29 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Bajnok lett a Perkáta!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Az öröm pilalnataiért kattide! >>>

 

Bajnok lett a Perkáta!

Horfer Serleg Megye III. osztály Dél felnőtt csoportjának 2017-2018-as küzdelmeit győzelemmel zárta Perkáta. A végig kiváló teljesítményt nyújtó csapat megérdemelten jutott a Megye II. osztályba.

 

Hétvégén, vasárnap zárták fordulóikat a Megye III-as csapatok. A déli csoport listavezetője Perkáta szinte szeplő nélkül teljesítette a maga elé kitűzött célt, hogy egy osztállyal feljebb léphessen. Az őszi terveket nagyon komoly munka követte. Mind a vezetés, mind a csapat részéről keményen odatették magukat. A huszonkét mérkőzésből húszat megnyertek, egy döntetlen és egy vereség a találkozók mérlege. Az összecsapások során százhat gólt rúgtak és tízet kaptak. Végül hatvanegy ponttal zártak a bajnokságban.

 

Az utolsó, 22. fordulóban Nagylók együttesét látta vendégül Perkáta. Az első félidőben Tóth Attila és Pintér Károly akciógóljával szerzett vezetést a hazai csapat. A szünet után bő fél órának kellett eltelnie, mire újabb perkátai találatnak örülhettek a szurkolók. Szögletből beívelt labdát némi védői segédlettel Tóth Attila vágta a nagylóki hálóba. Alig egy perc múlva Sőregi Gergőt ugrasztották ki a perkátai középpályások. A hosszúra sikerült labdát a vendég kapus Varga Roland először hárította, de figyelmetlenül próbálta kirúgni, így megint Sőregi előtt adódott gólszerző helyzet, aki nem is hibázott. 4:0. A mérkőzés utolsó percében tizenegyest ítélt Nagylók ellen Nagy Károly játékvezető, azonban a hazai kapus léc fölé rúgta. Maradt a négy gólos hazai vezetés és egyben ez lett a végeredmény is.

A mérkőzés után érem- és kupaátadással folytatódott az események sora. A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség képviseletében Földvári Ferenc az Igazolási és Átigazolási Bizottság elnöke, valamint a község vezetése részéről Somogyi Balázs Perkáta polgármestere adta át a díjakat.

 

A boldog percek után Erdős Károly szakosztályvezetőt kérdeztük:

- Perkáta másfél évvel ezelőtt a nulláról indult, mínusz hat ponttal – mondta a kezdetekről Erdős Károly. Amikor átvettem őket, ez a csapat kilenc, tíz emberrel játszott és tíz feletti gólokat kaptak meccsenként. Büszkén látjuk, hogy a csapatépítés sikeres volt. Perkáta újra visszanyerte méltó helyét a Fejér megyei futballban. Nagyon köszönjük az embereknek a hitet, a kitartást. Hálásak vagyunk a bizalomért a község polgármesterének Somogyi Balázsnak, Vátkai Zoltánnak a sportkör elnökének és mellette mindenkinek, aki tett azért, hogy Perkáta újra éledjen! A folytatásban ugyanezeket a célokat tűztük ki, melyben nem elképzelhetetlen a dobogós helyek elérése sem. A biztos háttér jó alap lesz a játékoskeret erősítéséhez, az igazolásokhoz – mondta a jövő terveiről Erdős Károly szakosztályvezető.

 

A győzelemmel Perkáta ősztől a Megye II. osztályban folytathatja, ahol majd az idei nagy riválissal Előszállással is találkozik, mivel ők a legtöbb pontot gyűjtő második csapatként szintén továbbjutottak.

Share