28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

szép játékkal vertük Szár csapatát

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

További képek a találkozóról itt ! >>>

Amilyen rosszul kezdődött a vasárnapi forduló, olyan jól végződött. Szár csapatait fogadta Mezőfalva együttese, akik tudtak meglepetést okozni. Szerencsére csak az IFI-nek. Gulyás Ferenc edző érdeklődésünkre elmondta, kevesen voltak a jó eredményhez, és gyengén is játszottak fiai. Kár a pontveszteségért, mert később majd hiányozni fog a hajrában. Tanulság: A tabella végén elhelyezkedő csapatokat is nagyon komolyan kell venni!

A felnőtteknél viszont remek küzdelmet láthattunk. Masinka László teljesen új és szokatlan felállással küldte pályára futballistáit.

A 11. percben Balázs Sándor a 16-oson belüli csúsztatott fejesére Szepesi Konrád érkezett a baloldalon. A szári kapus lába alatt belőtt labdájával megszerezte a hazaiak vezető gólját: 1:0.

Az első félidőben főleg a mezőfalviak okoztak kellemetlen pillanatokat az ellenfél hálóőrének. Többször is csak a vak szerencsén múlott, hogy nem szaporodott a találatok száma. Huber is hatalmas ziccert hagyott ki a 30. perc környékén. Igazi ellenállást ebben a játékrészben a vendégektől nem lehetett látni.

A 44. percben siker koronázta a Masinka-legénység próbálkozásait. Balázs Sanyi csukafejessel növelte Mezőfalva előnyét: 2:0. Szünetig viszont már nem változott az eredmény.

A pihenőt követően a hazai együttes ott folytatta, ahol abbahagyta. Sorra építette támadásait, melynek köszönhetően újra Szepesi jutott főszerephez. Az 53. percben a jobb oldalon megszerzett labdával négy védőt is kicselezve, egészen a kapu közepéig jutott, ahol nem hibázott. Találatával 3:0-ra módosult a mérkőzés állása, ami egyben a végső eredményt is jelentette.

Mezőfalva ezúttal magasan ellenfele felett játszott. Král Laci és Balázs Sanyi hátrahozása, illetve posztcseréje remek húzásnak minősült. A kapuban pedig Papp Zoli sérülése miatt Orosz Gábor védett, akinek a teljesítménye szintén kiemelkedő volt. Összességében egy olyan mezőfalvi csapatot láthattunk, akik ilyen játékkal méltán tagjai a megye legjobbjainak.

Szepesi első gólja

A mérkőzés végén Masinka László edzőt kérdeztük:

- Szokatlan összeállítással léptetek ma pályára Szár ellen. Mi ennek a magyarázata?

- Valóban eltérő felállásban játszottunk. Részben kényszer, részben szakmai okok indokolták. Papp Zoli sérülése miatt Orosz Gábor védte a mezőfalvi hálót. Teljesítménye előtt igazán le a kalappal. Remekül együtt élt a csapattal. Megbízható volt, és bravúros megmozdulásai is akadtak. A neki szavazott bizalmat teljes mértékben beváltotta.

A másik változtatásban posztcserékre került sor. Král Lacinak nem jöttek be a dolgai elöl. Elmaradtak a gólok!

Balázs Sanyinak az elmúlt két-három meccsen nem úgy ment a játék balhátvédben, ahogy azt elvártuk tőle. Húztunk egy váratlant, és megcseréltük őket. A változtatások kiválóan bejöttek. Král Laci az új poszton brillírozott. Sanyi gólt rúgott elöl. Az egész csapat úgy játszott, ahogy elvárható tőlük!

- Ez trend lesz az elkövetkezőkben?

- Azt szokták mondani: Győztes csapaton ne változtass!

 

Ezzel az eredménnyel Mezőfalva egyet lépett előre, és a tízedik helyen várja a folytatást.

A győzelemhez természetesen gratulálunk!

 

Share