14 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Nagykarácsony – Mezőfalva 5:2, félidő 2:0

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a mérkőzésről itt! >>>

 

Nagykarácsony – Mezőfalva 5:2, félidő 2:0

Nagykarácsony jó helyzetkihasználással, megérdemelten nyert a hétvégi Megyei II. osztály 3. fordulójában. Pontrúgásban már jó a Mezőfalva, már csak nyerni kellene a találkozókat. A két szépítő találat ellenére a mezőfalvi pontszerzés még várat magára.

Szombaton játszották a Nagykarácsony – Mezőfalva Megyei II. osztály 4. fordulóját, melyben Nagykarácsony inkább a védekezésre és a kontrákra koncentrált. Nem mellesleg ezt a feladatot, ahogy az eredményből is látszik, kitűnően oldották meg. Mezőfalva a játék szempontjából az első és a második félidőben is mezőnyfölényben volt, de nem jutott kellő figyelem és erő a vendéglátók támadásaira. Mezőfalvának is voltak gólreményes helyzetei, melyből többször a kapufa mentett a hazai csapatnak, azonban hiába a mezőnyfölény, ha a helyzeteket nem sikerül gólra váltani.

Nagykarácsony: Turi, Fülöp, Kovács, Tábi, Simon, Boros, Szabó, Felföldi, Huszár, Mohácsi, Horváth. Cserék: Rabijász, Kovács.

Mezőfalva: Antal, Balázs, Tonka, Török, Balogh, Bakos, Balogh, Horváth, Mekota, Márok, Somogyi. Cserék: Sümegi, Sági, Kertész, Kiss, Kovács.

Játékvezető Kovács Tamás. Asszisztensek: Kovács Márk, Csilléry Zsombor

Gólrúgók: Horváth Attila 2, Boros Benjamin 2, Simon János Ádám, Mezőfalvától Balázs Sándor 2 gól.

 

A 7. percben hazai támadásnál a mezőfalvi kapusról kipattanóra érkezett Horváth és 16 méterről remekül eltalált rúgással szerzett vezetést Nagykarácsonynak. A folytatásban ezután szinte alig jöttek át a középvonalon a vendéglátók, így Mezőfalva több támadást is vezethetett. A kontrákra azonban nem figyelt Bakos János legénysége, így a 40. percben Borost találták meg középen a bal szélről, aki két védő között elrúgva a labdát 2:0-ra változtatta a meccs állását. A gól után Mezőfalva előtt adódott helyzet. Balázs csúsztatott fejesét azonban jó ütemben hárította Turi. A szünet után 2 perc múlva ismét a mezőfalvi háló zörgött. A gól szerzője immáron másodszor Boros volt. 3:0. A 68. percben nagykarácsonyi akcióból Simon is feliratkozott a góllövő listára. 4:0. Alig három perc múlva a mezőfalvi Balázs előtt nyílott szépítő lehetőség. 18 méteres szabadrúgásból 4:1-re változott az eredmény. Ezzel azonban még nem ért véget a gólok száma, mivel a 76. percben az elfekvő mezőfalvi kapus mellett Horváth másodszor is betalált a vendég kapuba. 5:1. A hátralévő időben Mezőfalva igyekezett megszorítani ellenfelét. Több gólveszélyes helyzetet is kidolgozott, de vagy a kapufa, vagy kapus útjában állt a gólszerzésnek. A vége előtt 7 perccel újabb mezőfalvi szabadrúgás következett. Balázs szinte ugyan abból a távolságból és helyzetből klasszis módjára ismételt. Balázs találata egyben a mérkőzés végeredményét is jelentette. 5:2.

 

A találkozó után így értékeltek az edzők:

- Mergl István, Nagykarácsony: Sajnos sok sérülésünk van a csapatban és még a bemelegítéskor is megsérült egy játékosunk, ezért inkább avédekezésre és akontrákra építettünk. Ráadásul a kispad is eléggé hiányos volt. Gyakorlatilag egy tartalékkal tudtunk kiállni. Nme volt más választásunk a taktikában. Ehhez alkalmazkodtunk. Afiúk remekül megoldották a feladatot. Nagyon örülünk a három pontnak.

- Bakos János, Mezőfalva: Magam sem értem, miért nincs még kommunikáció a játékosok között apályán. Minden mérkőzés előtt felhívom a figyelmet rá, sőt, a meccs alatt is. Igen érdekesre sikerült a mai találkozó, mert a játszósabb csapat kapott ki. Az ellenfél pedig szinte az összes helyzetét berúgta. Nekünk rengeteg helyzetünk volt. Valahol hátul kell magunkat összerántani, hogy ne kapjunk ilyen sok gólt, mert ez behozhatatlan előnyt ad az ellenfélnek. Összességében nem a csapatmozgás miatt, hanem egyéni hibákból kaptuk a gólokat.

A jövő héten Mezőfalva otthon a Baraccsal találkozik 16.30-as kezdettel, ami szintén nem lesz egyszerű menet.

 

 

Share