17 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Üdvözöl a Kunena fórum!

Árulj el néhány érdekességet magadról, mutatkozz be a fórum többi tagja előtt.
Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

TÉMA: MIT EGYÜNK? - TAVASZ

MIT EGYÜNK? - NYÁR 8 éve 9 hónapja ezelőtt #5570

  • József
  • József profilkép
Baconbe tekert spárga újkrumplival

Hozzávalók:

2 személynek:
50 dkg spárga
12 dkg (8 szelet bacon)
8 db újkrumpli
petrezselyem
4 db csiperkegomba
10 dkg spenót
2 evőkanál majonéz

őrölt feketebors
olívaolaj

Elkészítés:


A spárgák végét levágom, megpucolom.
A krumplikat megmosom.
Egy nagy serpenyőben sós, cukros vízben félig megfőzöm mindkettőt. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hőn tartáson.

A spárgákat négyesével 2-2 szelet baconbe tekerem.

A spárgákat, a krumplikat és a megtisztított gombákat berakom a serpenyőbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fűszerezem, beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Közben a spenótot megmosom, 25 perc elteltével a spenótleveleket is a serpenyőbe teszem, átkapcsolok grill fokozatra 200 C fokra, és még 5 percig pirítom az ételt.

A tányérra teszek mindenből, a krumplikra vágok petrezselymet, és majonézzel tálalom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - NYÁR 8 éve 9 hónapja ezelőtt #5571

  • József
  • József profilkép
Baconben sült spárga kapros joghurttal

Hozzávalók:

50 dkg fehérspárga
20 dkg szeletelt bacon
2 csésze rizs
petrezselyem
2 csésze vegyes zöldségkeverék
2 dl natúr joghurt
kapor

őrölt feketebors
1 mokkáskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm.
A rizst és a zöldségeket megpárolom.
A petrezselymet, kaprot felaprítom.

A spárgákat betekerem a baconba, kevés olajon megsütöm.

A joghurtot sózom, összekeverem a kaporral, a rizst pedig a felaprított petrezselyemmel.

Tálaláskor a spárgákat a tányérra teszem, meglocsolom a kapros joghurttal, mellé teszek petrezselymes rizst és zöldségeket.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - NYÁR 8 éve 9 hónapja ezelőtt #5572

  • József
  • József profilkép
Bakonyi pulykamelltekercs

Hozzávalók:


4 nagy szelet pulykamellfilé
20 dkg darált sertéshús
15 dkg húsos, füstölt szalonna
15 dkg csiperkegomba
2 nagy fej hagyma
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 csapott evőkanál pirospaprika

olaj

Elkészítés:

A húsos, füstölt szalonnát ledaráljuk és összegyúrjuk a sertéshússal.
Szükség esetén sózzuk.
A pulykamellszeleteket jól kiveregetjük, középre helyezzük a tölteléket és feltekercseljük.
Fehér cérnával átkötjük vagy hústűvel megtűzzük.
A húst besózzuk, majd forró olajon, körös-körül megpirítjuk.
A lábosból kivesszük, a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpároljuk, majd meghintjük a pirospaprikával.
Felöntjük 1 dl vízzel.
Sózzuk.
A mártásba visszahelyezzük a pulykamelltekercseket és fedő alatt, kis lángon megpároljuk.
A mártást tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
A bakonyi pulykamelltekercset galuskával tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 9 hónapja ezelőtt #5658

  • József
  • József profilkép
Török töltött padlizsán

Hozzávalók:

4 db padlizsán
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g darált hús
50 g rizs
200 g gomba
1 csomag petrezselyem
200 ml húsleves
2 evőkanál olívaolaj

bors
paprika

Elkészítés:

A padlizsánokat mossuk meg, hosszában vágjuk ketté, kaparjuk ki a belsejét és sózzuk be.

A darált húst olajon pirítsuk meg a hagymával, öntsük fel a húslével, pároljuk puhára.
A felszeletelt gombát, paradicsomot, a padlizsán felkockázott húsát adjuk a rizshez, fűszerezzük be, s öt percig pároljuk együtt.

Végül keverjük el a hússal és az apróra vágott petrezselyemmel is, és töltsük meg vele a padlizsánokat Grillrácsra helyezve 8-10 perc alatt süssük meg.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - NYÁR 8 éve 9 hónapja ezelőtt #5659

  • József
  • József profilkép
Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral

Hozzávalók:

2 dl habtejszín
2-3 ek darált nyírfacukor
5-6 csepp vaníliaaroma
1 dl tej
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A csokit vízgőzön megolvasztjuk, majd vékonyan egy sütőpapírra kenjük, amit aztán hűtőbe teszünk.

A tejszínt felverjük, belekeverjük a nyírfacukrot, az aromát, majd a tejet.
Olyan állagra van szükségünk, mintha shake-et készítenénk (Merthogy így folyékonyan ez valójában az is!).

Megkóstoljuk, hogy elég édes-e.
Fagylaltformákba öntjük, majd kivesszük a hűtőből a megdermedt csokis papírt és kis darabokat fejtünk le róla.

Azokat a folyékony fagylaltba tesszük, a pálcikával kicsit beletömködjük, rátesszük a fedelet, és két-három órára mélyhűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt egy bögrébe forró vizet öntünk és pár másodpercre beleállítjuk a fagylaltformát.
Ettől a külső réteg kissé megolvad, és könnyen, szépen leszedhetjük a műanyagot a fagylaltról.

A legfinomabb úgy, ha nem mindjárt kőkeményen esszük, hanem adunk neki egy pár percet, hogy puhuljon.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - NYÁR 8 éve 9 hónapja ezelőtt #5660

  • József
  • József profilkép
Töltött sárgadinnye citromsörbettel

Hozzávalók:

1 sárgadinnye
1 őszibarack
kb. 10 dkg szeder
1 lime leve
3-4 evőkanál narancslikőr
3-4 evőkanál méz
1 doboz citromsörbet vagy vízalapú citromfagylalt
A díszítéshez:
mentalevelek

Elkészítés:

A dinnye héját alaposan mossuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra.
Ferdén vágjuk le a tetejét, távolítsuk el a magokat, majd vájjunk ki kis golyókat a húsából.

Az őszibarackot cikkekben vágjuk le a magról – ízlés szerint előtte meg is hámozhatjuk –, és a cikkeket vágjuk félbe.
A szedret válogassuk át.
A gyümölcsöket óvatosan keverjük el egy nagy tálban, azután a lime-lével, a likőrrel és a mézzel ízesítsük.

Töltsük meg a dinnye alját citromsörbettel, majd kanalazzuk rá a gyümölcssalátát.
Díszítsük mentalevéllel.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.163 másodperc