30 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Üdvözöl a Kunena fórum!

Árulj el néhány érdekességet magadról, mutatkozz be a fórum többi tagja előtt.
Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

TÉMA: MIT EGYÜNK? - TAVASZ

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 11 hónapja ezelőtt #1508

  • József
  • József profilkép
Görög saláta recept

Hozzávalók 3 adaghoz:
A salátához
2 db paradicsom
1 fej hagyma - lila
100 g kígyóuborka
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
10 szem olívabogyó (zöld, magozott)
150 g sajt - feta

Az öntethez
4 evőkanál olívaolaj - extra szűz
1 teáskanál citromlé
1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)

Elkészítése:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.

A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.

Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.

A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 11 hónapja ezelőtt #1509

  • József
  • József profilkép
Avokádó saláta

Hozzávalók / 4 adag:
2 db avokádó (érett)
1 fél citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 gerezd fokhagyma
25 dkg feta sajt
24 dkg koktélparadicsom (lehet rendes is)
4 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:
Az avokádót megpucoljuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy megtartsa üde zöldessárga színét.
A feta sajtot is felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük, a paradicsomot elnegyedeljük.
Egy tálba tesszük a hozzávalókat, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és gondosan összekeverjük.
Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 11 hónapja ezelőtt #1548

  • József
  • József profilkép
Tejszínes-mustáros uborka

Hozzávalók:
4 db salátauborka
1 kisebb salotta (mogyoróhagyma)
2 dl zöldség- vagy húsleves
1 dl főzőtejszín
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál burgonyakeményítő
½ citrom leve
½ csokor friss kapor
ízlés szerint: tengeri só, frissen őrölt bors


Elkészítés:
A hagymát egészen finomra aprítjuk, az uborkákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, teáskanállal eltávolítjuk a magjait, majd ½ cm vastag félkör alakú szeleteket vágunk belőle.
Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk az uborkát, 3-4 perc alatt félpuhára pároljuk.
Szűrőkanállal kiemeljük az uborkaszeleteket, a serpenyő tartalmát felöntjük a levessel, felforraljuk.
Közben a keményítőt elkeverjük a tejszínnel és a mustárral.
Hozzáadjuk a leveshez, borsozzuk, ha szükséges sózzuk, besűrítjük.
A már kész mártásba visszarakjuk az uborkát, épp csak átmelegítjük – nem szabad szétesniük.
Amikor elkészült, a kaprot finomra vágjuk, a citromlével az uborkához adjuk.
Fűszeres sültekhez, nyársakhoz kínáljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 11 hónapja ezelőtt #1576

  • József
  • József profilkép
Currys-gyömbéres karfiolkrémleves

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 teáskanál garam masala

1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 pohár joghurt

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem, majd olajon megdinsztelem.
Mikor üvegesedik, ráteszem a fűszert, és kicsit átpirítom.
Felöntöm vízzel, beleteszem a karfiolrózsákat, és óvatosan (nem ronggyá) főzöm. Amikor még roppanós, de nem nyers, a fél levest kiszedem, botmixerrel krémmé egyengetem 1 pohár joghurttal egyetemben.
Összeöntöm, sózom, rottyantok rajta, és apró vajas galuskát szaggatok bele.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 11 hónapja ezelőtt #1577

  • József
  • József profilkép
Lengyeles karfiol

Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
2 maréknyi zsemlemorzsa
1 fakanálnyi vaj
tejföl

Elkészítés:
A vajon megpirítom a zsemlemorzsát.
A karfiolt nagyobb rózsákra bontva sós vízben megfőzöm.
A lecsöpögtetett karfiolt finoman megszórom morzsával, és egy kevés tejfölt kínálok mellé.
Könnyű, gyors.
Van, akinek akár főételként is megállja a helyét, de köretként is tálalható.

Köretként nagyon finom a karfiolkrém.
Ebben az esetben a leturmixolt karfiolt egy kevés vajjal dolgozom el, tejszínnel vagy tejjel gazdagítom, esetleg fűszerezem.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

MIT EGYÜNK? - TAVASZ 8 éve 11 hónapja ezelőtt #1578

  • József
  • József profilkép
Tepsis karfiol

Hozzávalók:
kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve)
2 tojás
2 dl tejföl
2 dl tej
10 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 csokor zöldhagyma szárával együtt
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehérbors
késhegynyi őrölt borókabogyó

Elkészítés:
A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm.
Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.

Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra sütöm.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.279 másodperc