20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Sportszerű küzdelmek a Gurics György Emlékversenyen

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Sportszerű küzdelmek a Gurics György Emlékversenyen

 

Szívvel, lélekkel küzdöttek a Diák I. korosztály diákolimpia résztvevői

 

Szombaton délelőtt rendezték Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében a már hagyományos Gurics György Emlékversenyt és egyben az I. korcsoport területi Diákolimpia döntőt kötött fogásban. Közel száz résztvevővel a dunántúli régiók sportolói álltak szőnyegre, ahol kitűnő hangulat és sportszerű mérkőzések jellemezték a birkózók találkozóját. Tombor Istvánt a rendezvény házigazdájaként kértük mikrofon elé.

  

A verseny képei itt ! >>>

 

Többedik éve már, hogy rangos versennyel emlékezünk Gurics Györgyre, aki egészen biztosan büszke lenne a mostani diákokra és a sportszerű küzdeni akarásukra. Közel százan neveztek a megmérettetésre a dunántúli régiókból. Dorog, Kőszeg, Szombathely, Zalaegerszeg, Tófej, Pécs, Tatabánya, Győr, Veszprém, Kaposvár, Esztergom, Szigetvár, Dél-Zselic versenyzői állnak majd szőnyegre. Tehát igazán széles a merítés és a lehetőség, hogy akcióban gazdag és fordulatos mérkőzéseket láthassunk. Az emlékverseny mellett ez a rendezvény az I. diák korcsoport területi diákolimpiai selejtezője. Innen lehet kijutni az országos döntőre. A továbbjutók létszáma a megadott szabályrendszer szerint dől el. Konkrétan, hogy abban a súlycsoportban mennyien indultak és a táblázatban milyen eredmény, pontszám áll a sportoló neve mögött. Az országos döntőt majd Egerben rendezik, ahol várhatóan a Gurics BDSE is szép eredményt érhet el. Bízunk benne, hogy 5-6 gyerek kvalifikálja magát az országos találkozóra. Azért vannak vérmes reményeink, hiszen a tavaszi időszakban 2-3 éremmel tértünk haza az országos döntőről. Ezekben a gyerekekben mindenképpen bízom, hogy abszolválják a mostani feladatokat is. Csapatunk 12 fős létszámából az előbb említettek mellett még 2-3 gyereket várok a jó helyezéseken és pontszámokban – fogalmazta meg reményeit Tombor István.

 

 

A nap végén az alábbi eredmények születtek:

29 kg Bózsa Gergő 4.

32 kg Tombor Benedek 1.

54 kg Csőregi Zalán 1.

Parádi László 2.

Pribitek Ármin -

58 kg Fierpasz András 2.

Fekete Csaba 5.

63 kg Éva Balázs 4.

69 kg Zámbó Gergő 2.

76 kg Pesei Sándor 3.

Bertalan Lajos 4.

 

Az országos döntőbe jutottak: Tombor Benedek, Csőregi Zalán, Parádi László, Feirpasz András, Zámbó Gergő, Pesei Sándor és Fekete Csaba. A döntőt október 1-jén Egerben rendezik majd.

Share