16 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Újra gyerekzsivajtól hangos a fű! Bozsik - program

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a programról itt! >>>

A hosszú kényszerpihenőt követően ismét élet költözött a focipályákra. A 2012-2013-as Bozsik-programban a mezőfalvi körzet első tavaszi fordulójához érkezett péntek délután, ahol Mezőfalva, Sárosd, Szabadegyháza, Nagylók, Nagyvenyim apró focistái adtak randevút egymásnak.  

A milliárdokkal megtámogatott és államilag kiemelt tehetségkutató két évvel ezelőtt indult útjára, második nekifutásra. Az eltelt időszak hossza már alkalmas lehet valamilyen mérleg megvonására, véleményezésre. Masinka Lászlót a mezőfalvi körzet vezetőjét kérdeztük a tapasztalatokról, elérte-e a célját a kezdeményezés?

- A másodszorra feltámasztott Bozsik-programba milliárdokat töltünk. A mezőfalvi körzet vezetőjének mi a véleménye, meghozta a program a várakozásokat?

- A csapatokon látványos fejlődés látszik. Akik az U9-ben kezdték, mára az U11-ben vannak, és teljesen szervezett futballjáték képét mutatják a csapatok. Nemrég olvastam egy cikket, hogy több ezerrel nőtt az igazolt játékosok száma országos szinten. Úgy gondolom, ez egy nagyszerű kezdeményezés.

- Nagyon fontos, hogy a szülői háttér is vele együtt fejlődjön. Milyen most a szülők hozzáállása?

- Voltam már máshol is megnézni a programot, leszűrni a tanulságokat. Legutóbb például, amikor Péten játszott a Megye I. csapatunk, közben Bozsik-program folyt, és rengeteg szülő kísérte el a gyerekeket. Száznál is többre becsültem a számukat. Ez egy óriási dolog!

Mezőfalva ebből a szempontból a középmezőnyben van. Sajnos láttam olyan területet is, ahol csak egy-két szülő volt kinn. Szerencsére nem ez a jellemző.

- A két év távlatából milyen következtetést vonhatunk le, érdemes volt ennyi pénzt és energiát beleölni?

- Akik tavaly U11-ben szerepeltek, abból most van egy U12-es válogatottunk. Ez azt jelenti, hogy itt a körzetek játszanak egymással, és abból lesz egy alközponti válogatott Dunaújvárosban. Különösen figyelemre méltó, hogy van egy U14-es korosztályú dunaújvárosi srác, aki az U14-es országos válogatottban játszott az elmúlt hétvégén. Ebből is látszik, ezekre a fiúkra nem találnának rá, ha nem lenne ez a kezdeményezés!

 

A rövid riport végén most lehetne adatokat, kimutatásokat, összevetéseket sorolni a magyar futball helyzetének értékelésére, és a fellendülés irányának kijelölésére, de nem teszem. Csak egyetlen tényt emelnék ki az elhangzottakból: „Több ezerrel nőtt az igazolt játékosok száma”, akik szervezett keretek között akarnak futballozni ma Magyarországon… Ebből lehet építkezni!

Horváth László

Share