecsendió
őrölt bors


Elkészítés:

Vékonyan meghámozzuk a dinnyét.
A dinnyehúst felkockázzuk, felét lehűtjük, másik felét áttörjük, sóval, borssal, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól elkeverjük.
Vajon, állandó keverés közben 5 percig pároljuk, közben hozzáajuk a tejet.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor adjuk hozzá a dinnyekockákat és az apróra vágott sonkát.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.122 másodperc