19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagyon szép mezőfalvi sikerek ökölvívásban

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

(Fotók: SE Sparing )

 

Nagyon szép mezőfalvi sikerek ökölvívásban

Nemzetközi fesztiválon bemutatózott három magyar boksz klub a romániai Nagyszalontán, köztük a mezőfalvi SE Sparing sportolói.

Május 26-án vendégszereplésre utaztak a romániai Nagyszalontára a mezőfalvi bokszolók, ahonnan érmekkel és kupával érkeztek haza. A nemzetközi versenynek is nevezhető rendezvény eseményeiről Kovács Richárd a mezőfalvi SE Sparing Ökölvívó Klub vezetője számolt be lapunknak.

Se Sparing Ökölvívó fényképe.

- Károly Hajnal emlékverseny és a városnapok keretén belül kaptunk meghívást. Serdülő korosztályban Győri Viktor és Berki Dániel, Junior korosztályban Csehák Márió, IFI -ben Ferkel Tamás, felnőttben Gáspár Norbert képviselte Mezőfalvát. A lebonyolításban némi változást eszközöltek a meghívók, mivel a hivatalos AIBA szabály szerinti versenyt nem szervezték meg, ezért az öklözés nem lett lepontozva. Ettől azonban minden maradt a szokásos forgatókönyv szerint és a sportolóink a változás ellenére rendesen odatették magukat. A serdülőben Berki remekül helytállt és simán megérdemelte az aranyérmet. Győri Viktor erősebb ellenféllel küzdött. Eleinte egy kicsit félénk volt, de végigbunyózta a menetidőt. Bár pontozás alapján vereséget szenvedett, végül azonban ezüstéremmel térhetett haza, mert kimagaslóan teljesített. Ferkel Tamásnak és Csehák Máriónak egy remek bemutató ökölvívás jutott feladatul. Ők azt demonstrálták, milyen szintre jutottak el három, négy hónap alatt. Valamint bizonyítaniuk kellett, miként tudnak sportszerűen, de teljes odaadással küzdeni az egymás elleni összecsapásban. Ez azért lett így kitalálva, mert súlycsoportjukban nem jutott ellenfél. A főmérkőzésekben, azaz a felnőtt kategóriában pedig egy súlycsoporttal feljebb léptettek minket, így a mezőfalvi Gáspár Norbert 64 kg. Helyett 68 kg-ban állt ringbe a helyi román ellenféllel és hatalmasat bunyózott. Utána a hódmezővásárhelyi Joó László következett, akivel Norbi szintén parádés mérkőzést vívott. A kupát, a sikert, a tapsot maximálisan megérdemelte – informálta hírlapunkat Kovács Richárd a mezőfalvi ökölvívó klub vezetője.

 

 

A folytatásban újabb kihívások elé néznek a mezőfalvi bokszolók. Június első hétvégéjén Vecsésen nemzetközi ökölvívó bajnokságon meccselnek. Remélik döntősök lesznek és éremmel térhetnek haza.

 

 

Share